Connect with us

تجارت

مسوولان: روابط تجاری و اقتصادی میان افغانستان و ایران افزایش یافته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گویند که روابط تجاری و اقتصادی میان افغانستان و ایران افزایش یافته است.

به گفته مسوولان این اتاق، داد وستد تجاری میان کابل و تهران سالانه به بیش از یک میلیارد دالر می‌رسد.

به گفته آنان، همزمان با ترانزیت از ایران، روند تجارت و سرمایه‌گذاری مشترک نیز روز به روز در حال گسترش است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز تأکید کرده است که ایران در شرایط کنونی بزرگترین شریک تجاری افغانستان است.

خان‌جان الکوزی، عضوِ اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری، در این مورد می‌گوید: «من فکر می‌کنم که ایران شریک درجه اول افغانستان است چونکه تبادله کالاها (میان کابل و تهران) از لحاظ بانکی کدام مشکل ندارد، رفت و آمد هم زیاد است و واردات ما از ایران بیشتر است.»

در همین حال، مقام‌های وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که در تلاش توسعه روابط اقتصادی با همه کشورهای همسایه هستند.

مسوولان در این وزارت می‌افزایند که روابط اقتصادی با ایران روز به روز در حال توسعه است و ممکن است در آینده نزدیک سرمایه‌گذاری‌های مشترک نیز توسعه یابد.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت، در این مورد می‌گوید: «با تمام کشورهای همسایه روابط حسنه تجارتی داریم و با ایران روابط بیشتر داریم، ایران در بخش‌های مختلف در کشور سرمایه‌گذاری کرده و اراده به سرمایه‌گذاری دارد خصوصاً در بخش زراعت می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند.»

به باورکارشناسان اقتصادی، اگر روابط اقتصادی و تجاری با همه کشورهای همسایه توسعه یابد، تحولات اقتصادی عمیق و مثبتی در سطح منطقه رخ خواهد داد.

تجارت

یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر می‌گوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.

به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاست‌الوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شده‌است.

این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بسته‌بندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام می‌دهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز می‌کند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز می‌شود.

Continue Reading

تجارت

معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

Published

on

(Last Updated On: )

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.

این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه می‌یابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.

معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینه‌ساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور گردد.

Continue Reading

تجارت

معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه در اعلامیه‌ای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، روز پنج‌شنبه در یک گفتگوی تیلیفونی با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.

این گفتگو پس از سفر اخیر دار به کابل انجام شد، جایی که او با مقام‌های افغان درباره پروژه برنامه‌ریزی‌شده خط آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان مذاکره کرده بود.

سه کشور همسایه در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای را برای ساخت یک خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقه‌ای می‌باشد.

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه در اعلامیه‌ای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

دو طرف همچنین درباره تقویت روابط دوجانبه، افزایش اتصال اقتصادی و تجاری، ترویج روابط مردم‌با‌مردم، و موضوعات جاری منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!