Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد: ازدواج کودکان شایع ترین نقض حقوق بشر در افغانستان است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

صندوق جمعیت ملل متحد میگوید که ازدواج کودکان، شایع ترین نقض حقوق بشر در افغانستان است.

در اعلامیه ی این نهاد که امروز به نشر رسید، آمده است که با افزایش خشونت، فقر و پایبندی به برخی از اعتقادات و رفتارهای سنتی در افغانستان، خصوصا در روستاها و مناطق دور افتاده، دختران زیر سن در معرض خطر قرار گرفته اند.

بر اساس اعلامیه: “این خطرات نه تنها دختران را از حقوق بشری شان دور نگه میدارد، بلکه باعث محدود شدن حقوق اجتماعی آنها، جلوگیری از تعلیم وتربیه، وارد کردن آسیب ها، مختل کردن محافظت آنها، و تهدیدات صحی از جمله صحت باروری ، برنامه ریزی خانوادگی، و حقوق مادرانه‌ی آینده شان نیز می شود.”

داکتر ناتالیا کانم، رییس اجراییه صندوق جمعیت ملل متحد میگوید: “رفتارهای مضر علیه دختران باعث ایجاد صدمات عمیق و دوامداری می شود، و حق شانرا جهت رسیدن به ظرفیت کامل، از ایشان سلب می کند.”

اعلامیه افزوده است که بسیاری از اعمال که نقض حقوق بشر عنوان شده اند، ناشی از هنجارهای تبعیض آمیز جنسیتی است که موجب نابرابری می شود. و این اعمال، بدون توجه به رضایت زنان و دختران، علیه آنان تحمیل می شوند.

در همین حال این نهاد گفته است که خشونت علیه زنان در جریان قرنطین ویروس کرونا افزایش یافته است. دادستانی کل کشور، ۲۴۹ قضیه‌ی لت و کوب بانوان،را در جریان ثبت کرده است.

به گفته ناتالیاکانم: “این پاندمی هم کار ما را سخت تر، و هم فوری تر می کند، زیرا بسیاری از دختران اکنون در معرض خطر هستند، ما تا زمانی که حقوق، انتخاب ها و اختیارات فزیکی دختران را کاملا به خودشان تعلق ندهیم، متوقف نخواهیم شد.”

سازمان ملل گفته است که این وظیفه دولت ها است که از پایان دادن به خشونت ها علیه دختران  اطمینان حاصل کنند، زیرا آنها معاهدات بین المللی را برای حمایت از حقوق زنان و اطفال به تصویب رسانده اند.

در اعلامیه آمده است: “افغانستان برای حمایت از اطفال، از جمله ازدواج زودهنگام، بیشر کنوانسیون های بین المللی را امضاکرده است. از منظر پالیسی، تدابیر ملی برای از بین بردن ازدواج زود هنگام و اطفال در افغانستان، به تصویب رسیده است و  این یک پیشرفت اساسی در پیشگیری و  پایان دادن به ازدواج زودهنگام در  این کشور است، اما اجرای آن همچنان یک چالش است که خواستار اقدام دولت و  همه همکاران ملی و بین المللی است.”

این نهاد تاکید کرده است که ازدواج اطفال و زودهنگام یک نقض اساسی حقوق بشری است كه دختران را از تحصيل، صحتمندی، سلامتی، موفقیت دراز مدت باز داشته و این حقوق را از آنها سلب می کند. از بین بردن ازدواج اطفال نیاز به اقدام مشترک دولت افغانستان، جوامع مذهبی و روحانیون، جامعه مدنی و همکاران ملی و بین المللی دارد.

بر اساس اعلامیه: “ما باید تعهد خود را در این زمینه تجدید نموده و اطمینان حاصل کنیم که با جلوگیری از این عمل نادرست، دختران را محترم شمرده و حقوق آنها را رعایت نماییم.”

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!