Connect with us

رویداد های اخیر

ملا یعقوب: پس از روابط دیپلماتیک، آماده روابط دفاعی با هند هستیم

منتشر شده

در

ملا محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که پس از برقراری روابط صمیمانه سیاسی و دیپلماتیک با کشور هند، حکومت امارت اسلامی آماده‌است با این کشور روابط دفاعی نیز بر قرار کند.

سرپرست وزارت دفاع امارت اسلامی روزپنج شنبه (۱۲جوزا) در گفتگو با رسانه هندی نیوز ۱۸ گفته است:”قبل از شروع روابط دفاعی، اولین شرط داشتن روابط دیپلماتیک خوب و پیشبرد آن است. زمانی که ما با هم روابط صمیمانه سیاسی و دیپلماتیک داشته‌باشیم، ما آماده روابط دفاعی نیز خواهیم بود.”

ملا یعقوب همچنین از کمک‌های بشری هند پس از روی کار آمدن حکومت امارت اسلامی در افغانستان قدردانی کرده و افزوده‌است: “ما انتظارات زیادی داریم؛ زیرا هند در گذشته کمک های زیادی به افغانستان کرده است. وقتی دولت ما تشکیل شد، هند هم کمک‌های بشردوستانه کرد و به ما کمک کرد که مثال‌زدنی است. ما از حمایت هند قدردانی و تشکر می‌کنیم و امیدواریم که هند به کمک های خود به مردم افغانستان ادامه دهد.»

او افزوده است که دولت امارت اسلامی از تلاش‌های هند برای احیای روابط محافظت خواهد کرد.

ملا یعقوب از هند خواسته است که فعالیت سفارت این کشور در افغانستان را از سر گیرد.

وی از مقام‌های هندی دعوت کرده است که برای بازگشایی سفارت خود به افغانستان سفر کنند.

او گفته:”ما اطمینان می‌دهیم که هند نیز مانند سایر کشورها می تواند به اینجا بیاید و سفارتخانه خود را باز کند که امارت اسلامی افغانستان می تواند از آن‌ها محافظت کند و امنیت را تامین کند.”

وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفته است که افغانستان هیچ مشکل خاصی با پاکستان ندارد.

او افزوده است:” روابط ما با پاکستان در خط دیورند و بر مبنای منطقه ای ماهیت سیاسی دارد. ان‌شاءالله روابط ما خوب است و هیچ مشکل اساسی بین ما وجود ندارد. در مورد مرزها، من متذکر می شوم که هر دو کشور از هم جدا هستند و مسائلی که در مورد سایر کشورها مشهود است، باید مطرح شود؛ اما این حوادث آنقدر جدی نیست که در روابط ما اختلال ایجاد کند.”

او در ادامه گفته است که از خاک افغانستان به نفع هیچ کشوری استفاده نخواهد شد. به گفته وی، روابط امارت اسلامی با القاعده نیز پس از حمله امریکا به افغانستان از بین رفته است.

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند بار دیگر از حمایت صحی افغانستان اطمینان داد

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Published

on

هند بار دیگر بر تداوم کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های صحی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که تأمین درازمدت ادویه‌های ضروری در اولویت همکاری‌های دو کشور قرار دارد.

بر بنیاد معلومات وزارت صحت و رفاه خانوادهٔ حکومت هند، جِی‌پی نَدا، وزیر صحت هند، با نورجلال جلالی، وزیر صحت عامهٔ افغانستان، دیدار و گفت‌وگو کرده است. در این دیدار، دو طرف روی تقویت همکاری‌ها در بخش صحت و رسیدگی به نیازهای صحی مردم افغانستان بحث کردند.

در جریان این دیدار، به‌گونهٔ نمادین ادویه‌های درمان سرطان و واکسین‌ها به جانب افغانستان سپرده شد که نشان‌دهندهٔ تعهد دوامدار هند در حمایت از نظام صحی افغانستان است. همچنان وزارت صحت هند اعلام کرده که یک محمولهٔ بزرگ‌ شامل ادویه‌ها، واکسین‌ها و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۲۸‌اسلایس نیز در چارچوب کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال می‌شود.

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هدف‌گیری مخفی‌گاه عاملان حملات بر چینی‌ها در بدخشان

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز گفته‌اند که نیروهای ویژهٔ امارت اسلامی افغانستان، مخفی‌گاه افراد مشکوکِ دخیل در حملات علیه شهروندان چینی در خاک تاجکستان را در ولایت بدخشان هدف قرار داده‌اند.

به گفتهٔ منابع، این عملیات شب گذشته در مربوطات شهر فیض‌آباد انجام شده است؛ جایی که شماری از افراد مظنون به دست داشتن در حملات از مناطق مرزی بدخشان حضور داشتند. در نتیجهٔ این عملیات، یک فرد تحت تعقیب همراه با سلاح و سایر تجهیزات نظامی به‌گونهٔ زنده بازداشت شده است.

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

این درحالیست که، وزارت خارجه تاجکستان در تاریخ ۶ قوس از کشته شدن سه شهروند چینی در ولایت ختلان خبر داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!