Connect with us

جهان

شی جین پینگ برای سومین بار به عنوان رئیس جمهوری چین انتخاب شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

شی جین پینگ در سال ۲۰۱۷ محدودیت دو دوره‌‌ای ریاست جمهوری را از قانون اساسی حذف کرد که بدین ترتیب می‌تواند به لحاظ نظری به صورت مادام‌العمر رئیس جمهور چین بماند

در اقدامی که راه را برای تثبیت رسمی شی جین پینگ، به عنوان رئیس جمهور خلق چین برای یک دوره جدید پنج ساله در مارچ ۲۰۲۳ هموار می‌کند، برای سومین بار موفق شد به ریاست حزب کمونیست چین دست یابد.

به گزارش خبرگزاری رسمی چین، دوران مسئولیت جین پینگ به عنوان سرمنشی حزب کمونیست در رای‌گیری طی جلسه غیرعلنی و در پایان کنگره حزب که هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود، به مدت پنج سال تمدید شد.

رأی گیری ساعت ۱۱ صبح امروز به وقت محلی انجام شد که طی آن ۲۹۵۲ به نفع شی جین پینگ رأی دادند و هیچ رأی مخالف و ممتنعی وجود نداشت.

جین پینگ پس از انتخاب مجدد خود طی اظهاراتی به خبرنگاران از کاخ خلق در بیجنگ، گفت، به منظورتحقق اهداف حزب و انجام وظایف، با جدیت تلاش کند.

او با تأکید بر این که چین به تمام جهان نیاز دارد زیرا بدون جهان نمی‌تواند توسعه یابد، افزود: «جهان هم به چین نیاز دارد.»

او افزود:«به دنبال بیش از چهل سال تلاش بی‌وقفه به هدف تحقق اصلاحات و درهای باز، به دو معجزه توسعه سریع اقتصادی و ثبات اجتماعی بلندمدت دست یافتیم.»

جین پینگ همچنین از ابراز اعتماد تمامی اعضای حزب کمونیست نسبت به خود قدردانی کرد.

موفقیت جین پینگ در تکیه‌زدن بر مسند ریاست جمهوری برای سومین بار، او را به قدرتمندترین رهبر چین از زمان مائوتسه تونگ، بنیانگذار رژیم کمونیست چین (۱۹۴۹- ۱۹۷۶) تبدیل خواهد کرد.

این تجدید درپی یک هفته مذاکره پشت درهای بسته، پس از پایان بیستمین کنگره حزب حاکم و تصویب اصلاحیه‌های اساسی در منشور کمیته مرکزی آن صورت گرفت که به عنوان پارلمان داخلی حزب عمل می‌کند.

تجدید ریاست جین پینگ با نظر موافق ۶۵ درصد اعضا در مقایسه با ۲۰۱۷ انجام گرفت.

کمیته مرکزی متشکل از ۲۰۵ عضو(شامل ۱۱ زن،) هفته گذشته اولین جلسه خود را برگزار کرد که طی آن، ۲۵ عضو دفتر سیاسی، نهاد تصمیم گیری حزب و اعضای کمیته دائمی، بالاترین نهاد حکومتی متشکل از هفت نفر تعیین شدند.

کمیته دائمی حزب کمونیست عملا قدرت را در کشور در دست دارد که بیشتر اعضای آن متحدان رئیس جمهور کنونی هستند.

جین پینگ در سال ۲۰۱۷ محدودیت دو دوره‌‌ای ریاست جمهوری را از قانون اساسی برداشت که بدین ترتیب می‌تواند به لحاظ نظری به صورت مادام العمر رئیس جمهور چین باشد.

در سیستم حکومتی چین نقش رئیس جمهور عمدتا تشریفاتی است.

شی جین پینگ در سال ۱۹۵۳ در بیجنگ در خانواده یک رهبر انقلابی و سیاسی برجسته چین به دنیا آمد. در سال ۱۹۷۴، او به اتحادیه جوانان کمونیست چین پیوست و بعداً چندین سمت حزبی در سطح شهرها و ولایات داشت.

وی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ والی ولایت فوجیان شرقی بود، در سال ۲۰۰۷ به عنوان عضو کمیته دائمی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین انتخاب شد و در مارچ ۲۰۰۸ به عنوان معاون رئیس جمهور خلق چین انتخاب شد.

شی جین پینگ در نوامبر ۲۰۱۲ ریاست کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای نظامی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین را بر عهده داشت و در مارچ ۲۰۱۳ سمت رئیس دولت و رئیس شورای نظامی مرکزی جمهوری خلق چین را بر عهده گرفت.

جهان

ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور امریکا در پی ادعای اوکراین درخصوص حملات طیاره بدون سرنشین و راکت شب گذشته روسیه به شهر کی‌یف از ولادیمیر پوتین خواست «حملات به کی‌یف را که لزومی نداشته و در زمان بسیاری بدی انجام می‌شوند» متوقف کند.

مقام‌های اوکراین ادعا کردند روسیه پنج‌شنبه حملات راکتی و طیاره بدون سرنشین شبانه‌ای را علیه کی‌یف به اجرا در آورده که به کشته شدن ۱۰ تن و مجروحیت ۹۰ تن دیگر منجر شده است.

اداره نظامی شهر کی‌یف در کانال تلگرامی خود نوشت روسیه با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های بالستیک به کی‌یف حمله کرده و دست کم در این حمله ۴۵ طیاره بدون سرنشین شناسایی شدند و نیروی هوایی اوکراین بعدا این ارقام را اطلاع رسانی خواهد کرد.

در پی این ادعا دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا پستی در رسانه اجتماعی تروث منتشر کرده و خطاب به رئیس جمهور روسیه نوشت: «من از حملات روسیه به کی‌یف خرسند نیستم. لازم نبودند و در زمان بسیار بدی رخ دادند. ولادیمیر! بس کن! هر هفته ۵۰۰۰ سرباز می‌میرند. بیا توافق صلح را محقق کنیم.»

رئیس جمهور امریکا یک‌شنبه گذشته همزمان با عید مسیحیان اظهار امیدواری کرده بود روسیه و اوکراین در عرض هفته بعد از این عید به توافق صلح دست پیدا کنند. او تصریح کرده بود: «به مجرد اینکه این توافق حاصل شود آنها خواهند توانست تجارت بزرگ با ایالات متحده امریکا را شروع کنند.»

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

مقام‌های امریکایی گفته‌اند مذاکراتی که تاکنون با روسیه داشته‌اند مفید بوده اما هنوز به مرحله انعقاد توافق پایان جنگ نرسیده است. اخیرا چند عضو دولت امریکا پیشنهاد دادند واشنگتن در صورتی که اوکراین و روسیه گام‌های چشمگیر به سمت پایان دادن به جنگ اتخاذ نکنند به فرآیند صلح اوکراین پایان دهد.

جی.دی ونس، معاون رئیس جمهور اامریکا در اظهاراتی خطاب به خبرنگاران در حالی که ظاهرا به اوکراین و روسیه اشاره داشت، گفت: «یا توافق کنید یا خطر کناره‌گیری را بپذیرید.»

او اظهار کرد: «ما پیشنهاد بسیار روشنی را هم خطاب به روس‌ها و هم اوکراینی‌ها صادر کرده‌ایم. زمان آن است که آنها یا جواب مثبت بدهند یا اینکه امریکا از این فرآیند کناره‌گیری خواهد کرد. ما وارد یک حجم فوق‌العاده‌ای از دیپلوماسی و کار میدانی شده‌ایم.»

به گزارش فاکس نیوز، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا نیز روز جمعه گذشته به خبرنگاران حرف‌های مشابهی را زده و گفته بود رئیس جمهور امریکا «به این نقطه می‌رسد که بگوید صبر ما دیگر تمام شد!»

دونالد ترمپ همچنین به انتقاد از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از بابت ایراد اظهارات آتشین که به گفته رئیس جمهور امریکا برای تلاش‌های صلح بسیار زیانبار بوده‌اند، پرداخت.

زلنسکی گفته بود اوکراین  کنترول روسیه بر شبه‌جزیره کریمه را به رسمیت نخواهد شناخت.

ترمپ گفت که مطرح کردن چنین خط سرخی از سوی زلنسکی مردود بوده و «این حتی مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت.»

ترمپ در پستی که در تروث در انتقاد از زلنسکی منتشر کرد ظاهرا به جدال مشهوری که در اواخر زمستان گذشته با این رئیس جمهور امریکا در نشست در قصر سفید مقابل کمره‌های تلویزیونی پیدا کرد اشاره کرده و گفت زلنسکی «مردی است که کارتی دیگر برای بازی کردن ندارد.»

Continue Reading

جهان

ترمپ و زلنسکی در حاشیه‌ مراسم تشییع پاپ فرانسیس دیدار کردند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی که برای مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در رم حضور داشتند، امروز (شنبه) در حاشیه این مراسم به‌صورت خصوصی دیدار کردند تا تلاش‌های متوقف‌شده برای پایان دادن به جنگ روسیه با اوکراین را احیا کنند.

براساس گزارش رویترز، رئیس ‌جمهور اوکراین گفت اگر این دیدار به صلحی که او به آن امید دارد منجر شود، می‌تواند تاریخی باشد، و یک سخنگوی کاخ سفید آن را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

به گفته دفتر زلنسکی، دو رهبر بدون حضور هیچ دستیار یا مشاوری در حالی که در کلیسای سنت پیتر نشسته بودند و به یکدیگر نزدیک شده بودند، حدود ۱۵ دقیقه با هم گفتگو کردند. تصاویری از این دیدار نیز توسط دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین منتشر شد.

این نخستین دیدار آن‌ها پس از مواجهه‌ای پرتنش در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید در ماه فبروری بود و در زمانی حساس برای مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه انجام شد.

زلنسکی در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت: «دیدار خوبی بود. به صورت دونفره، توانستیم درباره مسائل زیادی صحبت کنیم. امیدواریم از صحبت‌هایی که شد، نتایج ملموسی به دست آید.»

او افزود: «موضوعاتی که مطرح شد شامل حفاظت از جان مردم‌مان، آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط، و صلحی قابل اعتماد و پایدار برای جلوگیری از تکرار جنگ بود.»

زلنسکی همچنان گفت: «این دیداری بسیار نمادین بود که اگر به نتایج مشترک برسیم، می‌تواند تاریخی شود. متشکرم، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ!»

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، نیز تأیید کرد که این دو رهبر به‌صورت خصوصی دیدار کرده‌اند و گفت: «گفتگوی بسیار سازنده انجام شد. جزئیات بیشتری از این دیدار به‌زودی منتشر خواهد شد.»

در یکی از تصاویری که دفتر زلنسکی منتشر کرد، رؤسای‌ جمهور اوکراین و امریکا روبه‌روی یکدیگر در یکی از سالن‌های کلیسا نشسته‌اند و در حالی که تنها حدود شصت سانتی‌متر از هم فاصله دارند، به سمت هم خم شده و در حال گفتگو هستند. هیچ دستیار یا مقام همراهی در تصویر دیده نمی‌شود.

ترمپ که در تلاش برای ترغیب طرفین به آتش‌بس است، روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات سازنده‌ای بین فرستاده او و مقام‌های روسی در مسکو صورت گرفته و خواستار برگزاری نشستی سطح بالا بین کی‌یف و مسکو برای نهایی‌سازی توافق شده است.

او پیش‌تر هشدار داده بود که اگر دو طرف به زودی به توافق نرسند، دولتش از تلاش برای دستیابی به صلح عقب‌نشینی خواهد کرد.

 

Continue Reading

جهان

زلنسکی: پس از توافق آتش‌بس برای مذاکره مستقیم با روسیه آماده هستیم

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه (۲ثور) اعلام کرد که کی‌یف فقط پس از برقراری آتش‌بس، برای گفتگوی مستقیم با روسیه آمادگی دارد.

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

به نوشته رویترز، رئیس جمهور اوکراین در عین حال هشدار داد که موافقت سریع با همه مفاد توافقنامه صلح غیرممکن است.

وی افزود، هیاتی از مقام‌های ارشد اوکراین روز چهارشنبه در لندن با مقام‌های غربی دیدار و درباره آتش‌بس جزئی یا کامل گفتگو خواهد کرد.

زلنسکی همچنین مدعی شد که شهروندان چینی در یک مرکز تولید طیاره‌های بدون سرنشین در روسیه کار می‌کنند. وی پیشتر نیز چین را به تامین سلاح برای روسیه متهم کرده بود.

اظهارات زلنسکی درباره گفتگو با روسیه پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین هفته جاری به مناسبت عید مسحیان آتش‌بسی ۳۰ ساعته با اوکراین اعلام کرد.

پوتین دوشنبه پس از پایان این آتش‌بس گفت: «کی‌یف در ابتدا ابتکار مسکو برای آتش‌بس عید را رد کرد، اما سپس «تشویق» شد که با آن موافقت کند.»

رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد: «ظاهراً فرد باهوش‌تری -به احتمال زیاد از عوامل خارجی حامی اوکراین- پیدا شد که پیشنهاد داد که رد چنین ابتکاراتی به منزله از دست دادن موقعیت کی‌یف است و آنها به سرعت موافقت کردند.»

وی افزود: «روسیه نسبت به هرگونه ابتکار صلح نگرش مثبتی دارد؛ ما امیدواریم که نمایندگان حکومت اوکراین نیز نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشند.»

در همین حال، رسانه‌ها گزارش دادند، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه گفت که اگر اوکراین «موانع» را بردارد، رئیس جمهور روسیه برای گفتگوی مستقیم با کی‌یف آمادگی خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!