تجارت
ملابرادر: به امنیت شرکتهای قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی شود
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در سفر به شمال کشور از مقامهای محلی خواسته است تا به تأمین امنیت شرکتهای قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی کنند.
ملا عبدالغنی برادر در رأس یک هیئت حکومتی روز پنجشنبه (۲۲ جدی) به ولایت بلخ رفت و با مقامهای محلی ولایتهای بلخ، سمنگان، سرپل و جوزجان دیدار کرد.
در این دیدار، ملابرادر همچنان برعملی کردن قرار دادها به ویژه تسریع روند استخراج معادن زغال سنگ در شمال کشور تأکید کرده است.
ملابرادر گفت: «معادن سرمایه ملی و اساس عواید ملی کشور است. در حصه حفظ این سرمایه ملی و تأمین شفافیت آن کوشش کامل نمایید. در حصه امنیت قراردادیهای داخلی و خارجی در ولایات مربوطه توجه جدی نموده و برای هیچکس اجازه ندهید که روند عملی سعی و تلاش آبادانی و پیشرفت کشور را اخلال کند.»
به باور آگاهان اقتصادی، از اینکه بسیاری از پروژههای بزرگ اقتصادی در شمال کشور است، نیاز است تا توجه حکومت به این ولایات بیشتر شود که سرمایهگذاران بدون هیچ نوع نگرانی کارهای شانرا به پیش ببرند.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی میگوید: «حالا که مقامهای بلندپایه حکومت میآیند و از مصئونیت جانی و مالی سرمایهگذاران سخن میزنند، بدون شک که این میتواند در قسمت افزایش سرمایهگذاریها در کشور کمک کند. از طرف دیگر قانونمندشدن استخراج معادن باعث این میشود که سرمایهگذاریها در کشور افزایش پیدا کند.»
به باور آگاهان، هرچه سرمایهگذاری روی معادن کشور بیشتر شود به همان اندازه بحران اقتصادی در کشور کاهش مییابد.
کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی میگوید: «زمانیکه منابع طبیعی در یک کشور موجود باشد، اقتصاد آن کشور میتواند رشد کند. اما این منابع طبیعی برای همیشه وجود نمی داشته باشد. منابع ختم می شوند. پلانگذاری باید چنان باشد که دولت بتواند هم از منابع طبیعی و هم از راههای بدیل عواید بدست بیاورد.»
این در حالی است که اخیراً امارت اسلامی قرار داد استخراج نفت آمو دریا را با یک شرکت چینی امضا کرد و قرار است این شرکت میلیونها دالر روی این پروژه سرمایه گذاری کند.
تجارت
کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.
ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده میشد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
به گفتهای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژههای که پلان گذاری شده کارش آغاز میشود.
سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا میایستد و فرصتهای کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.
آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.
به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم میشود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.
تجارت
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش میکند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا تهدید کرد در صورتی که کشورهای بریکس با هدف تضعیف دالر به دنبال ایجاد ارز بریکس باشند، تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالاهای وارداتی از این کشورها وضع خواهد کرد.
وی در پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: «این نظریه که کشورهای بریکس در تلاش برای کنار گذاشتن دالر بوده در حالی که ما بایستیم و نظارهگر آن باشیم به پایان رسیده است».
ترمپ اضافه کرد: «ما نیازمند تعهدی از سوی این کشورها هستیم که نه ارز جدید بریکس را ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارز دیگری که ممکن است جایگزین دالر باشد حمایت خواهند کرد».
رئیس جمهور منتخب امریکا افزود: «در غیر این صورت این کشورها با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با هرگونه فروش به اقتصاد فوقالعاده امریکا خداحافظی کنند».
وی ادامه داد: «هیچ چانسی برای بریکس برای جایگزین کردن دالر در اقتصاد بینالمللی وجود ندارد و هر کشوری که در این زمینه تلاش کند باید با امریکا خداحافظی کند».
گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برازیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش میکند تاثیر خود بر اقتصاد جهانی را افزایش دهد.
در اجلاس بریکس که ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد، مسکو با صدور بیانیهای تقویت «شبکههای بانکی کارگزاری درون بریکس و تسهیل پرداختهای محلی مطابق با ابتکار پرداختهای بیرون مرزی بریکس» را تشویق کرد.
تجارت
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.
وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.
ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش میکند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.
او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.
دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده میشود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه کار را فراهم کرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بانوی اول پاکستان: جامعه جهانی نباید با امارت اسلامی آمرانه رفتار کند
-
تجارت2 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
جهان4 روز ago
دیدار دیپلوماتهای ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
جهان3 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان1 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان