Connect with us

رویداد های اخیر

فراخوان یوناما برای اقدام فوری جهانی در پی بازگشت بی‌سابقه مهاجرین افغان

نماینده سازمان ملل از اهداکنندگان و دولت‌های منطقه خواست تا با منابع، هماهنگی و عزم جدی وارد عمل شوند.

منتشر شده

در

UN envoy Islam Qala

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل در افغانستان، طی بازدید از گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه، از وضعیت بازگشت مهاجرین سخن گفت و بر ضرورت حمایت عاجل و گسترده جامعه بین‌المللی برای پاسخ به نیازهای ضروری مهاجرین تاکید کرد.

او با اشاره به بازگشت روزانه ده‌ها هزار بازگشته که در تاریخ منطقه کم‌نظیر است، این پدیده را چالشی بزرگ برای وجدان جمعی بشریت توصیف کرد.

اوتونبایوا پس از دیدار با خانواده‌های بازگشتی، نمایندگان سازمان‌های کمکی و مقامات محلی اظهار داشت که بازگشت این خانواده‌ها که بسیاری از آن‌ها سال‌ها پیش به دلیل جنگ از کشور خارج شده بودند، به جای خوشحالی، با خستگی عمیق، آسیب‌های روانی و عدم اطمینان فراوان همراه است.

نماینده خاص سازمان ملل هشدار داد که حجم عظیم بازگشت‌های ناگهانی و غالباً اجباری، زنگ خطری جدی برای جامعه جهانی است که باید هرچه سریع‌تر برای رسیدگی به این بحران انسانی وارد عمل شود.

این درحالیست که بیش از ۱.۳ میلیون افغان در سال ۲۰۲۵ بازگشته‌اند، که این امر فشار سنگینی بر جوامع فقیر کشور وارد کرده است.

زنان و کودکان با خطرات جدی‌تری مواجه‌اند، چرا که دسترسی آن‌ها به خدمات اولیه و حمایت‌های اجتماعی به شدت محدود است.

عملیات بشردوستانه به دلیل کمبود بودجه با چالش‌های جدی مواجه شده و انتخاب‌های دشواری میان تأمین غذا، سرپناه و ایمنی ایجاد کرده است.

اوتونبایوا بر ضرورت کمک‌های عاجل برای بازسازی جوامع بازگشتی، از جمله برنامه‌های معیشتی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها تأکید کرد.

نماینده سازمان ملل از اهداکنندگان و دولت‌های منطقه خواست تا با منابع، هماهنگی و عزم جدی وارد عمل شوند.

او همچنین بر اهمیت گفتگوی منطقه‌ای با کشورهایی مانند ایران و پاکستان برای توقف بازگشت‌های غیرمنظم و تضمین اخراج ایمن و داوطلبانه تأکید کرد.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!