رویداد های اخیر
متقی: امارت اسلامی به حقابه ایران طبق معاهده ۱۳۵۱ متعهد است
امیرخان متقی، وزیر امور خارجه میگوید که امارت اسلامی افغانستان به موافقت نامه سال ۱۳۵۱ در پیوند به مسأله حقابه ایران از دریای هلمند متعهد است.
آقای متقی طی مراسمی در کابل امروز (دوشنبه، ۱ جوزا) در رابطه به حقابه ایران گفته است خشکسالی که در افغانستان و در منطقه جریان دارد نیز نباید از نظر انداخته شود.
او گفته است که براساس آخرین گزارش سازمان بینالمللی نجات، افغانستان سومین کشور آسیبپذیر از تغییرات اقلیم در سطح جهان است و بیشترین اثر مخرب تغییرات اقلیم بالای منابع آبی کشور وارد شده است.
آقای متقی گفت: «از مسوولین ایران نیز جداً توقع داریم که توقعات شان را طبق معاهده ۱۳۵۱ عیار کنند و ملاک قضاوت و اظهار نظرها باید مبتی بر احکام مندرج در معاهده باشد.»
متقی خطاب به مردم سیستان و بلوچستان ایران گفت: «برادران گرامی سیستان و بلوچستان باور کنید که دل ما به همان اندازه که به مردم نیمروز، فراه و هلمند میسوزد، برای شما هم میسوزد و درد شما را درد خود میدانیم.»
آقای متقی در ادامه افزود: «در بند کمال خان دیده میشود که هیچ آب وجود ندارد. شما میدانید که فاصله از بند کجکی تا سیستان و بلوچستان حدود ۶۰۰ کیلومتر است و از طرف دیگر این مسیر ریگستانی و زمینها تشنه و بدون آب است و اگر آب کم هم پیدا شود در مسیر راه یا جذب زمین میشود و یا هم تبخیر.»
برعلاوه، آقای متقی تصریح کرده بند کجکی که چند دهه قبل اعمار گردیده است، متأسفانه از اثر رسوبات و عدم لایروبی ظرفیت ذخیره آن کمتر از نصف کاهش یافته است.
وی دراین باره گفت: «نیاز جدی است تا این حقایق در نظر گرفته شود.»
متقی از ایران خواست تا موضوع حیاتی آب را سیاسی نسازند.
او خطاب به ایران گفت: «بهتر است که همچو مسایل (حقابه) را به جای سر و صداهای رسانهیی از راه تفاهم و گفتگوهای رو در رو حل نمایم.»
امیرخان متقی نیز گفته است که امارت اسلامی طی دو سال گذشته به منظور حل مشکلات که قابل کنترول و حل بوده اقدام نموده است.
به گفته او، مجبوریتهای خارج از کنترول و توان که از ظرفیت موجود بشری بالا میباشد یعنی ناشی از تغییرات اقلیم، باید درک گردد و حتمن راه حل دریافت میشود.
رویداد های اخیر
ملاله یوسفزی خواهان حمایت جهانی از حق آموزش دختران و زنان در افغانستان شد
ملاله یوسف زی، برنده جایزه صلح نوبل و از فعالان حق آموزش برای دختران، میگوید که جامعه جهانی باید برای حقوق زنان افغان در کنار آنها بایستد.
ملاله یوسف زی به روز شنبه (۱۹عقرب) در یک مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفته است که تلاشها را برای حمایت سیستماتیک از حقوق زنان در افغانستان مطابق با قوانین بینالمللی آغاز کرده است.
ملاله میگوید که به چنین رهبرانی نیاز است که برای حقوق دختران و زنان افغان تلاش کنند.
پس از برگشت امارت اسلامی، این چندمین بار است که ملاله برای حمایت از زنان صدا بلند میکند.
پیش از این ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی ادعاها درباره نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان دختران را رد کرده و گفته است که در چهارچوب شریعت اسلامی حقوق زنان تأمین شده و در بخشهای دیگر هم کار جریان دارد.
رویداد های اخیر
وزارت مهاجرین میگوید در دو روز بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه اخراج شده اند
عبدالرحمن راشد، معین مسلکی وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان، ضمن استقبال از مهاجران برگشته در میدان هوایی کابل گفت که این وزارت با دولت ترکیه تماس خواهد گرفت تا مشکلات مهاجران افغان حل گردد.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان اعلام کرده است که در دو روز گذشته ۳۲۵ مهاجر افغان از ترکیه اخراج و به افغانستان بازگردانده شده اند.
به گفته این وزارت، این مهاجران در شهر استانبول اقامت داشتند و برخی از آنان دارای اسناد نیز بودند.
عبدالرحمن راشد، معین مسلکی وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان، ضمن استقبال از مهاجران برگشته در میدان هوایی کابل گفت که این وزارت با دولت ترکیه تماس خواهد گرفت تا مشکلات مهاجران افغان حل گردد.
به گفته این وزارت، سازمان بین المللی مهاجرت برای هر یک از مهاجران بازگشته، ۱۵۰ یورو کمک کرده است.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی به تمام نگرانیهای جهان در پیوند به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرا در دیدار با رونیکا بوسویک پوهار، نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته که امارت اسلامی به تمام نگرانیهای جهان در ارتباط به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است.
ارگ به نقل از آقای عبدالکبیر امروز (شنبه) نوشته است: «امارت اسلامی به همه آن نگرانیهای جهان که در رابطه به تهدید از افغانستان دارد، رسیدگی کرده است.»
در این دیدار، عبدالکبیر همچنان از کمکهای اتحادیه اروپا ابراز امتنان کرده و گفته است که امارت اسلامی خواستار مناسبات مثبت با تمام کشورهای جهان است.
او مناسبات افغانستان با جهان را در حال گسترش خواند و خاطرنشان کرد که اکنون ضمن فعالیت تعداد زیادی از سفارتها در کشور، امارت اسلامی ۴۰ نمایندگی سیاسی را در خارج در اختیار دارد و این تعداد در حال افزایش است.
وی خواستار کمک اتحادیه اروپا به افغانستان در زمینههای انکشافی، محو مواد مخدر، کشت بدیل، فرصتهای کاری و درمان معتادان مواد مخدر شد و گفت که امارت اسلامی به تنهایی علیه مواد مخدر مبارزه میکند.
در همین حال، خانم بوسویک پوهار در مورد فعالیتهای اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه در بخشهای مختلف به کمکهای بشری خویش به افغانستان ادامه میدهد و طرفدار حل مشکلات موجود میباشد.
او بر روابط امارت اسلامی و اتحادیه اروپا تاکید کرد و افزود که این اتحادیه تلاش میکند تا فعالیتهای خود را در بخشهای مورد نیاز به گونه مؤثر انجام دهد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند میگوید که هیات این کشور در جریان سفر به کابل درباره کمکهای بشردوستانه و بندر چابهار گفتگو کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در حملات هوایی اسرائیل دست کم ۴۰ تن جان باختند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا میگوید یک افغان از سوی سپاه پاسداران ایران موظف به ترور ترمپ پیش از انتخابات شده بود
-
ورزش4 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان با تفاوت ۹۲ دوش بنگله دیش را شکست داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه کشورهای مستقل مشترکالمنافع از طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان حمایت کرد
-
جهان4 روز ago
واکنش اسرائیل و اوکراین به «پیروزی» دونالد ترمپ
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برشنا: مقامهای حکومت پیشین۱۲ میلیارد افغانی پول برق را نپرداختهاند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
انفجار در ایستگاه ریل در پاکستان ۲۱ کشته و بیش از ۵۰ زخمی برجا گذاشت