Connect with us

رویداد های اخیر

مقامات ازبکستان: افغانستان باید در همکاری‌های منطقه‌ای ادغام شود

منتشر شده

در

مقامات ازبکستان در نشست سه‌روزه در شهر ترمذ گفته‌اند که افغانستان باید به‌عنوان بخشی از همکاری‌های منطقه‌ای میان آسیای مرکزی و جنوبی در اقتصاد و پروژه‌های زیرساختی منطقه ادغام شود.

نشست گفتگوهای ترمز با ابتکار دولت ازبکستان و به میزبانی مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ریاست‌ جمهوری آن کشور برگزار شد که در آن، حدود ۲۰۰ شرکت‌کننده از کشورهای آسیای مرکزی، جنوبی، اروپا، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، آسیا و خاورمیانه را گردهم آمده بودند.

این نشست با حضور مقام‌های بلندپایه، کارشناسان و نمایندگان کشورهای مختلف از جمله افغانستان، به هدف بررسی راه‌های تقویت پیوندهای اقتصادی و امنیتی بین دو منطقه برگزار شده بود.

مقامات ازبکستان در این نشست تأکید کردند که علی‌رغم به رسمیت شناخته نشدن امارت اسلامی، این کشور نباید از تحولات اقتصادی منطقه کنار گذاشته شود.

در همین حال، رئیس مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ازبکستان، با اشاره به پروژه‌هایی چون تاپی، کاسا-۱۰۰۰ و خط افغان‌ترانس گفته که در آسیای مرکزی اجماع قوی برای تعمیق همکاری با آسیای جنوبی و گنجاندن افغانستان در این روند شکل گرفته است.

معاون اول وزیر امور خارجه ازبکستان نیز از پروژه راه‌آهن سراسری افغانستان از ترمذ تا دریاهای جنوبی به‌عنوان یکی از طرح‌های کلیدی یاد کرده و گفته است که این مسیر می‌تواند چشم‌انداز تجاری و اقتصادی منطقه را متحول کند و پایه‌گذار بازار مشترک نزدیک به دو میلیارد نفر باشد.

معین وزارت خارجه افغانستان نیز در روز نخست این نشست گفته بود که افغانستان آماده است تا در تمام ابتکارات منطقه‌ای، به‌ویژه در بخش‌های زیرساخت، حمل‌ونقل، تجارت، انرژی و آموزش مشارکت داشته باشد. او از جامعه جهانی خواسته بود که افغانستان را به‌عنوان «شریکی قابل اعتماد» بپذیرد و در توسعه اقتصاد این کشور سرمایه‌گذاری کند.

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان برای رانندگان افغان ویزه یک‌ساله صادر می‌کند

Published

on

سفارت پاکستان در کابل اعلام کرده که دولت این کشور تصمیم گرفته است برای رانندگان افغانستان که در حمل‌ونقل کالاها کار می‌کنند، ویزه مولتیپل (چندبار ورود) با اعتبار یک‌ساله صادر کند.

این سفارت امروز (جمعه) در صفحه ایکس خود افزوده که قیمت این ویزه صد دالر امریکایی تعیین شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، متقاضیان این ویزه باید عکس، کاپی پاسپورت، تذکره، سند مؤقت پذیرش، تصدیق‌نامه شرکت ترانسپورتی که به آن تعلق دارند و جواز رانندگی را با خود بیاورند.

پیش از این رانندگان لاری‌ها با سند ورود موقت یا «تاد» اجازه ورود به پاکستان را داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!