رویداد های اخیر
قطع کمکهای خارجی سکتور صحی را با چالش مواجه کرده است

مقامهای وزارت صحت عامه میگویند که قطع کمکهای ۹۰ درصدی خارجی سکتور صحی کشور را با چالشهای جدی روبرو کرده است.
عبدالباری عمر، معین عرصه خدمات صحی روز گذشته در یک نشست خبری گفته که با وجود این مشکلات درب مراکز صحی بسته نشده است.
او در این باره گفت:”تمام تعهدات که به مردم داشتند همه را بند کردند که با بند شدن آن اینجا یک بحران ایجاد شد و اگر در نظام قبلی این گونه میشد باز هم یک بحران ایجاد میشد. “
در حالی که نوع جهش یافته ویروس کرونا به نام اومیکرون در جهان گسترش یافته است، اما وزارت صحت کشور میگوید که برای مبارزه با این تهدید آمادهگی دارد.
مسوولان وزارت صحت ۳،۵ میلیون معتاد را تحفه حکومت گذشته میدانند.
عمر افزود:” حالا در پاکستان رسیده است و ما از سازمانها جهان کمک خواستیم که بتوانیم این ویروس را مهار بسازیم و ما آمادهگی خود را داریم و دوای کرونا را داریم.”
در همین حال شماری از مریضداران در شفاخانههای دولتی از چگونگی عرضه خدمات صحی انتقاد میکنند.
یوسف، مریضدار، در این باره گفت:”از وقت کرده خوبتر نشده بد تر شده است هیچ مشکل بهبود نیافته است وهنوز همان طور است.”
جعفر، مریضدار دیگر افزود:” دیروز که ما آمدیم داکتران زحمت میکشیدند دوا را از بیرون می آوریم و هیچ وضع مریض ما بهبود پیدا نکرده است و هر روز نفس زدن اش زیاد میشه.”
این درحالی است قبل از این سازمان صحی جهان از فروپاشی نظام صحی افغانستان هشدار داده وگفته بود که بسیاری از مراکز صحی با کمبود ادویه، تجهیزات و کارمند روبرو است.
رویداد های اخیر
یک تاجر پیاز و کچالو را در کابل با تخفیف قابل ملاحظه به فروش گذاشت

افزایش قیمت پیاز در این اواخر سر و صداهای زیادی را میان شهروندان کشور به ویژه در کابل به دنبال داشته، تا سرحدی که بهای یک سیر پیاز در این شهر به ۵۰۰ افغانی نیز رسیده است.
اما یک تاجر ملی کشور مقدار زیادی از پیاز و کچالو را به مناسبت ماه مبارک رمضان با نرخ به مراتب نازلتر از قیمت بازار در کابل به فروش گذاشته است.
این عضو سکتور خصوصی میگوید که برای کمک به مردم، فی سیر پیاز را ۱۵۰ افغانی و فی سیر کچالو را به نرخ ۱۰۰ افغانی به فروش میرساند.
میرویس حاجی زاده، عضو سکتور خصوصی میگوید: «امروز شما میبینید که ده موتر حامل پنجصد الی یک هزار تن پیاز و کچالو وجود دارد. ما تصمیم داریم که روزانه یک یک هزار تُن در جریان هفت روز توزیع کنیم.»
شماری از باشندگان کابل از این ابتکار استقبال میکنند و از سایر تاجران نیز میخواهند که مواد اولیه و سایر ضروریات مردم را به قیمت مناسب به فروش برسانند.
مختار، باشنده شهر کابل میگوید: «این کار بسیار خوب است. این یک نرخ مناسب برای افراد فقیر است.»
پاچا خان، باشنده شهر کابل میگوید: «از سایر تاجران میخواهیم که در این ماه مبارک رمضان قیمت مواد را کاهش دهند.»
مسئولان شاروالی کابل نیز از سایر اعضای سکتور خصوصی تقاضا دارند تا با مردم خود همکاری کنند.
عصمت الله انصاری، معاون رییس تنظیم مارکیتهای شاروالی کابل میگوید: «ما از این کار قدردانی میکنیم. از سایر تاجران میخواهیم که بر مردم خود ترحم کنند و دست مردم خودرا بگیرند.»
مسئولان شاروالی کابل به تمام دوکانداران شهر کابل هشدار میدهند که اگر کسی به قیمت بالاتر از نرخ نامه تعیین شده این اداره مواد را به فروش برساند، دوکان اش بسته خواهد شد.
رویداد های اخیر
امارات متحده عربی برای زلزله زدگان در افغانستان ۳۸ تُن کمک ارسال کرد

امارات متحده عربی روز جمعه (۱۱ حمل) یک طیاره حامل ۳۸ تُن مواد غذایی و طبی را برای آسیب دیدگان زلزله اخیر در شمال شرق افغانستان فرستاد.
وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در خبرنامهای نگاشته است که این کمکها بخشی از تلاشهای پایدار ابوظبی برای ارائه کمکهای فوری به کشورهای آسیب دیده از آفات طبیعی و همچنان جهت افزایش حمایتهای بشردوستانه از گروه های آسیب پذیر مانند زنان، کودکان و سالمندان است.
عبدالله عزام، سکرتر خاص معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در مراسم تسلیم گیری در میدان هوایی کابل از ارسال این کمکها از سوی امارات متحده عربی ابراز قدردانی کرد و گفت که این امر سبب تقویت روابط میان دو کشور میگردد.
او همچنان از جامعه جهانی خواست تا به جای وضع تحریمات و فشار، تعامل را اختیار کند.
پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، امارات متحده عربی ۲۸ طیاره حامل ۶۲۳ تُن وسایل طبی و مواد غذایی به افغانستان ارسال کرده است.
وزارت خارجه امارات متحده عربی گفته است که بیش از ۱.۱ میلیون نفر از جمله ۸۵۰ هزار زن و کودک از این کمکها بهره مند شده اند.
رویداد های اخیر
معاون سیاسی رییس الوزرا: امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده است و باید به رسمیت شناخته شود.
مولوی عبدالکبیر همچنان گفته است که امارت اسلامی خواهان تعامل فعال با جامعه بینالمللی است، اما ملل متحد باید محدودیتها و تحریمات بالای امارت اسلامی و مقامات آنرا رفع نماید.
به گفته وی، داعش یک تهدید جهانی است اما امارت اسلامی ریشه این گروه را در افغانستان خشکانده است.
معاون سیاسی رییس الوزرا همچنان تاکید کرده که امارت اسلامی باورمند به گفتگو است و همین گونه به نظام همه شمول باور دارد و میخواهد تعیینات براساس تخصص صورت بگیرد.
از سوی دیگر، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان در این دیدار گفته است که کمکهای بشری این سازمان برای افغانستان ادامه می یابد.
خانم روزا اوتونبایوا با تاکید بر حل مشکلات افغانستان از طریق گفتگو و تفاهم، گفته است که سازمان ملل متحد در این زمینه تلاش خواهد کرد.
در این دیدار، خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی و مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما نیز حضور داشتند.
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر دیجیتال لیگ برتر کریکت هند را بدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغان بیسیم خدمات 3G را در یکی از مناطق دوردست ولایت کنر فعال کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رییسجمهور چین در تماس تلفنی با محمد بن سلمان بر حمایت از ادامه مذاکرات ایران و عربستان تاکید کرد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
عربستان سعودی به سازمان همکاری شانگهای میپیوندد
-
تجارت3 روز ago
وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
صدها خانواده نیازمند در پکتیا مساعدت شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اعضای شورای امنیت سازمان ملل حمله بر غیرنظامیان در افغانستان را نکوهش کرد
-
جهان4 روز ago
تیراندازی در یک مکتب در امریکا ۶ کشته برجا گذاشت