رویداد های اخیر
مقامها: نیروهای افغان و طالبان در بادغیس آتشبس اعلام کردند

نیروهای دولتی و گروه طالبان در ولایت بادغیس آتشبس کرده اند.
حسام الدین شمس والی بادغیس میگوید این آتشبس با پا درمیانی بزرگان قومی از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه آغاز شده است.
تا هنوز روشن نیست که تا چه زمانی این آتش بس ادامه خواهد داشت. اما منابع گفته اند که دو طرف تا پایان از عید سعید قربان آتش بس کرده اند.
گروه طالبان تا هنوز در این مورد چیری نگفته است.
این در حالی است که طالبان برای سه ماه آتش بس، آزادی هفت هزار زندانی شان و بیرون شدن نام سران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل را شرط گذاشته اند.
نادر نادری عضو، هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان میگوید، این شرط طالبان بیش از حد سنگین است و رهایی هفت هزار زندانی این گروه در گذشته، باعث افزایش خشونت ها شده است.
آقای نادری گفته است: ” طالبان پیشنهاد سه ماه آتشبس کرده اند اما در مقابل آن آزاد شدن ۷ هزار زندانی و خارج شدن نام رهبران خود از لیست سیاه ملل متحد را خواستار شدهاند.”
هرچند منابع زمان یک سفر هیات یازده نفری به ریاست عبدالله عبدالله به دوحه را روز جمعه گفته بودند، اما به نظر میرسد هنوز روی آجندا، تشکیل هیات و صلاحیت آن و سرکردگی آن توافق نهایی صورت نگرفته است.
قرار است همین هیات پس از سفر دوحه به دعوت رسمی سران پاکستان به اسلام آباد برود.
اخبار ویژه
ملا برادر با رییس بیات دیدار و درمورد تداوم سرمایه گذاری در افغانستان گفتگو کرد

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء روز (شنبه، ۴ سرطان) با احسان الله بیات، رییس بیات گروپ دیدار و درمورد برنامه های آینده این شرکت برای سرمایه گذاری جاری در کشور گفتگو کرد.
بیات گروپ بزرگترین شرکت خصوصی عرضه کننده خدمات متنوع در افغانستان است که شامل مخابرات، رسانه، انرژی، تکنالوژی و سایر بخش ها میشود. بنیات بیات که بخشی از این شرکت میباشد کمکهای نجات بخش را هنگام نیاز و همچنان خدمات صحی را برای مردم افغانستان فراهم میسازد.
ملا برادر و داکتر بیات در دیدار شان درمورد امکانات سرمایهگذاری در بخشهای مختلف بحث کردند.
طبق اعلامیه ای که از سوی دفتر معاونیت اول ریاست الوزراء منتشر شده، داکتر بیات در این دیدار گفت که وی آماده است تا در افغانستان در بخشهای صحت، برق و مخابرات سرمایه گذاری کند.
در همین حال، ملا برادر گفت: “ما از همه تلاشهای تجار و سرمایهگذاران در بازسازی اقتصادی کشور تقدیر و از آنها حمایت میکنیم.”
او افزود: “کسی که در افغانستان سرمایهگذاری مینماید و برای مردم زمینه کار را مساعد میسازد، ما از آن حمایت نموده، امنیت آن را تامین و نیز فرصت کار را برایش فراهم مینماییم.”
ملا برادر از فعالیتهای بنیاد بیات در افغانستان قدردانی نموده و از آن سپاسگزاری کرد.
بیات گروپ در بخشهای انرژی برق، نشرات، انترنت با سرعت بالا، ساخت و ساز و پول همراه سرمایه گزاری کرده است و خدمات و محصولات خارق العاده را برای افغانها فراهم می سازد.
بیات گروپ بیش از ده هزار افغان را بصورت مستقیم به کار گماشته و همچنان زمینه کار را برای صد هزار شهروند فراهم ساخته است.
این نهاد که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد در بازسازی افغانستان کمک کرده و در میان افغان های نیازمند و آسیب پذیر امید ایجاد کرده است.
این نهاد همچنان در ساخت مساجد و در بخش های صحت و تعلیم و تربیه کار کرده و به آسیب دیدگان حوادث طبیعی کمک کرده است.
یکی از مهم ترین نمونه کمک های بنیاد بیات، کمک به آسیب دیدگان زلزله هفته قبل در ولایت های پکتیکا و خوست بود.
این بنیاد در نخستین ساعات پس از زلزله چهارشنبه، در کنار ارسال مواد مورد نیاز همچون سرپناه، کمپل و مواد غذایی به آسیب دیدگان، تیمی از داکتران و یک کلینیک سیار با ادویه نجات بخش را نیز جهت تداوی زخمیان فرستاد.
اخبار ویژه
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند

حکومت چین اعلام کرده است که بیش از هفت میلیون دالر امریکایی را به آسیب دیدگان زلزله در ولایت های خوست وپکتیکا کمک می کند.
وزارت خارجه چین گفته است که این کمکها شامل خیمه، کمپل، دوشک و سایر مواد مورد نیاز خواهد بود.
وانگ وینبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که اولین محموله این کمکها فردا (دوشنبه) در یک طیاره چارتر به افغانستان فرستاده خواهد شد.
پنج روز از وقوع زلزله و یرانگر ومرگبار در خوست وپکتیکا می گذرد اما مردم آسیب دیده این ولایت ها ازعدم شفافیت درتوزیع این کمک ها شکایت دارند.
افزون براین؛ هزاران تن در این زلزله خانه وکاشانه وهست وبود شان را از دادند و در فضای باز زیر چادرها زندگی می کنند.
چارلی داگاتا، خبرنگار و تحلیلگرامریکایی گفت: “اکثریت سازمانها ونهادهای کمک رسان بین المللی از جمله بسیاری از آژانس های امدادی امریکایی به دلیل روی کارآمدن حکومت طالبان از افغانستان خارج شدند؛ افزون بر آن، تحریم هایی نیز علیه طالبان وجود دارد، بنابراین، هر گونه پولی که به افغانستان وارد میشود، به شدت زیر نظر است؛ اما برای عدم تکرار این گونه تراژیدی در آینده نیاز است تا در زیر ساختها سرمایه گذاری شود”.
هرچند بسیاری ازکشورهای منطقه ده ها تن موادغذایی، دوایی وتجهیزات ابتدایی برای سرپناه را برای آسیب دیدگان زلزله فراهم آورده اند اما مردم زیانمند می گویند کمک های که تاکنون برای شان رسیده بسنده نیست ودولت باید برای داشتن زندگی عادی دو باره کمک های بیشتر را به آنها فراهم کند.
ایاز، یک از آسیب دیدگان زلزله در ولسوالی گیان ولایت پکتیکا گفت: “خانه های زیادی تخریب شده اند، زنان زیادی شهید شده اند، ما در زیر آفتاب زندگی میکنیم، اینجا باران شد و سردی شدید بود، خانواده ها به جنگل ها آواره شده اند.”
در همین حال، قطر نیز چندین طیاره کمک های بشردوستانه به زلزله زدگان فرستاده است و همین طورهمه روزه کمک های ازسوی کشورهای منطقه وجهان به میدان های هوایی کابل وخوست می رسد و به آسیب دیدگان توزیع می شود.
اما خسارات به جامانده اززلزله چهارشنبه گذشته خیلی گسترده است. بربنیاد آمارهای که ازسوی نهادهای بین المللی منتشرشده حدود سه هزارخانه مسکونی درپنج ولسوالی خوست وپکتیکا ویران شده است.
رویداد های اخیر
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه

برخی از نجات یافتهگان که چندین عضو خانوادۀ شان را یکجا از دست دادهاند، از بی خانمانی و گرسنگی روایت های تلخی دارند.
سید بختاجان یکی از نجات یافتهها که در زلزلۀ مرگبار چهار عضو خانوادهاش را به خاک سپرده است و درهمین حال، دو عضوی دیگر خانوادهاش در شفاخانه بستری میباشند، میگوید که نجات یافتهگان این حادثه المناک که زنده ماندهاند، با بی خانمانی و گرسنگی روبرو هستند.
سید بختا دراین مورد گفته است: «اینجا جایی برای ما نیست، غذا نداریم، همه بیرون نشستهاند و سقفی بالای سرشان نیست».
درهمین حال، شماری از مقام های امارت اسلامی که به محل رویداد در ولسوالی گیان رفتهاند میگویند که حدود ۹۰ درصد منازل مسکونی در این منطقه ویران شده است.
قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه گفته است: «تقریبا ۹۰ درصد خانهها ویران شدهاند، تنها تعداد کمی از آنها برای زندگی مناسب هستند، اکثر آنها قابل سکونت نیستند».
این درحالیست که جادههای ناهموار تلاشهای امدادی را به گیان که با بحران انسانی دست و پنجه نرم میکند مختل کرده، اما چرخ بالهای اردو میکوشند تا برای آسیبدیدگان کمک برسانند.
شرف الدین مسلم، معین وزارت دولت در امور رسیدگی به حواث طبیعی دراین مورد گفت: «بر اساس دستور رییس الوزرا جلسهای تشکیل شد و بر اساس آن جلسه به وزارتخانهها و سازمانهای کمک کننده دستور داده شد که در اسرع وقت به محل زلزله آمده و ازهمه امکانات خود برای نجات مردم استفاده کنند».
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بستههای کمکی سازمان جهانی غذا به مناطق زلزلهزده کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
صدها تن بر اثر زلزله در شرق افغانستان کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت شخصیتهای عودت کننده میباشد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رییس صحت عامه پکتیکا: سه هزار خانواده زلزله زده به کمک عاجل نیاز دارند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه2 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایجاد کمیته نظارت و حمایت از رسانهها در ولایت هرات
-
رویداد های اخیر1 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان