جهان
طوفان فِرِدی بیش از ۱۰۰ نفر را در جنوب آفریقا کشت

کشورهای موزامبیک و مالاوی روز دوشنبه (۲۲حوت) در حال بررسی هزینههای طوفان استوایی فِرِدی(Freddie) بودند که آخر هفته برای دومین بار در یک ماه اخیر در جنوب آفریقا، بیش از ۱۰۰ نفر را کشت، دهها نفر را زخمی کرد و آثاری از ویرانی بر جاگذاشت.
به نقل از خبرگزاری رویترز، روز دوشنبه (۲۲حوت) جستجو برای یافتن قربانیان در شهر بلانتایر مالاوی جریان داشت. این طوفان در مالاوی حداقل ۹۹ کشته بر جای گذاشت، در حالی که در موزامبیک همسایه آن هنوز میزان کامل خسارت و تلفات مشخص نیست.
به گفته داکتران بدون مرز، حداقل ۶۰ جسد به شفاخانه مرکزی بلانتایر منتقل شده است. ۲۰۰ نفر دیگر به دلیل جراحات در شفاخانه تحت مداوا هستند.
فِرِدی یکی از قویترین طوفانهایی است که تاکنون در نیمکره جنوبی ثبت شده است.
به گفته سازمان جهانی هواشناسی، این میتواند طولانیترین طوفان استوایی باشد.
این طوفان روز شنبه مرکز موزامبیک را تحت تأثیر قرار داد و سپس با بارانهای سیل آسا به سمت مالاوی حرکت کرد که باعث رانش زمین شد.
تعداد کل قربانیان طوفان فِرِدی در موزامبیک، مالاوی و ماداگاسکار از زمانی که برای اولین بار در ماه گذشته به این کشورها رسید، اکنون حدود ۱۳۶ نفر است.
مقامات هشدار داده اند که سیل و تخریب محصولات در موزامبیک میتواند خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از آب را افزایش دهد.
در چهار هفته گذشته بیش از یک سال بارندگی بوده است؛ و در مالاوی، سازمانهای مرتبط با سازمان ملل میگویند که مرگبارترین شیوع وبا در تاریخ خود اکنون میتواند بدتر شود.
جهان
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا

به نقل از خبرگزاری رویترز، روزنامه دولتی کوریای شمالی روز شنبه (۲۷حوت) گزارش داد که حدود ۸۰۰ هزار شهروند این کشور به صورت داوطلبانه برای پیوستن به اردو جهت جنگ علیه امریکا ثبت نام کردهاند.
روزنامه دولتی کوریای شمالی در این ارتباط گزارش داد که این ۸۰۰ هزار نفر شامل محصلین و کارگران هستند که آمار ثبت نام آنها فقط مربوط به یک روز است و انتظار میرود که افراد متمایل به جنگ با امریکا در کوریای شمالی بسیار بیشتر از این تعداد باشد.
این ادعای کوریای شمالی پس از آن مطرح شد که این کشور روز پنجشنبه راکت بالستیک قاره پیمای هواسونگ -۱۷ (ICBM) خود را در پاسخ به تمرینات نظامی جاری امریکا و کوریای جنوبی پرتاب کرد.
کوریای شمالی روز پنجشنبه، ساعاتی قبل از پرواز رئیس جمهور کوریای جنوبی به توکیو برای حضور در نشستی که قرار بود در آن راههای مقابله با کوریای شمالی مجهز به سلاح هستهای مورد بحث و بررسی قرار گیرد، موشک قاره پیما خود را به سمت دریای بین شبه جزیره کوریا و جاپان پرتاب کرد. این پرتاب با محکومیت دولتهای سئول، واشنگتن و توکیو مواجه شد.
نیروهای کوریای جنوبی و امریکا تمرینات مشترک ۱۱ روزه خود را با نام «سپر آزادی ۲۳» روز دوشنبه آغاز کردند که حجم و گستره این تمرین نظامی از سال ۲۰۱۷ تاکنون بی سابقه بوده است. گفته شده این تمرینات برای مقابله با تهدیدات کوریای شمالی برگزار میشود.
از سوی دیگر، پَت رایدر، سخنگوی پنتاگون در بحبوحه نگرانیها درباره آزمایشهای هستهای کوریای شمالی، مدعی شد که «هرگونه استفاده از سلاح اتمی به معنای پایان رژیم پیونگیانگ» است.
رایدر در نشستی مطبوعاتی گفت: «فکر میکنم کاملاً روشن کردهایم که استفاده پیونگیانگ از سلاح اتمی، به معنای پایان رژیم کوریای شمالی است.»
وزارت دفاع امریکا در گزارش راهبرد دفاع ملی که اکتوبر ۲۰۲۲ منتشر شد، نوشته بود:«هرگونه حمله اتمی کوریای شمالی به امریکا یا متحدان و شرکایش غیرقابل قبول بوده و به پایان آن رژیم منجر خواهد شد.»
کوریای شمالی از آن پس، استفاده از لفاظی هستهای را شدت بخشیده و کیم جونگ اون، رهبر این کشور نیز بهتازگی خواستار «رشد تصاعدی» زرادخانه هستهای پیونگیانگ شده است. کوریای شمالی ششمین و آخرین آزمایش هستهای خود را در سپتامبر ۲۰۱۷ انجام داد.
رایدر افزود:«اما دوباره، بر همکاری بسیار نزدیک با متحدان و شرکایمان در منطقه برای جلوگیری از تجاوز، تأمین امنیت و ثبات در منطقه تمرکز خواهیم کرد.»
آزمایشهای راکتی کوریای شمالی پارسال به رقم بیسابقهای رسید و در تعدادی از آنها چندین راکت بالستیک قارهپیما نیز پرتاب شد. این آزمایشها در سال ۲۰۲۳ نیز تداوم داشت و کوریای شمالی در واکنش به تمرینات مشترک امریکا و کوریای جنوبی، چندین راکت بر فراز اقیانوس آرام پرتاب کرد و امریکا را به «تشدید» شرایط از طریق برگزاری تمرینات مشترک هوایی با کوریای جنوبی در حضور بمبافکن هستهای B-۵۲ متهم کرد.
جهان
هند: وضعیت مرزها با چین در منطقه هیمالیا شکننده و خطرناک است

پس از درگیریهای سال ۲۰۲۰ در مرزهای هند و چین که وضعیت از طریق مذاکرات دیپلوماتیک و نظامی آرام شد، اکنون وزیر امور خارجه هند میگوید که وضعیت مرزها با چین در منطقه هیمالیا، شکننده و خطرناک است.
به گزارش رویترز، سوبرانیام جایشانکار امروز (شنبه، ۱۸ مارچ) در یک کنفرانس گفته است که وضعیت بین این کشور و چین در منطقه غربی هیمالیا در «لاداخ» شکننده و خطرناک است و نیروهای نظامی در برخی مناطق بسیار نزدیک به یکدیگر مستقر شدهاند.
در اواسط سال ۲۰۲۰ در جریان درگیری دو طرف در منطقه غربی هیمالیا حداقل ۲۴ سرباز کشته شدند، اما اوضاع با گفتگوهای دیپلوماتیک و نظامی آرام شد. خشونت در بخش شرقی مرزهای نامشخص بین قدرتهای آسیایی مجهز به سلاح هستهیی در ماه دسمبر هم رخ داد، اما منجر به تلفات نشد.
وزیر خارجه هند در این کنفرانس گفته است: «به نظر من وضعیت هنوز بسیار شکننده است زیرا مکانهایی وجود دارد که استقرار ما بسیار نزدیک است و در ارزیابی نظامی بسیار خطرناک است. تا زمانی که مناقشه مرزی مطابق با توافق اصولی سپتمبر ۲۰۲۰ که او با همتای چینی خود به دست آورد، حل و فصل نشود، روابط هند و چین نمیتواند به حالت عادی بازگردد. چینیها باید آنچه را که بر سر آن توافق شده است، انجام دهند.»
جایشانکار نیز گفت: «ما به چینیها خیلی واضح گفتهایم که نمیتوانیم صلح و آرامش را نقض کنیم، شما نمیتوانید توافق را زیر پا بگذارید و بخواهید که بقیه روابط به گونهای ادامه پیدا کند که هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
جهان
ترامپ بعد از ۲ سال ممنوعیت به فیسبوک بازگشت

دونالد ترامپ، رییسجمهور پیشین امریکا، پس از دو سال ممنوعیت به فیسبوک بازگشت. ترامپ با انتشار پُستی امروز (شنبه، ۱۸ مارچ) در صفحه فیسبوکش از بازگشت خود خبر داده است.
او در این پُست، بخش کوتاه از ویدیوی یک سخنرانیاش را منتشر کرده که در آن میگوید: «متأسفم که منتظر ماندید. مسایل بسیار پیچیده است.»
این ویدیو بخشی از سخنرانی ترامپ در شبی است که رییسجمهور امریکا شد و سیانان آن منتشر کرده است.
شرکت فیسبوک بیشتر از دو سال پیش حساب کاربری ترامپ در این شبکه را به تعلیق درآورد.
این اقدام به دنبال یورش هواداران ترامپ در ۶ جنوری ۲۰۲۱ به کنگره صورت گرفت.
متا، مالک فیسبوک در ماه جنوری امسال اعلام کرد که دسترسی ترامپ به حسابهای فیسبوک و اینستاگرامش را باز میگرداند.
به رغم احیای دسترسی ترامپ به حسابهایش، او در بیش از دو ماه گذشته هیچ فعالیتی در این شبکهها نداشت.
سخنگوی ستاد انتخاباتی ترامپ در ماه جنوری سال جاری به فاکسنیوز گفت که فیسبوک «ابزار مهمی برای کارزارهای انتخاباتی ۲۰۲۴ در جهت دستیابی به رایدهندگان خواهد بود.»
اخیراً توییتر نیز که حساب کاربری ترامپ را مسدود کرده بود، بازگشایی کرده است.
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمالشرق گسترش مییابد
-
جهان4 روز ago
سازمان اتمی: حدود ۲.۵ تن یورانیوم در لیبیا مفقود شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
آتشسوزی در خیبر پختونخوای پاکستان ۱۰ کشته و ۳ زخمی برجا گذاشت
-
جهان1 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
اخبار ساحوی4 روز ago
بازداشت عمران خان به تعویق افتاد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان همکاری اسلامی هیئتی را برای گفتگو درمورد تحصیل و کار زنان به افغانستان میفرستد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۲۶ زندانی افغان از محابس پاکستان آزاد شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
انتقاد دیدبان حقوق بشر از نگهداری خودسرانه هزارن شهروند افغانستان در امارات متحده عربی