Connect with us

اخبار ساحوی

مسوولان: برای ۵۰۰ معتاد صحت‌یاب‌شده در هرات زمینه کار مساعد می‌شود

Published

 on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی هرات می‌گویند که برای ۵۰۰ تن از معتادین به مواد مخدر که تازه در این ولایت صحت‌یاب شده‌ اند، زمینه کار مساعد می‌شود.

مسوولان مدیریت مبارزه با مواد مخدر در این ولایت می‌گویند که با شرکت‌های استخراج کننده معادن نمک و زغال سنگ تفاهم شده است تا صدها تن از معتادین که صحت‌یاب شده ‌اند را شامل کار بسازند.

در حال حاضر، حدود ۳۰۰ تن از معتادین که طی چهار ماه اخیر صحت یاب شده‌ اند در معدن نمک ولسوالی غوریان هرات مصروف کار شده اند.

این معتادین به مدت چهار تا پنج ماه زیر تداوی بودند.

به گفته مسوولان، از شروع برنامه ایجاد زمینه‌های کاری برای معتادین تا حالا ۲۹۱ تن شامل کار شده اند و افراد صحت یاب شده به خاطر کار به معادن نمک و زغال سنگ این ولایت فرستاده می‌شوند.

ناصرامید، مسوول شرکت استخراج معدن نمک در هرات، گفته است: «افرادیکه ما انتقال می‌دهیم به همه‌ای شان امکانات برابر می‌شود.»

در زمستان سال گذشته، روند جمع‌آوری معتادین از سطح شهر این ولایت شروع شد.

به گفته مسوولان محلی، حدود پنج هزار معتاد به مواد مخدر جمع‌آوری و در مراکز ترک اعتیاد جابجا شدند.

گفتنی است که طی سال‌های اخیر اعتیاد دامن هزاران جوان این شهر را گرفته بود، حاشیه سرک‌ها، داخل کانال‌ها و مخروبه‌ها محل زندگی این معتادین بود، اما حالا برنامه تداوی آن‌ها جریان دارد و تلاش می‌شود تا زمینه‌های کاری نیز به این افراد فراهم گردد.

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانه‌ی مرکزی بلخ جان باختند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

دو مریض از اثر ابتلا به کانگو درشفاخانه‌ی ابوعلی سینای بلخی شهر مزار شریف جان باختند.

این در حالی است که اخباری از شیوع بیماری کانگو در شماری از ولایت های شمال کشور گزارش های منتشر شده است.

نجیب الله توانا، رئیس صحت عامه بلخ روز یک‌شنبه (۷جوزا) در نشست هماهنگی سکتوری به منظور جلوگیری و کاهش امراض بین انسان‌ها و حیوانات با حضور مسؤلان محلی این ولایت، از جان باختن دو تن مصاب به بیماری کانگو خبر داد.

توانا گفت: «هفته گذشته ۱۰ واقعه مرض کانگو در فاریاب و جوزجان تثبیت و به شفاخانه حوزوی ابوعلی سینا بلخی منتقل شدند، اما دو تن آنان وفات کرده اند.»

در همین حال، مولوی محمد نسیم عابد، معاون شاروالی مزارشریف گفت که آنان همه روزه از چگونگی نظافت و رعایت اصول صحی از سوی قصابان نظارت می‌کنند و کشتار حیوانات در مسلخ‌های انجام می‌شود که از سوی این اداره ساخته شده است.

به گفته‌ی وی؛ برای کشتار مرغ نیز مکان‌های معیاری، آماده شده تا از شیوع امراض گونه‌گون جلوگیری شود.

مولوی ذبیح الله نورانی، رییس اطلاعات فرهنگ بلخ نیز از رسانه‌ها خواست تا در مورد جلوگیری و وقایع این مرض به مردم آگاهی دهند و آنان را نسبت به اضرار این مرض مهلک و کشنده مطلع سازند.

مرض کانگو برای نخستین بار میان سربازان شوروی سابق، در سال ۱۳۴۴ دیده شد و هم اکنون سالانه تعدادی زیادی از انسان‌ها از طریق حیوانات به آن مصاب می‌شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

دو نیروی امنیتی پاکستان در حمله انتحاری کشته شدند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

دو تن از نیروهای امنیتی پاکستان روز گذشته (شنبه ۶جوزا) بر اثر حمله انتحاری با موترسایکل مملو از مواد منفجره، در شمال غرب پاکستان در مرز افغانستان کشته و ۱۹ تن دیگر مجروح شدند.

مقام‌های نظامی پاکستان گفته اند که کاروان نظامی در حال حرکت به سمت وزیرستان جنوبی بود که حمله کننده انتحاری به آن‌ها حمله کرد. در جریان این حمله ۲ تن از نیروهای امنیتی این کشور کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شدند.

به گفته مقامات، وضعیت صحی سه تن از زخمیان وخیم می‌باشد.

این حمله در منطقه دیره اسماعیل خان واقع در ایالت خیبرپختونخوا و در مجاورت با مرز افغانستان رخ داده است.

چهارشنبه هفته گذشته نیز در پی برخورد یک موتر حامل مواد منفجره با پاسگاهی واقع در منطقه وزیرستان شمالی ایالت خیبرپختونخواه، چهار نفر از جمله دو نیروی امنیتی کشته شدند.

تاهنوز گروه مسوولیت این رویداد را به عهده نه گرفته است.

طی ماه‌های اخیر، تحریک طالبان پاکستان و داعش مسئولیت بسیاری از عملیات‌های انتحاری و انفجارها علیه نیرو‌های امنیتی و مواضع دولت در شمال غرب پاکستان را برعهده گرفته‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!