Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌ها: نیروهای افغان و طالبان در بادغیس آتش‌بس اعلام کردند

منتشر شده

در

نیروهای دولتی و گروه طالبان در ولایت بادغیس آتش‌بس کرده اند.

حسام الدین شمس والی بادغیس می‌گوید این آتش‌بس با پا درمیانی بزرگان قومی از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه آغاز شده است.

تا هنوز روشن نیست که تا چه زمانی این آتش بس ادامه خواهد داشت. اما منابع گفته اند که دو طرف تا پایان از عید سعید قربان آتش بس کرده اند.

گروه طالبان تا هنوز در این مورد چیری نگفته است.

این در حالی است که طالبان برای سه ماه آتش بس، آزادی هفت هزار زندانی شان و بیرون شدن نام سران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل را شرط گذاشته اند.

نادر نادری عضو، هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید، این شرط طالبان بیش از حد سنگین است و رهایی هفت هزار زندانی این گروه در گذشته، باعث افزایش خشونت ها شده است.

آقای نادری گفته است: ” طالبان پیشنهاد سه ماه آتش‌بس کرده ‌اند اما در مقابل آن آزاد شدن ۷ هزار زندانی و خارج شدن نام رهبران خود از لیست سیاه ملل متحد را خواستار شده‌اند.”

هرچند منابع زمان یک سفر هیات یازده نفری به ریاست عبدالله عبدالله به دوحه را روز جمعه گفته بودند، اما به نظر می‌رسد هنوز روی آجندا، تشکیل هیات و صلاحیت آن و سرکردگی آن توافق نهایی صورت نگرفته است.

قرار است همین هیات پس از سفر دوحه به دعوت رسمی سران پاکستان به اسلام آباد برود.

رویداد های اخیر

یک شهروند افغان داری سابقه جنایی از سوی اداره مهاجرت امریکا بازداشت شد

Published

on

اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده اعلام کرده که یک شهروند افغان دارای سابقه اقدام به قتل را بازداشت نموده است.

به گفته این اداره، وحید الله محمد، ۳۹ ساله، در سال ۲۰۰۹ در نیویارک به جرم اقدام به قتل درجه یک و لت و کوب درجه یک به ۱۰ سال زندان و پنج سال نظارت محکوم شد. او با چاقو بر خواهر ۱۹ ساله خود حمله کرده است.

اداره مهاجرت امریکا اعلام کرده که محمد در سال ۲۰۰۴ به طور قانونی وارد ایالات متحده شد، اما محکومیت او شرایط وضعیت قانونی او را نقض می‌کرد. یک قاضی در سال ۲۰۱۲ دستور اخراج او را صادر کرد.

اداره مهاجرت امریکا گفت که محمد تا زمان اخراج از ایالات متحده در بازداشت خواهد ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نگرانی پاکستان از روابط رو به رشد افغانستان و هند

Published

on

عطاء‌الله طرار، وزیر اطلاعات پاکستان روز دوشنبه (۲۲ جدی) نسبت به روابط رو به رشد میان مقامات افغانستان و هند ابراز نگرانی کرد.

به گفته طرار، حضور مقامات افغان در هند و مذاکرات آن‌ها «هر چند روز یک‌بار» نشان‌دهنده برنامه‌های حمایت‌شده از خارج برای بی‌ثبات‌سازی پاکستان است. وی از گروه‌های تروریستی که حملات اخیر را انجام می‌دهند، به عنوان پیروان یک «برنامه خارجی تأمین مالی‌شده» یاد کرد و گفت: «چه اسلامی است که از هند پول می‌گیری و در اینجا انفجار انجام می‌دهی؟»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که وزیر امور خارجه افغانستان، امیرخان متقی، وزیر صحت عامه، نورجلال جلالی و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت در سال گذشته به هند سفر کرده‌اند؛ موضوعی که پاکستان آن را با اتهامات حمایت از گروه‌های مسلح مرتبط می‌داند، در حالی که هند و کابل این ادعاها را رد کرده‌اند.

اردوی پاکستان گزارش داده که در سال ۲۰۲۵، این کشور شاهد ۵۳۹۷ حمله تروریستی بوده است؛ از این میان، ۳۸۱۱ مورد در ایالت خیبر پختونخوا و ۱۵۵۷ مورد در بلوچستان رخ داده است. نیروهای امنیتی پاکستان نیز ۷۵،۱۷۵ عملیات اطلاعاتی انجام داده و ۲۵۹۷ تروریست را از پای درآورده‌اند.

وزیر اطلاعات پاکستان افزود که حکومت با تمام توان با تروریزم مقابله خواهد کرد و امنیت شهروندان پاکستانی را تضمین می‌کند.

در همین حال، محب‌الله وثیق، رئیس عمومی دفتر وزارت امور خارجه، با تأکید بر سیاست خارجی متوازن امارت اسلامی اعلام کرد که گسترش روابط دوجانبه با جمهوری هند بر اساس اصل احترام متقابل، از اولویت‌های مهم سیاست خارجی کشور به‌شمار می‌رود.
 
به گفتهٔ وی، پس از چهار سال مسیر و تعاملات سیاسی، این مرحلهٔ جدید از روابط، فرصت مهمی را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، توسعهٔ تجارت، تحکیم روابط دوجانبه و تأمین منافع مشترک میان دو کشور فراهم می‌سازد؛ گامی که می‌تواند نقش مؤثری در ثبات و پیشرفت منطقه‌ای ایفا کند.
Continue Reading

رویداد های اخیر

جسد یک محصل افغان در هند پیدا شد

Published

on

رسانه‌های هندی گزارش داده اند که جسد یک محصل افغان اواخر شنبه شب در اتاقش در ایالت گجرات هند پیدا شده است.

به گزارش تایمز آف اندیا، بین‌الله ضیا، ۳۴ ساله، در حال تحصیل در مقطع دوکتورا در رشته انجنیری ساختمانی پوهنتون ام‌اس بود و در یک اپارتمان مسکونی در ساحه فاتح‌گونج، شهر وادودارا زندگی می‌کرد.

پولیس هند اعلام کرد که جسد به طب عدلی راجع شده است. مقامات احتمال خودکشی را مطرح کرده‌اند، اما دلایل این اقدام هنوز مشخص نیست.

پولیس اعلام کرد که آنها همچنین در حال بررسی موبایل ضیا هستند تا بتوانند سرنخی در مورد این حادثه جمع‌آوری کنند.

دوستان ضیا گفتند که روز شنبه در اپارتمان او را زده‌اند اما پاسخی دریافت نکردند. وقتی پولیس در را باز کرد، جسد او در داخل اتاق پیدا شد.

مقامات محلی اعلام کردند که تحقیقات در مورد علت دقیق مرگ ادامه دارد و نتایج نهایی پس از اتمام مراحل قانونی به اشتراک گذاشته خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!