Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: امریکا بر آزاد سازی مشروط ۳.۵ میلیارد دالر از سرمایه افغانستان موافق است

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۱۷, ۱۴۰۱)

وزارت امور خارجه گفته است گفتگو برای فراهم آوری تسهیلات بیشتر بانکی و ایجاد سهولت بهتر برای تاجران افغان با امریکا ادامه دارد.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه می‌گوید مذاکرات میان واشنگتن و کابل متوقف نیست و تیم‌های مذاکراتی دو کشور هنوز با همدیگر در تماس استند.

آقای متقی ابراز امیدواری می‌کند که درنتیجه این گفتگوها دربخش‌های سیاسی و زمینه رفع تحریم‌ها ومحدودیت‌ها و نیز آزاد سازی کامل پشتوانه مالی بانک مرکزی پیشرفت‌هایی صورت بگیرد.

به گفته متقی، گفتگوها بر تسهیل سازی بیشترمراودات بانکی و ایجاد سهولت برای تاجران افغان متمرکز بوده و امریکا بر آزاد سازی مشروط ۳.۵ میلیارد دالر پول مسدود شده افغانستان موافق است.

درهمین حال، کارن ژان پیر سخنگوی کاخ سفید افزوده است که فشار برحاکمان جدید افغانستان هم‌چنان به منظور رعایت حقوق بشر وآزادی‌های اساسی شهروندان افغانستان به شمول زنان و دختران ادامه خواهد یافت.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «آزادی‌های اساسی همه افغان‌ها به حق دسترسی به کار و تحصیل از جمله زنان و دختران را در اولویت داریم و این تعهد ما با مردم افغانستان است.»

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، امریکا هفت میلیارد دالر از ذخایر خارجی بانک مرکزی کشور را مسدود کرد.

دراین میان، خانواده‌های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر دعوای حقوقی ثبت کرده و خواهان دریافت بخش ازپول‌های مسدودشده به‌عنوان غرامت شدند.

اما محکمه در نیویارک درخواست پرداخت غرامت برای خانواده‌های قربانیان این حملات را ازپول‌های منجمد شده بانک مرکزی افغانستان رد کرد.

پیش‌از این، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل و بسیاری از نهادهای کمک‌رسان به شمول چین و روسیه مسدودسازی ذخایر ارزی افغانستان را مجازات دسته‌جمعی مردم این کشور عنوان کرده بودند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: بلی، در فضای افغانستان طیاره‌های بی‌پیلوت امریکایی می‌گردند که نقض آشکار حریم هوایی است

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که دوام گشت‌زنی طیاره‌های بدون سرنشین ایالات متحده امریکا در فضای افغانستان نقض آشکار حریم هوایی از سوی این کشور است.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز می‌گوید که مقام‌های امارت اسلامی در مذاکرات با هیئت‌های امریکایی این موضوع را شریک کرده و خواهان توقف نقض حریم هوایی افغانستان شده‌اند.

آقای ستانکزی گفته است: «بلی، در فضای افغانستان طیاره‌های بدون سرنشین می‌گردند و ما بار بار در مجالس این مسأله را با آن‌ها (امریکایی‌ها) شریک ساختیم و این ماده را نقض کرده‌اند.»

او افزود: «در توافق‌نامه دوحه چنین بود که امریکا پس از بیرون کردن تمامی نیروهایش با حکومت جدید اسلامی افغانستان روابطه دوستانه داشته باشد و در بازسازی افغانستان نقش فعال داشته باشد و دیگر کشورها را نیز دراین راستا تشویق کند و همچنان در مسایل داخلی افغانستان قطعاً مداخله نکند.»

ستانکزی همچنان با توجه به واکنش برخی کشورهای آسیای میانه در قبال ساخت کانال قوش‌تیپه از سوی امارت اسلامی گفته است که این کانال یک پروژه افغانی است و حکومت آن را ادامه و به پایه اکمال خواهد رساند.

او گفت: «قوش‌تیپه حق ما است و کار آنرا به درستی ادامه خواهیم داد.»

از سویی هم، معین سیاسی وزارت خارجه برای زنان و دختران افغان اطمینان می‌دهد که روند آموزش و تحصیل به روی آنان باز خواهد شد و امارت اسلامی متعهد به تأمین حقوق آموزشی و تحصیلی آنان است.

آقای ستانکزی خاطر نشان کرد: «من منحیث یک افغان این را گفته می‌توانم که تعلیم و تربیه تا آخر بند نخواهد بود، نباید بند شود و این حق طبیعی و شرعی دختران است.»

به گفته او، مکاتب و پوهنتون‌ها با برابرشدن شرایط آن به روی دختران باز خواهد شد.

برعلاوه، آقای ستانکزی در این گفتگو بار دیگر بر مخالفین امارت اسلامی فراخوان داده است که دوباره به کشور برگردند.

او در قبال نگرانی‌های پاکستان نیز تأکید کرد که افغانستان پس از یک جنگ طولانی به امنیت کامل دست یافته است و نباید همسایه‌ها مشکلات خود را به افغانستان مرتبط سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: حدود ۷ هزار فارم مرغ‌پروری در کشور وجود دارد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که تلاش دارند تا زمینه برای توسعه سرمایه‌گذاری در بخش تولید تخم وگوشت مرغ را در کشور فراهم کنند. به گفته مسوولان این وزارت، در حال حاضر حدود هفت هزار فارم مرغ‌ پروری در کشور وجود دارد و هر روز بر تعداد این فارم‌ها افزوده می‌شود.

در همین حال، مسوولان انجمن وارد کنندگان تخم و گوشت مرغ می‌گویند که تولید کنندگان داخلی تنها پنج درصد تخم و گوشت مرغ را در بازارهای کشور تأمین می‌کنند و نمی‌توانند نیازمندی‌های مارکیت را برآورده سازند. آن‌ها از وزارت زراعت می‌خواهند که در زمینه واردات تخم مرغ به کشور تسهیلات لازم را فراهم کند.

سید احمد کوهدامانی، رییس اتحادیه وارد کنندگان تخم وگوشت مرغ، گفته است: «ده فیصد محصول بود که ۱۶ فیصد افزایش یافته است. ما پنج درصد هم تولید نداریم، اگر تولید باشد، بازار ما را اکمال کنند ما اصلاً واردات را بند می‌کنیم.»

از سویی هم، شماری از فروشندگان تخم مرغ نیز می‌گویند که تولیدات داخلی اندک است و بیشتر تخم‌ها از ایران، ازبیکستان و پاکستان به بازارهای کشور وارد و به فروش می‌رسد که قیمت آن نیز افزایش یافته است.

محمد نعیم، دوکاندار، گفت: «برای ما مشکل نیست، چون ما وارد می‌کنیم، ما مالیه خود را می‌پردازیم اما یک دانه تخم را از شش روپیه به نه روپیه رساندن به دروغ و به توطیه که ما تولیدات داخلی داریم، هیچ چیزی موجود نیست اصلاً، ما پیش از این مال را می‌آوردیم و ده فیصد می‌دادیم که به هفت افغانی و شش ونیم افغانی به مردم عرضه می‌کردیم، حالی یک دانه تخم مرغ را تقریباً هشت الی هشت و نیم روپیه می‌فروشیم.»

با این حال، مقام‌‌های وزارت مالیه از تدابیر جدی برای کنترول قیمت‌ مواد اولیه در بازارهای داخلی سخن می‌گویند و تأکید دارند که تعرفه‌های فصلی برخی اقلام از جمله تخم ‌مرغ را افزایش داده‌اند و در صورت لزوم ممکن است آن را کاهش دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شصت تُن مواد خوراکی و ادویه تاریخ گذشته و بی‌کیفیت در بلخ از بین برده شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

ریاست صحت عامه‌ ولایت بلخ نزدیک به ۶۰ تُن مواد خوراکی و ادویه بی‌کیفیت و تاریخ گذشته را که توسط این ریاست جمع‌آوری شده بود، حریق کرد.

این مواد که شامل ۳۵ تُن ادویه و ۲۴ تُن مواد اولیه غذایی تاریخ‌ گذشته و بی‌کیفیت است از سطح شهر مزارشریف و ولسوالی‌های ولایت بلخ جمع‌آوری شده است.

مسئولان در ریاست صحت عامه بلخ می‌گویند که ارزش مواد حریق شده هشت میلیون افغانی است و در جریان چهار ماه گذشته از سطح بلخ جمع‌اوری شده است.

نجیب‌الله توانا، رئیس صحت عامه بلخ می‌گوید: «شصت تُن مواد غذایی تاریخ گذشته و فاقد کیفیت و همچنان ادویه تاریخ گذشته و فاقد کیفیت و درجه دو از نقاط مختلف شهر مزار شریف و ولسوالی‌های چهارده گانه آن توسط آمریت صحت محیطی صحت عامه ولایت بلخ و آمریت قوانین صحی صحت عامه ولایت بلخ در مدت چهار ماه جمع آوری شده بود.»

در کنار ریاست صحت عامه ولایت بلخ برخی دیگر از نهادهای دولتی هم از مبارزه جدی در برابر خرید و فروش اجناس بی‌کیفیت و تاریخ گذشته سخن می‌زنند.

محمد محمدی، رئیس اداره حفاطت از محیط زیست بلخ می‌گوید: «ما ان شاء الله در نظر داریم که یک ساحه را مشخص بکنیم برای ریاست صحت عامه ولایت بلخ که منبعد ان شاء الله در آنجای مشخص حریق بکنیم.»

با این حال مسئولان در اتحادیه خدمات دوایی زون شمال می‌گویند که برای جلوگیری از ورادات ادویه بی‌کیفیت و تاریخ گذشته اقدام جدی می‌کنند.

شعیب صافی، رییس اتحادیه خدمات دوایی زون شمال می‌گوید: «ما در آینده برای مردم این تعهد را می دهیم که مطابق تقاضای مردم دوای با کیفیت تولید می‌کنیم و تحت نظارت خود اداره دوا و غذا و ریاست صحت عامه برای مردم به فروش می‌رسانیم.»

 ریاست صحت عامه‌ ولایت بلخ می‌گوید که در یک سال گذشته، نزدیک به ۱۲۰ تُن ادویه و مواد خوراکی تاریخ‌گذشته و فاقد کیفیت را از سطح این ولایت جمع‌آوری و آتش زده شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!