Connect with us

رویداد های اخیر

محکمه هالند: حمله هوایی نیروهای هالندی در افغانستان غیرقانونی بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

یک محکمه در هالند روز چهارشنبه (۲ قوس) فیصله کرد که یک حمله هوایی نیروهای هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان انجام شد، غیرقانونی بوده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز بر اساس حکم محکمه، به خانواده‌های افراد ملکی کشته شده در این حمله که در ولایت ارزگان صورت گرفته است، باید غرامت پرداخته شود.

چهار شهروند افغانستان که در اسناد محکمه نامی از آنان برده نشده است، به خاطر این حمله علیه دولت هالند در محکمه عارض شده بودند.

صبح تاریخ ۱۷ جون ۲۰۰۷ جت‌های جنگی اف-۱۶ قوای هالند ۲۸ بم رهبری شده را در مربوطات ولسوالی چورۀ ولایت ارزگان پرتاب کردند که به گفتۀ محکمۀ هالند ۱۸ بم در ساحات احاطه شده اصابت کرده است.

محکمۀ هالند گفته است که چندین بم در یک محوطه‌ای اصابت کرده است که در آن کم از کم ۱۸ نفر که نزدیکان یک دیگر اند، کشته شده اند. محکمه گفته است که نیروهای هالندی در این حمله اهداف نظامی و ملکی را با هم به گونۀ مناسب تفکیک نکرده اند.

بر اساس این حکم: “محکمه فیصله کرده است که دولت هالند در آن زمان مدارک کافی را ارایه نکرده است…معلومات کافی در دست است که یک قومندان نظامی این ساحه را به عنوان هدف نظامی تشخیص داده است.”

رویترز گزارش داده است که اسناد محکمۀ هالند حاکی است که قربانیان این بمباردمان مرگبار شامل همسر، دو دختر، سه پسر و یک عروس یکی از افرادی است که به محکمه شکایت درج کرده اند.

وکیلان مدافع حکومت هالند گفته اند که طالبان (امارت اسلامی) از محوطه‌ای که در آن افراد ملکی زنده‌گی می‌کردند، برای اهداف نظامی استفاده می‌کردند و از این رو حملۀ نظامیان هالندی بر این محوطه موجه بوده است.

اما قضات گفته اند که کم از کم ۱۵ ساعت پیش از وقوع حمله هیچ گونه گلوله‌باری از این محوطه صورت نگرفته بود.

به اساس گزارش رویترز محکمۀ هالند گفته است که در مورد مبلغ دقیق غرامتی که باید به قربانیان این حمله پرداخته شود، در مراحل بعدی تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت دفاع هالند گفته است که در مورد حکم محکمه بررسی خواهد کرد.

دو سال پیش نیز یک نظامی هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان ایفای وظیفه کرده بود، مدعی شده بود که نیروهای هالندی در سال ۲۰۰۷ با فیر اسلحۀ سنگین بر خانه‌های رهایشی در ولسوالی چوره ولایت ارزگان ممکن سبب تلفات افراد ملکی افغان شده باشند.

این نظامی هالندی در آن زمان به یک رسانۀ هالندی گفته بود که به وی دستور داده شد تا بر خانه‌ها در ولسوالی چوره ولایت ارزگان با سلاح سنگین فیر کند چون به گفتهٔ او آمرین وی به حضور طالبان (امارت اسلامی) در آنجا مشکوک بودند.

به گفته این سرباز پیشین هالندی، دستور انجام حملات توپخانه‌ای بر قریه ولسوالی چوره ارزگان تنها به اساس سمع مکالمات رادیویی طالبان (امارت اسلامی) گرفته شد و در جریان انجام این حملات، هیچ شلیکی از این روستا به سوی سربازان هالند نشد.

پس از ادعاهای این نظامی پیشین، وزارت دفاع هالند از سارنوالان آن کشور خواست تا در مورد تحقیق کنند.

رویداد های اخیر

کانگرس امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

قرار است کمیسیون حقوق بشر کانگرس ایالات متحده امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار کند. این نشست روز سه‌شنبه هفته‌ پیشرو با حضور رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان، هیدربار، معاون بخش زنان دید‌ه‌بان حقوق بشر و شماری از زنان افغان برگزار خواهد شد.

بر بنیاد اعلامیه‌ این کمیسیون، اشتراک کنندگان این نشست مسایل حقوق بشری مشمول وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بررسی و توصیه‌هایی را برای اقدام کانگرس امریکا ارایه خواهند کرد.

در اعلامیه‌ کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا آمده است: «از اگست سال ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغان به طرز چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به افزایش محدودیت‌های شدید اعمال‌شده توسط طالبان توانایی مشارکت زنان در زندگی عمومی را به شدت کاهش داده است.»

این کمیسیون همچنان با اشاره به منع زنان از کار و محرومیت از دسترسی به آموزش افزوده که کنترول بر زندگی خصوصی زنان افزایش یافته است.

همزمان با این، کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است که بحران بشری و اقتصادی، امنیت افغانستان و همسایه‌هایش را تضعیف می‌کند. او در این نشست که در پارلمان اروپا برگزار شد، افزود که امریکا متعهد به تقویت ثبات در افغانستان از طریق دیپلماسی و کمک‌های بشردوستانه است.

کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «ایالات متحده امریکا همچنان از طالبان خواسته است که به تعهدات شان در عرصه‌های اقتصادی، حقوق بشری و جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان عمل کنند.»

بروکر افزود که امریکا آماده همکاری با کشورهای آسیای مرکزی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در عرصه‌های گوناگون از جمله در تلاش‌های آنان به خاطر پاسخگویی موثر به چالش‌های امنیتی در منطقه و آموزش دختران در افغانستان است.

این درحالی است که امارت اسلامی همواره نگرانی‌ها بابت نقض حقوق زنان در افغانستان را بی‌جا دانسته و تأکید کرده است که متعهد به رعایت حقوق زنان مطابق به شریعت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و ترکمنستان بر سر پروژه تاپی با مشارکت افغانستان و هند توافق کردند

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که مصدق ملک، وزیر نفت این کشور در دیدار با رشید مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روی پیگیری پروژه تاپی با مشارکت افغانستان وهند توافق کرده‌‌اند.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در مورد پروژه خط‌ لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان و هند یا تاپی صحبت شده‌است.

همچینن وزرات خارجه پاکستان نیز با نشر اعلامیه‌ی گفته که اسحاق‌دار با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و بر اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی و برق از جمله پروژه تاپی گفتگو کرده‌اند.

مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روز(سه‌شنبه،۲ اسد) طی یک سفر دو روزه وارد اسلام‌آباد شد.

پروژه تاپی در سال ۲۰۱۶ توسط سران کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند توافق شد که به دلیل تهدیدات امنیتی و تحولات در افغانستان این پروژه متوقف شد.

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

این درحالیست که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه و خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل روز پنج‌شنبه (۴اسد) در مورد گسترش روابط دیپلوماتیک و آغاز کار عملی پروژه تاپی در افغانستان گفتگو کردند.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که آقای متقی پروژه تاپی را از اولویت‌های مهم در افغانستان دانسته و افزوده است که اداره‌های مربوطه در افغانستان در تلاش اند تا کارهای تخنیکی پروژه تاپی به اتمام برسد و کار عملی آن آغاز شود.

 

خبرهای مرتبط:

امیرخان متقی و سفیر ترکمنستان درباره کار عملی پروژه تاپی گفتگو کردند

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه پاکستان با کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان درباره یافتن راه حل پایدار برای مهاجران افغانستان گفتگو کردند

وزارت خارجه پاکستان گفته است که کمیشنری عالی پناهندگان از تصمیم اخیر حکومت پاکستان برای تمدید اعتبار کارت‌های ثبت نام پناهندگان تقدیر کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر خارجه پاکستان در تماس تیلیفونی با کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان گفته است که که روی حل پایدار برای مسئله مهاجران افغان در پاکستان کار می‌کنند.

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه (۴ اسد) از تماس تیلیفونی اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه این کشور با فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد خبر داد.

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که دو طرف درباره مسائل مربوط به همکاری پاکستان و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل بحث کردند.

وزارت خارجه پاکستان گفته است که کمیشنری عالی پناهندگان از تصمیم اخیر حکومت پاکستان برای تمدید اعتبار کارت‌های ثبت نام پناهندگان تقدیر کرده است.

دو طرف توافق کردند که برای پیشبرد همکاری پاکستان و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل و یافتن راه‌حل‌های پایدار برای مسئله پناهندگان افغان به همکاری خود ادامه دهند.

دار گفت که با گراندی درباره «حملات اخیر و تظاهرات خشونت‌آمیز علیه نمایندگی‌های دیپلوماتیک پاکستان در فرانکفورت، لندن و بروکسل نیز بحث شد.»

وی گفت که افغان‌های مقیم اروپا دست به «حمله و تظاهرات خشونت‌بار» علیه نمایندگی‌های دیپلوماتیک پاکستان در شهرهای فرانکفورت، لندن و بروکسل زده‌اند.

روز ۳۰ سرطان، گروهی از معترضان خشمگین وارد محوطه قنسولگری پاکستان در فرانکفورت شده و پرچم این کشور را پایین آوردند. براساس گزارش‌ها، این رویداد در حاشیه تظاهراتی اتفاق افتاد که در حمایت از جنبش تحفظ پشتون‌ها در پاکستان و در اعتراض به کشته شدن گیله‌من وزیر، یکی از اعضای این جنبش، برگزار شده بود.

در این حمله شهروندان پاکستان نیز نقش داشتند. وزیر اطلاعات پاکستان روز ۳۱ سرطان اعلام کرد که تذکره و پاسپورت‌های شهروندان پاکستانی دخیل در حمله به قنسولگری این کشور در فرانکفورت آلمان مسدود خواهد شد.

کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل اوایل ماه جاری برای بررسی وضعیت پناهندگان افغان به پاکستان سفر کرد. او پس از گفت‌وگو با مقام‌های پاکستانی، از توافق برای تمدید کارت اقامت مهاجرین افغان خبر داد.

 

خبرهای مرتبط:

 

کمیشنر عالی پناهندگان سازمان ملل خواهان یافتن راه‌حل درازمدت برای وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان شد

اسحاق‌ دار و فیلیپو گراندی درباره مهاجران افغانستان گفتگو کردند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!