تجارت
مسوولان: روزانه از معادن قشقری در سرپل ۲۵۰ تُن نفت خام استخراج میشود

وزارت معادن و پترولیم میگوید که روزانه از معادن نفت قشقری در ولایت سرپل ۲۵۰ تُن نفت خام استخراج میشود.
به گفته مسوولان در این وزارت، در گذشته چهار حلقه چاه فعال بود و حالا سه حلقه چاه دیگر نیز فعال شده است و روزانه از این چاهها ۲۵۰ تُن نفت استخراج میشود که تاکنون بیش از ۱۷ هزار تُن نفت هم تصفیه شده است.
همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، در این مورد میگوید: «سطح استخراج ما فعلاً روزانه ۲۵۰ تُن است که قبلاْ ۲۰۰ تُن بود. در ساحه قشقری تا به حال ۱۳۶۶۹ تُن نفت تصفیه شده و در ساحه انگوت تاکنون ۳۶۵۹ تُن مواد خام تصفیه شده است.»
از سویی هم، اتاق صنایع و معادن میگوید که در نظر دارد روی استخراج معادن سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی داشته باشند و از این رو، گفتگوها را با برخی شرکتها آغاز کرده است.
با این حال، به باور آگاهان هرچه سرمایهگذاری در بخش معادن بیشتر شود به همان اندازه افغانستان بهگونه سریع خودکفا خواهد شد.
به باور آنان، معادن نفتی در کنار اینکه نیازهای داخلی را تأمین میکند در صورتی که استخراج بیشتر شود، افغانستان میتواند به بیرون هم نفت صادر کند.
تجارت
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد

اتاق صنایع و معادن هرات میگوید که کارخانهداران در یک نمایشگاه پنجروزه در این ولایت تولیدات داخلی خود را به دید عموم گذاشتهاند.
به گفته مسوولان در این اتاق، بیش از ۲۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید و کارخانهداران قراردادهای تازه را با سرمایهداران و تاجران دیگر ولایات امضا کردند.
توریالی غوثی، معاون اتاق صنایع و معادن هرات، در مورد این نمایشگاه میگوید: «غرفهها بسیار خوب بود، امکانات بسیار خوب بود، مردم همه مراجعه کرده بودند، از هرات و سایر ولایات شرکت کرده بودند و اکثر قراردادها در این نمایشگاه صورت گرفته است.»
مسوولان افزودهاند که کارخانهداران تولیدات خود را در ۱۲۰ غرفه به نمایش گذاشتهاند.
لبنیات، مواد غذایی، پلاستیک، دوا و لوازم خانه از اجناس بوده که شرکت کنندگان به این نمایشگاه آوردهاند.
به گفته مسوولان، استقبال مردم در مقایسه با سال گذشته بهتر بوده و کارخانهداران را نسبت به آینده امیدوار کرده است.
یک تن از شرکت کنندگان میگوید: «اگر همیشه از این نمایشگاهها برگزار شود و مردم بیایند اجناس تولیدات داخلی را بیبینند، انشاءالله که ما بتوانیم جلو جنس که از خارج میاید، بگیریم و خود ما برویم به سوی خودکفایی.»
یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز گفت: «بیشتر مردم از تولیدات داخلی آگاهی ندارند و زمانی که همچو نمایشگاهها برگزار میشود، از تولیدات داخلی آگاه میشوند.»
در همین حال، برخی از شرکت کنندگان میگویند که نیاز است به خاطر معرفی تولیدات داخلی، نمایشگاههای بیشتری برگزار شود و مردم با استفاده از اجناس داخلی تشویق شوند.
در حال حاضر شهرک صنعتی هرات در بخش لبنیات، نوشیدنیهای غیرالکولی و برخی مواد غذایی به خودکفایی رسیده است، اما انتظار صنعتکاران این است تا مردم به خرید تولیدات داخلی تشویق شوند.
تجارت
روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شد

وزارت صنعت و تجارت میگوید که روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شده است.
سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید که آنان تلاش میکنند تا برای میوههای تازه کشور بازاریابی کنند تا از این طریق بتوانند میوه تازه را به قیمت مناسب به بازارهای جهانی عرضه کنند.
عبدالسلام جواد آخندزاده در این مورد میگوید: «خوشبختانه ما توانستیم به قزاقستان بیست تُن گیلاس صادر بکنیم و همچنان میوه تازه دیگر ما آلوبالو است که رسیده و تقریباً زیر بستهبندی است و این را به امارات متحده عربی و به قزاقستان صادر میکنیم.»
از سویی هم، اتاق زراعت ومالداری گفته است که هرگاه مشکلات در بخش صدور ویزه از سوی کشورها به تاجران افغان حل شود، میتوانند محصولات بیشتری را صادر کنند.
امید حیدری، مسوول روابط خارجی اتاق زراعت ومالداری، میگوید: «در بخش بستهبندی و در بخش سردخانهها سرمایهگذاری شده و این توانایی را داریم که این بستهبندی را براساس معیارهای جهانی به اروپا و امریکا تنظیم کنیم و صادر کنیم.»
آقای حیدری افزود: «مگر بدبختانه که نسبت به نبود دهلیزهوایی و سبسایدی از طرف وزارت زراعت ما غیرمستقیم میوهجات را به کشورهای هندوستان و پاکستان صادر میکنیم و بعداً تاجرهای هندی و پاکستانی از ما خریداری میکنند و به اروپا صادرات میکنند.»
با این حال، شماری از تاجران هم با توجه به تحریمهای مالی که بر کشور وجود دارد میگویند که هرگاه برای میوه تازه کشور بازاریابی نشود، دهاقین و تاجران آسیب جدی خواهند دید.
حاجی محمد، سرمایهگذار، گفت: «هفت کیلو تربوز ما به پنجاه افغانی فروخته میشود، هفت کیلو تربوز ما از فراه تا اینجا چهل افغانی کرایه اش است، واقعاً دهقان بسیار بیچاره است. سابق مشکل کود داشتیم ولی حالا آب هم باید بخریم.»
به باور آگاهان، هرگاه میوه تازه و دیگر محصولات افغانستان بهگونه منظم به بازارهای منطقه و جهانی صادر شود، عواید ملی کشور افزایش خواهد یافت.
اخبار ساحوی
ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

ریاست زراعت ومالداری هرات میگوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.
به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالیهای زندهجان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.
این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیلهوری در ولسوالی زندهجان صورت میگیرد.
خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد میگوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سههزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زندهجان پرورش دادهایم.»
آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالیهای انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»
مسوولان محلی میافزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانمها انجام میشود.
احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیلهوران ولسوالی زندهجان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیلهوری نزد خانمها است.»
امسال خانوادههای که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیلهوری ختم شده است و خیلیها برای جداسازی تار ابریشم کار میکنند.
با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.
یک تن از پیلهوران گفت: «بازار پیله امسال کمرنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»
صنعت پیلهوری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانوادهها این پیشه قدیمی را حفظ کردهاند.
کرمهای ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه میکنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانوادهها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباسهای ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
جهان5 روز ago
قرضه از چین فقیر ترین کشورهای جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است
-
تجارت4 روز ago
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
چهار کارگر معدن زغالسنگ در نتیجه گازگرفتگی در بغلان جان باختند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
همزمان با تنش حقابه، ایران میگوید امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
موزیم هرات صدساله شد، اما هنوز ساختمانی معیاری برای حفظ آثار تاریخی وجود ندارد