Connect with us

رویداد های اخیر

عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه و جهان محور تلاش‌های امارت اسلامی در یک سال گذشته

منتشر شده

در

دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی افغانستان در دوازده ماه گذشته برای باز کردن یک فصل جدید مناسبات سیاسی با جهان، تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده است.

هرچند این تلاش‌ها به کسب مشروعیت از سوی هیچ‌کشوری تاهنوز منجرنشده اما بیرق امارت اسلامی در برخی ازکشورهای منطقه برافراشته شده است.

روسیه، چین، ترکیه، ایران، پاکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قطر و امارات متحده عربی کشورهای اند که سفارت‌های‌شان در افغانستان باز است و اماکن دیپلوماتیک امارت اسلامی نیز در این کشورها فعالیت دارند.

تقریباً پیام‌های همه همسایگان افغانستان به جز تاجیکستان در حوزه مبارزه با تروریزم، حقوق بشر و حاکمیت، فراگیر بوده که تاحد زیادی همسو با منافع امریکا توصیف شده است.

در این دوازده ماه پسین، نمایندگی‌های سیاسی کشورهای اروپایی در افغانستان تنها به هدف هماهنگی کمک‌های بشری ادامه داشته است. هندوستان نیز تیم فنی برای هماهنگی کمک‌های بشری در افغانستان دارد.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، گفته است که امارت اسلامی به خواست‌ها و منافع سایر کشورها احترام می‌گذارد و در مقابل از آن‌ها نیز می‌خواهد تعامل مشابه با امارت اسلامی داشته باشند.

این خواست هم‌چنان بارها از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء، ابراز شده که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور دارد و خواهان داشتن روابط دوستانه با همه کشورهای جهان است.

در دوازده ماه گذشته، کشورهای منطقه و جهان نیز میزبان نشست‌های برای افغانستان بودند اما تقریباً در بسیاری از این نشست‌ها هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت.

وزیر خارجه ازبیکستان در نشست مشترک سازمان امنیت و همکاری اروپا که در اواخر سال روان در تاشکند برگزار شد، پیشنهاد داد که یک گروه مذاکره کنندۀ بین‌المللی برای گفتگو با امارت اسلامی ایجاد شود.

ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس‌جمهور روسیه برای افغانستان، نیز اظهارات مشابه داشت و تأکید دارد که افغانستان نباید درعرصه جهانی در انزوای سیاسی قرار داشته باشد.

با این حال، چرا جهان به ویژه امریکا و کشورهای غربی استراتیژی روشن و مشخص در یک سال گذشته در قبال افغانستان نداشته‌اند و چرا کشورها از طریق دیپلوماسی چندجانبه با افغانستان برخورد نکرده و هیچ اجماع سیاسی در این خصوص به وجود نیامده است؟

عزیز بارز، آگاه روابط بین‌الملل، در این مورد می‌گوید: «بعضی کشورهای همسایه ما به اساس منافع خودشان در چوکات روابط «دی فاکتو» تعاملات دارند، کشورهای جهان هم در آغاز خواهان تعامل بودند و به قول یکی از سفرای کشورهای اروپایی، تعامل جهان با طالبان (امارت اسلامی) به شکل منفی پیش می‌رود.»

با این وجود، امارت اسلامی امیدواراست که در سال نو هجری خورشیدی بتواند روابط و مناسبات سیاسی خود را با کشورهای منطقه و جهان تقویت بیش‌تر کند و در نتیجه تعاملات مثبت با جهان و ایجاد روابط دوستانه مشروعیت بین‌المللی را نیز حاصل نماید.

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!