Connect with us

رویداد های اخیر

غفران: طی یک سال گذشته حدود ۱۵ رسانه‌ جدید جواز فعالیت اخذ کرده‌اند

منتشر شده

در

سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که این وزارت در یک سال گذشته به حدود ۱۵ رسانه جدید، جواز فعالیت توزیع کرده است.

خبیب غفران در یک پیام ویدیویی این مطلب را امروز (شنبه) به مناسبت روز جهانی مطبوعات بیان کرده و افزوده است، امارت اسلامی از رسانه‌های که با رعایت اصول شریعت اسلامی، توجه به ارزش‌های فرهنگی و باورهای مردم، احترام به حریم خصوصی و جلوگیری از هرگونه نفاق‌افکنی و تعصبات نشرات می‌کنند، حمایت می‌کند.

او تصریح کرده که از زمانی روی کار آمدن امارت اسلامی، وزارت اطلاعات و فرهنگ توانسته است که در تمام بخش‌ها با رسانه‌ها همکاری «وسیع» داشته باشد.

به گفته وی، امارت اسلامی از رسانه‌های که مسوولانه نشرات می‌کنند، حمایت می‌کند.

گفتنی است که سوم می، برابر به روز جهانی مطبوعات است.

این اظهارت در حالی مطرح می‌شود که افغانستان در شاخص جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۵ که توسط سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر شده، در رتبه ۱۷۵ از ۱۸۰ کشور قرار گرفته است.

رویداد های اخیر

Khalilzad warns of worsening relations between Afghanistan and Pakistan

Published

on

Zalmay Khalilzad, the former U.S. special representative for Afghanistan, has warned that relations between Afghanistan and Pakistan could deteriorate further amid reports of alleged Pakistani recruitment and arming of Afghans.

In a statement, Khalilzad said there had been numerous reports alleging that Pakistan was arming Afghans to fight the Taliban in Afghanistan. He added that new reports suggested the Pakistani military was recruiting Afghans to fight anti-Pakistan insurgents.

He cautioned that, given the current situation, ties between Kabul and Islamabad were likely to worsen significantly.

Khalilzad’s remarks come amid ongoing tensions between the two neighboring countries.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: مبارزه برای افغانستان عاری از پولیو باید ادامه یابد

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده است.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مناسبت روز جهانی پولیو تأکید کرده است که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌سازی این بیماری در افغانستان باید ادامه یابد و همه کودکان در برابر آن واکسین شوند.

یونیسف افغانستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی پولیو است و این مناسبت فرصتی برای برجسته‌ساختن تلاش‌های ملی در راستای افغانستان عاری از پولیو و قدردانی از کارکنان صحی خط مقدم فراهم می‌کند.

این نهاد افزوده است که کارکنان صحی با تلاش‌های پیگیرانه خود برای واکسین‌کردن کودکان و پایان‌دادن به پولیو فعالیت می‌کنند.

درهمین حال، نهاد افغانستان عاری از پولیو روز پنج‌شنبه ۳۰ میزان هشدار داد که حضور ویروس فلج اطفال در هر منطقه می‌تواند تهدیدی برای سلامت همه کودکان در سراسر کشور باشد. این نهاد از مردم خواسته است تا در روند واکسیناسیون تمامی کودکان همکاری کرده و اجازه ندهند هیچ فرزندی از دریافت واکسن محروم شود.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که ویروس فلج اطفال هنوز هم در افغانستان به‌طور گسترده شایع است و سازمان ملل متحد از ثبت موارد متعدد ابتلا خبر داده است. همچنین سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده و علاوه بر آن، شش مورد نیز در کشور پاکستان گزارش شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکمنستان: خط برق ۵۰۰ کیلوولت می‌تواند تا ۸۰۰ میگاوات برق به کابل انتقال دهد

در آینده نصب یک جبران‌کننده هم‌زمان ۲۰۰ مگا ولت آمپر در سب‌استیشن نورالجهاد و ساخت خط انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۰ کیلومتر در هرات نیز در نظر گرفته شده است.

Published

on

ترکمنستان می‌گوید که با تکمیل پروژه خط انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت کرکی–کابل، زمینه انتقال تا ۸۰۰ میگاوات برق به افغانستان از نظر تخنیکی فراهم خواهد شد؛ پروژه‌ای که می‌تواند در تأمین نیازهای برق کابل و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای انرژی نقش مهمی داشته باشد.

به گزارش «نیوز سنترال آسیا»، مراد آرتیکوف، رئیس بخش پروژه‌های بین‌المللی برق در مسیر ترکمنستان–افغانستان–پاکستان در وزارت انرژی ترکمنستان، این موضوع را در کنفرانس بین‌المللی «نفت و گاز ترکمنستان ۲۰۲۶» در عشق‌آباد مطرح کرده است.

به گفته آرتیکوف، خط انتقال برق کرکی–کابل ۷۱۱ کیلومتر طول دارد و انتظار می‌رود کار ساخت بخش شیبرغان–دشت‌الوان در ماه‌های آینده تکمیل شود. بخش دشت‌الوان تا سب‌استیشن ارغندی در ولایت کابل نیز قرار است در جون ۲۰۲۷ به بهره‌برداری سپرده شود.

همچنان، ترکمنستان در چارچوب پروژه انتقال برق ترکمنستان–افغانستان–پاکستان، زیربنا‌های تازه‌ای را برای افزایش صادرات برق توسعه داده است. به گفته مقام‌های ترکمنستان، یک خط دو مداره ۲۲۰ کیلوولت به طول ۲۵۹ کیلومتر از نیروگاه دولتی ماری تا مرز افغانستان در سال ۲۰۲۱ ساخته شده و برای اتصال به شبکه برق افغانستان آماده است.

در همین حال، سب‌استیشن نورالجهاد در ولایت هرات در ۱۱ سپتمبر ۲۰۲۴ افتتاح شد؛ اقدامی که به گفته آرتیکوف، ظرفیت انتقال برق ترکمنستان به این ولایت را دو برابر کرده است.

بر بنیاد این گزارش، در آینده نصب یک جبران‌کننده هم‌زمان ۲۰۰ مگا ولت آمپر در سب‌استیشن نورالجهاد و ساخت خط انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۰ کیلومتر در هرات نیز در نظر گرفته شده است.

آرتیکوف افزوده است که بیش از ۵۰ سند میان کشورهای دخیل و سرمایه‌گذاران در چارچوب پروژه انتقال برق ترکمنستان–افغانستان–پاکستان امضا شده و قرار است نقشه راه ادامه کار در خاک افغانستان میان وزارت‌های انرژی دو کشور توافق شود.

به گفته او، توسعه زیربنا‌های برق منطقه‌ای افزون بر افزایش عرضه انرژی، می‌تواند زمینه رشد صنعت، گسترش زیربناهای اجتماعی و بهبود سطح زندگی مردم را فراهم سازد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!