Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بین‌المللی است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی از برخورد حکومت های ایران و پاکستان در قبال مهاجرین افغان انتقاد کرده و گفته است برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بین‌المللی است.

حکومت پاکستان پس ازتظاهرات گسترده طرفداران عمران خان در نهم می، مدعی شد که صدها پناهجوی افغان دراین تظاهرات سهم داشتند، از این رو پولیس پاکستان دستگیری وبازداشت مهاجرین افغان را آغاز کرد.

آقای مجاهد در این باره گفت: «ما راپورهایی را بدست آوردیم که متاسفانه در پاکستان و ایران با مهاجرین افغان برخورد نادرست صورت می‌گیرد. این خلاف نورم‌های بین المللی و همچنان خلاف روحیه برادری و اخوت اسلامی است.»

وی افزود که مقامات ایرانی و پاکستانی پس از شریک سازی موضوع از طریق سفارت‌خانه ها، سیاست خودرا تغییر دادند و وعده کردند نارسایی هایی که شده جبران می‌شود و کسانیکه دستگیر شده اند، رها خواهند شد و همچنان برخورد نادرست متوقف خواهد شد.

وزارت خارجه امریکا نیز ازمقامات پاکستانی خواست است تا به بازداشت فراقانونی غیرنظامیان که دراعتراضات نهم می شرکت کرده اند پایان و بازداشت شدگان را رها کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «ما از گزارش‌های مربوط به بازداشت‌های فراقانونی غیرنظامیان به دلیل مشارکت شان دراعتراضات نهم می آگاه هستیم. از مقامات پاکستانی می‌خواهیم به اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون برای همه احترام بگذارند. ما به طور منظم در مورد حقوق بشر، دموکراسی، ایمنی، واحترام به حاکمیت قانون با مقامات پاکستانی در بالاترین سطوح بحث می‌کنیم. این یک اولویت برای ایالات متحد است.»

با این حال، روزنامه های پاکستانی نوشتند که احتمالاً حکومت شهباز شریف فشار را بر مهاجرین افغان به ویژه کسانی که به گونه غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند، بیشتر خواهد کرد.

درهمسایه غربی افغانستان نیز مهاجرین افغان حال وهوای خوش ندارند. مقامات ایرانی در برخی از ولایت‌ها محدودیت‌های کاری بر مهاجرین افغان وضع کرده اند.

براساس این محدودیت ها٬ پناهجویان افغان نمی‌توانند کسب وکار داشته باشند واتباع ایرانی اجازه ندارند به مهاجرین افغان شغلی فراهم کنند.

آگاهان بخشی ازمحدودیت‌ها و آزار واذیت‌ها را در ایران به جنجال تقسیم آب دریای هلمند ربط می‌دهند.

درعین حال، کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده که ۱۱۰ میلیون نفر در جهان به گونه اجباری از خانه‌های‌ شان آواره شده ‌اند.

این نهاد بین المللی در گزارش خود نگاشته است که از مجموع پناهندگان حدود نیمی آنها از کشورهای سوریه، اوکراین و افغانستان هستند. به گفته این نهاد، در سال دو هزار و بیست و دو ۱.۳ میلیون افغان آواره شده ‌اند و تا پایان همین سال، پناهندگان افغان ازسوی ۱۰۴ کشور میزبانی شده‌اند. همچنین گفته شده که ازهر ۱۰ پناهجوی افغان، ۹ نفر آن به کشورهای همسایه مانند ایران و پاکستان مهاجرت کرده‌اند وحدود صد و ۸۰ هزار شهروند افغان به آلمان پناه برده‌اند.

 در گزارش آمده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱ ششصد هزار پناهجوی افغان وارد پاکستان شدند. وزارت داخله پاکستان گفته که از ۲۰۰۶ تا حال بیش از ۳.۵ میلیون پناهجوی افغان دراین کشور ثبت نام شدند. از این میان بیش از ۱.۳ میلیون به افغانستان برگشته وبقیه کارت هویت ‌شان را تجدید کردند اما ازسرنوشت بیش از ۷۰۰ هزار پناهجوی دیگر خبری در دست نیست.

 

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!