تجارت
ملابرادر چاههای نفت بلاک قشقری در سرپل را افتتاح کرد

چاههای نفت بلاک قشقری در ولایت سرپل با حضور معاون اول رییس الوزرا افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
ملا عبدالغنی برادر افتتاح این پروژه را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانست و تاکید کرد که امارت اسلامی کارهای بنیادی را در بخش زیر ساختها انجام خواهد داد.
ملابرادر افزود:”این پروژه برای همه افغانستان یک بودجه است یعنی بودجه قسمی نمیباشد که یکجانبه مصرف شود و همی قسم در جاهای دیگر نیز همچون کانالها وجود دارد و همه اینها را که جمع کنیم میشود در قسمت پرداخت معاشات، برنامههای انکشافی و غیره استفاده شود.”
از سوی هم سرپرست وزارت معادن و پطرولیم کشور میگوید که با افتتاح این پروژه روزانه 200 تن نفت از این چاههای نفتی استخراج میشود که عواید خوبی از این بابت بدست خواهد آمد.
شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پطرولیم، در این باره گفت:” تا به حالی قرار داد نکردیم استخراج را خود امارت اسلامی میکند برای مردم انشاالله روزانه 200 تن نفت استخراج میشود و عواید تمام معادن افغانستان به بانک مرکزی جمع میشود و از انجام به تمام کشور در پروژهها عملی میشود که سر پل در اولویت قرار خواهد داشت.”
مسوول پروژه میگوید” هم مستقیم و هم غیر مستقیم زمینه کار برای بسیاری از اهالی شمال کشور پیدا خواهد شد.”
حوزه نفتی آمو دریا، در شمال افغانستان عمدتاً در ولایت سرپل و قسماً در ولایت فاریاب موقعیت داشته و دارای 3 بلاک نفت دار هر یک قشقری، بازار کمی و زمرد سای میباشد که مقدار ذخایر تثبیت شده نفت این حوزه ۸۷ میلیون بیلر می باشد.
تجارت
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند

مقامهای امارت اسلامی میگویند که پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن «لیتیم» در ولایت نورستان هستند.
محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که جاپان، امریکا، چین، قطر و امارات متحده عربی از جمله کشورهای هستند که علاقهمند به سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن لیتیم در نورستان اند.
آقای راشد گفته است: «به سطح جهانی علاقهمندی زیادی برای استخراج لیتیم وجود دارد، پنج کشور به امارت اسلامی مراجعه کرده و گفتهاند که آمادۀ سرمایهگذاری در این بخش میباشند.»
به باور مسوولان، ظرفیتهای بالایی برای خودکفایی اقتصادی در کشور وجود دارد و در آینده نزدیک تغییرات مثبتی در توسعه اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد.
در همین حال، کارشناسان اقتصادی نیز معتقداند اگر استخراج و پروسس مواد معدنی کشور در افغانستان انجام شود، افغانستان میتواند خیلی سریع از بحران اقتصادی خارج شود.
کمالالدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد میگوید: «در معادن افغانستان به تریلیونها دالر ظرفیت وجود دارد که باید بالای آن سرمایهگذاری شود، باید احصائیه دقیق باشد، مناطق مشخص شود که در کدام ساحات ما چه نوع معادن داریم.»
از سویی هم، اعضای سکتور خصوصی نیز میگویند که آنان در تلاش هستند تا در بخش استخراج معادن به صورت مشترک و انفرادی با سرمایهگذاران خارجی سرمایهگذاری کنند. آنها همچنان از امارت اسلامی میخواهند که قراردادهای استخراج معادن را به شرکتهایی که توانایی پروسس در کشور را دارند، واگذار کند.
تجارت
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت

مسئولان در وزارت مالیه میگویند که محصول گمرکی مواد اولیه غذایی در گمرکات کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
این وزارت روز گذشته (یک شنبه ۲۸حوت) گفته است:«به منظور جلوگیری از افزایش قیمتهای مواد اولیه غذایی (آرد، گندم، روغن، برنج، بوره… ) و با درنظرداشت وضعیت اقتصادی مردم، بر اساس هدایت رهبری مقام عالی، در گمرکات کشور محصول گمرکی بر مواد غذایی اولیه از (۵۰) الی (۷۰) درصد تخفیف داده شد که این اقدام نشان دهنده توجه امارت اسلامی نسبت به مردم می باشد.»
به اساس معلومات وزارت مالیه؛ فقط در یازده ماه سال مالی (۱۴۰۱ هـ.ش) به ارزش، شش میلیارد و هفتصد میلیون افغانی درمحصول گمرگی مواد غذایی تخفیف داده شده است.
تجارت
عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد افزایش یافته است

مسوولان میگویند که عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد و شاروالی مرکز این ولایت ۴۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است .
به گفته مسوولان ریاست صنعت و تجارت کندز، این نهاد از بهر تمدید و توزیع جواز به شرکتهای تولیدی بیش از ۱۲ میلیون افغانی عواید جمعآوری کرده است.
محمد رحیم سیرت، رییس صنعت و تجارت کندز، میگوید: «در سال جدید به تعداد ۱۱۲ نفر جواز جدید توزیع و جواز ۳۰۳ نفر را تمدید کردیم که از مدرک جوازها، عواید ما ۴۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»
مسوولان شاروالی کندز همچنان اعلام کردهاند که در ۱۱ ماه سال روان ۱۲۰ میلیون افغانی از بخشهای مختلف این اداره عواید جمعآوری کردهاند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته، افزایش ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
تاج الدین سهاک، سخنگوی شاروالی کندز، میگوید: «از بخشهای مختلف مانند محصول صفایی، تعرفه گمرکی، جوازهای اصناف و کرایه ملکیتها ۱۲۰ میلیون افغانی عواید جمعآوری کردهایم. در ۱۲ ماه سال گذشته، ۸۶ میلیون افغانی عواید جمعآوری شده بود.»
اما دکانداران و مالکان شرکتهای تولیدی در کندز از نبود بازار شکایت دارند. آنان میگویند در گذشته به خارج از کشور صادرات داشتند، اما در حال حاضر صادرات آنان کاهش یافته است.
وسیم اکرم، متشبث، گفت: «در گذشته ما به ایران پاکستان وعراق صادرات داشتیم، اما صادرات ما نسبت به گذشته کمرنگ شده است. از حکومت میخواهیم برای فراهم کردن زمینه صادرات با ما همکاری کنند.»
این در حالی است که مسوولان محلی کندز میگویند همواره بهخاطر ایجاد سهولت برای تجار و سرمایهگذاران تلاش کردهاند. آنان ابراز امیدواری میکنند که در سال جدید تلاشهای شان جهت بازاریابی خارجی شرکتهای تولیدی نتیجه خوب بدهد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
جهان5 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان در برابر پاکستان اعلام شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زلزله شدید در افغانستان و پاکستان ۱۳ کشته برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نمایشگاه سهروزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد
-
صحت4 روز ago
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است