Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های اتحادیه اروپا نشستی در مورد افغانستان در بروکسل برگزار کردند

امارت اسلامی خواستار تعامل بیشتر کشورهای اروپایی به منظور رسیدگی به وضعیت بشری در کشور شده و تأکید می‌کند که موضوعات بشری، نباید سیاسی شود.

منتشر شده

در

اتحادیه اروپا نشستی در مورد افغانستان در بروکسل برگزار کرد. اداره اقدام خارجی اتحادیه اروپا گفته است که این نشست به هدف بررسی تعامل با مردم افغانستان برگزار شده و مردم افغانستان را نمی‌توان پشت سر گذاشت. این اداره گفته است که در این نشست موثرترین راه‌ها برای برآورده کردن نیازهای اساسی و ارایه‌ای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان مورد بحث قرار گرفته است. با این حال، امارت اسلامی خواستار تعامل بیشتر کشورهای اروپایی به منظور رسیدگی به وضعیت بشری در کشور شده و تأکید می‌کند که موضوعات بشری، نباید سیاسی شوند.

اندریکا راتواته، معاون نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در نشست بروکسل، مصئونیت، بودجه قابل پیشبینی، انعطاف پذیری درازمدت، برنامه‌های برابری جنسیتی و ادامه بحث و تعامل را برای افزایش استقامت در افغانستان ضروری دانسته است.

در این نشست نمایندگان چندین کشور دیگر، از جمله قطر نیز حضور داشتند. وزارت خارجه قطر در اعلامیه‌ای تأکید کرده که به تلاش‌های خود برای پیشرفت اجتماعی و اقتصادی در افغانستان ادامه خواهد داد.

در بخشی از اعلامیه‌ی وزارت خارجه قطر آمده است که: «فیصل بن عبدالله الحنزاب در این نشست تأکید کرده است که قطر تلاش‌های مختلفی را برای حمایت از آرمان‌های مردم افغانستان برای دستیابی به امنیت و ثبات انجام داده است. قطر هم‌چنان به تلاش‌های خود با میزبانی نشست سوم دوحه درباره افغانستان ادامه می‌دهد.»

همزمان با این پائولا پامپالونی، مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه اداره اقدام خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید در حاشیه نشست بروکسل با اندریکا راتواته، درباره وضعیت بحرانی افغانستان و نشست سوم دوحه درمورد این کشور گفتگو کرده است.

پائولا پامپالونی، با مدیر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه نیز دیدار و درمورد افغانستان بحث کرده است. او گفته است که دو طرف درمورد تلاش‌های بیشتر برای کاهش وضعیت وخیم مردم افغانستان توافق کرده اند.

امارت اسلامی خواستار تعامل بیشتر کشورهای اروپایی به منظور رسیدگی به وضعیت بشری در کشور شده و تأکید می‌کند که موضوعات بشری، نباید سیاسی شود.

از سویی هم، شورای امنیت ملل متحد اعلام کرده است که در ۲۱ جون نیز نشستی را در باره افغانستان برگزار خواهد کرد.

نشست بروکسل برای بررسی وضعیت افغانستان در حالی برگزار شده است که اتحادیه اروپا روز گذشته از کمک ۱۵۰ میلیون یورویی به افغانستان خبر داد و اعلام کرد که این بودجه را برای کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در سال ۲۰۲۴ اختصاص داده است.

 

گزارش‌های مرتبط: 

نمایندهٔ خاص اتحادیه اروپا با نماینده وزارت خارجه قطر در مورد افغانستان دیدار و گفتگو کرد

 

سفر یک مقام ارشد امریکایی به قطر و پاکستان برای گفتگو در باره افغانستان

رویداد های اخیر

رهبر جماعت اسلامی پاکستان: نباید با افغانستان بجنگیم

Published

on

حافظ نعیم الرحمان، رهبر حزب جماعت اسلامی پاکستان گفته است که کشورش نباید با افغانستان بجنگد.

او در یک برنامه در تلویزیون سما گفت که افغانستان باید درک کند که مسائل آن بدون پاکستان قابل حل نیست.

او گفت: «ما این پیشنهاد را ارائه کرده‌ایم که جماعت اسلامی و سایر نیروهای سیاسی باید جرگه را در این مورد برگزار کنند.»

این سیاستمدار پاکستانی افزود که «برخی از هیئت ها در روزهای آینده به افغانستان سفر خواهند کرد.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طراحی می‌شوند.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

اردوی پاکستان در اوایل ماه جاری بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن ده ها تن کشته و زخمی شدند.

امارت اسلامی نیز در پاسخ، نقاطی را در آن سوی خط دیورند مورد حمله قرار داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بایدن: تاریخ نشان خواهد داد که خروج از افغانستان کار درستی بود

Published

on

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در آخرین سخنرانی خود به اردوی این کشور قبل از ترک قدرت، از خروج نیروها از افغانستان دفاع کرد و گفت که تاریخ نشان خواهد داد که این کار درستی بوده است.

او در سخنرانی خود پنجشنبه گفت که سربازان، زمانی که او خواستار پایان جنگ در افغانستان شد، کار خود را خوب انجام دادند.

وی افزود که آنان «امریکایی ها، متحدان و شرکای افغان ما را خارج کردند، بزرگترین انتقال هوایی در تاریخ نظامی را انجام دادند و جنگ را پایان دادند. همین شجاعت با خدمت امریکایی‌ها در طول ۲۰ سال در افغانستان تعریف شده است.»

بایدن گفت که «تاریخ نشان خواهد داد که این کار درستی بود، اما می‌دانم، می‌دانم، از دست دادن برادران و خواهران تان طی ده ها سال و در جریان خروج، سخت بود. درد واقعی بود. و این برای من هم همینطور بود. هر روز درد می‌کشم، هر روز.»

بایدن به دلیل عملکردش در خروج آشفته از افغانستان، زمانی که ۱۳ سرباز امریکایی در میدان هوایی کابل در آگست ۲۰۲۱ کشته شدند، مورد انتقاد قرار گرفته است.

وی افزود که شش ماه پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، «زمانی که روسیه بزرگترین جنگ خود را در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم آغاز کرد، من از شما خواستم که به دفاع از اوکراین کمک کنید. شما تردید نکردید. شما اوکراین را در جنگ نگه داشتید، سربازان و پیلوتان اوکراینی را آموزش دادید، جناح شرقی ناتو را تقویت کردید و مهمتر از همه، شما به جهانیان نشان دادید که امریکا برای آزادی می ایستد، در کنار دوستان ما می ایستد.»

در همین حال، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که در افغانستان، رئیس جمهور بایدن به طولانی ترین جنگ امریکا که چهار رئیس جمهور را پشت سر گذاشت، پایان داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است

Published

on

معاون اقتصادی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمین‌ها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.

ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایه‌گذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.

آقای برادر گفته است: «از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران می‌خواهم که صنعت و سرمایه‌گذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»

به گفته‌ برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازهای مردم را تأمین می‌کنند، افزایش داده است.

او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداری‌های خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعت‌کاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آن‌ها می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته عزیزی، صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده از مالیات گمرکی ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی معاف می‌باشند و به درخواست صنعت‌کاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آن‌ها نیز صادر می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایه‌گذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه‌ خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا می‌شود.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!