Connect with us

رویداد های اخیر

متقی با نمایندگان چین و پاکستان در حاشیه نشست فارمت مسکو دیدار کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه نشست فارمت مسکو با نمایندگان خاص چین و پاکستان برای افغانستان دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه، روز شنبه، ۸ میزان، با نشر پیامی در شبکه ایکس از دیدار امیرخان متقی با آصف درانی و یو شیانگ، نمایندگان ویژه پاکستان و چین برای افغانستان خبر داده است.

به گفته تکل، در این دیدار درباره روابط، منافع مشترک و تهدیدات افغانستان، پاکستان و چین گفتگو شده است.

آقای متقی در دیدار با نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که در صورت بروز مشکلات باید به جای بیانیه‌های رسانه‌ای، از راه‌های دیپلوماتیک برای حل آن تلاش کرد.

از جانبی، یو شیانگ نیز گفته است که چین آماده است کمک‌های خود را در بسیاری از زمینه‌ها به افغانستان افزایش دهد.

گفتنی است که پنجمین دور نشست فارمت مسکو، روز جمعه، ۷ میزان، در شهر کازان روسیه با محوریت افغانستان برگزار شد.

اشتراک‌کنند‌گان این نشست با صدور بیانیه‌ای مشترک در کنار دیگر مسایل، از امارت اسلامی خواستند تا علیه داعش و سایر گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مبارزه کنند.

رویداد های اخیر

مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پی‌اوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، می‌گوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پی‌اوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.

چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده می‌شوند.»

پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج می‌کند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر می‌گردند.

قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.

به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.

چودری اما این موضوع را رد کرده است.

او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهمان‌نوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»

چودری تاکید کرد که افغان‌هایی که می‌خواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

Published

on

(Last Updated On: )

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.

تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.

روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.

در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوه‌های خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بین‌المللی در ایران اشتراک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مقام‌های ایرانی می‌گویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقام‌های دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران اشتراک کنند.

در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم می‌دانند و می‌گویند که با به نمایش گذاشته‌ شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب می‌شود.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاری‌های اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»

آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران می‌تواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»

از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگ‌های قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته می‌شود.

شماری از آگاهان همچنان گفته‌اند که اشتراک افغانستان در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مهم است و می‌تواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.

این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!