Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: آینده روابط میان افغانستان و هند «بسیار روشن» خواهد بود

منتشر شده

در

امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی در سومین روز سفرش به هند از دارالعلوم دیوبند بازدید کرده و گفته است که آینده روابط میان افغانستان و هند «بسیار روشن» خواهد بود.

آقای متقی همچنان با علمای ارشد و مدیران دارالعلوم دیوبند که یکی از تأثیرگذارترین مدارس دینی جنوب آسیا می‌باشد، ملاقات و گفتگو کرده است.

صد‌ها طلبا و علمای این مرکز دینی با استقبال گسترده و شعار‌های مذهبی از او پذیرایی کردند.

آقای متقی گفت: «تاکنون سفر بسیار خوب بوده‌ است؛ نه تنها مردم دارالعلوم دیوبند، بلکه تمام مردم این منطقه به استقبال ما آمده‌اند، من از آنان برای این استقبال گرم سپاسگزارم. از علمای دیوبند و مردم این منطقه برای این استقبال گرم تشکر می‌کنم. به نظر من آینده روابط میان افغانستان و هند بسیار روشن خواهد بود.»

در ادامه این سفر، متقی روز یکشنبه همین هفته به شهر آگره هند سفر و از تاج‌محل دیدن خواهد کرد.

او بلند‌پایه ترین مقام امارت اسلامی است که طی چهارسال اخیر برای نخستین بار به هند سفر کرده است.

وزیر امور خارجه کشور روز گذشته در سفر خود به هند با همتای‌ هندی‌اش نیز دیدار کرد و هند از همکاری و کمک به مردم افغانستان در زمینه‌های مختلف اطمینان داد.

 این سفر در حالی انجام می‌شود که روابط کابل و دهلی‌نو در سایه تنش‌های منطقه‌ای با پاکستان، اهمیت بیشتری یافته است.

به باور آگاهان، این سفر همچنان می‌تواند زمینه‌ساز گفتگوهای عمیق‌تری میان دهلی‌نو و کابل درباره وضعیت مهاجرین افغان، کمک های بشردوستانه، تجارت و همکاری‌های آموزشی باشد.

در همین حال، هند به زلزدگان اخیر افغانستان بار دیگر مواد غذایی کمک کرده است. سخنگوی وزارت خارجه هند با نشر پیامی در صفحه ایکس نوشته که این کمک‌ها به‌عنوان بخشی از کمک‌های بشردوستانه جاری خود به زلزله‌زدگان در نظر گرفته شده است.

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد نشستی را درباره افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده است که نشست گروه تماس این سازمان درباره افغانستان در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک برگزار خواهد شد.

اسماعیل ولد الشیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، یک هیأت بلندپایه این سازمان را برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و برگزاری دیدارهای دوجانبه با رؤسای هیأت‌های کشورهای عضو و مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی رهبری می‌کند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین نشست سالانه هماهنگی وزیران خارجه کشورهای عضو را در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد کرد.

بر اساس اعلام سازمان همکاری اسلامی، چندین گروه تماس وزارتی و کمیته تخصصی نیز در حاشیه مجمع عمومی نشست‌هایی برگزار خواهند کرد. این گروه‌ها درباره فلسطین، جوامع و اقلیت‌های مسلمان، مسائل منطقه‌ای در اروپا، جامو و کشمیر، مسلمانان روهینگیا در میانمار و افغانستان فعالیت دارند.

سازمان همکاری اسلامی زمان مشخصی برای برگزاری نشست گروه تماس درباره افغانستان اعلام نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار رئیس عمومی شرکت‌های امارتی با وزیر نفت ایران

Published

on

احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکت‌های امارتی، در جریان سفرش به ایران با محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت این کشور، دیدار و درباره گسترش همکاری‌های دو جانبه در بخش نفت و گاز گفتگو کرده است.

در این دیدار که محمد نصیر رحیمی، رئیس اجرائیوی شرکت امارتی نفت و گاز نیز حضور داشت، دو طرف درباره تأمین نفت و گاز مورد نیاز افغانستان، آموزش‌های مسلکی و تخنیکی، توسعه همکاری‌ها در بخش نفت و گاز و همکاری مشترک در زمینه اکتشاف گفتگو کردند.

رئیس عمومی شرکت‌های امارتی و هیئت همراهش همچنین از مرکز تحقیقاتی وزارت نفت ایران و تصفیه‌خانه‌های نفت در تهران بازدید کردند و با فعالیت‌ها و امکانات تخنیکی و مسلکی این مراکز آشنا شدند.

وزارت نفت ایران در این دیدار آمادگی خود را برای همکاری همه‌جانبه، هماهنگی‌های لازم و عملی‌سازی همکاری‌های مشترک در بخش‌های مورد بحث اعلام کرده است.

در پایان این دیدار، تیم‌های تخنیکی مشترک از سوی دو طرف تعیین شدند تا برای عملی‌سازی توافق‌ها و انجام هماهنگی‌های لازم در بخش‌های یادشده فعالیت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سنگ تهداب شهرک صنعتی ۲۲ هزار جریبی در بلخ گذاشته شد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، روز جمعه سنگ تهداب شهرک صنعتی «امام شقیق بلخی» را در منطقه دو راهی حیرتان ولایت بلخ گذاشت.

ملا برادر در مراسم آغاز این پروژه گفت که هدف امارت اسلامی، تبدیل تدریجی افغانستان به یک کشور تولیدی و فراهم‌کردن زمینه برای تبدیل نیروی جوان کشور به نیروی کاری مولد است.

او گفت حکومت تلاش دارد صنعت، تولید و بازار را با یکدیگر وصل کند و محصولات تولیدشده در افغانستان را به بازارهای منطقه و جهان صادر کند.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ایجاد شهرک صنعتی بلخ می‌تواند کمبود زمین صنعتی در این ولایت را کاهش دهد، زمینه فعالیت صنعت‌کاران را فراهم کند، وابستگی افغانستان به واردات را کاهش دهد و برای هزاران نفر زمینه کار ایجاد کند.

ملا برادر بلخ را یکی از ولایت‌های مهم تجارتی، ترانزیتی و صنعتی کشور خواند و گفت بندر حیرتان نباید تنها برای واردات کالا و رفت‌وآمد استفاده شود، بلکه باید به مسیر مهمی برای صادرات محصولات پروسس‌شده و تولیدات افغانستان تبدیل شود.

او از جامعه جهانی خواست روابط رسمی اقتصادی با افغانستان را گسترش دهد و محدودیت‌های مالی و بانکی را پایان دهد. ملا برادر گفت افغانستان ظرفیت و اراده مشارکت در همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را دارد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا همچنین از صنعت‌کاران خواست در بخش‌های مختلف شهرک صنعتی جدید سرمایه‌گذاری کنند و گفت امارت اسلامی برای فراهم‌کردن امکانات و همکاری‌های لازم آماده است.

شهرک صنعتی بلخ در مساحت ۲۲ هزار جریب زمین ساخته می‌شود و قرار است زمینه پروسس مواد خام، تولید محصولات معیاری و صادرات کالا را در بخش‌های مختلف فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!