Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد: ازدواج کودکان شایع ترین نقض حقوق بشر در افغانستان است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

صندوق جمعیت ملل متحد میگوید که ازدواج کودکان، شایع ترین نقض حقوق بشر در افغانستان است.

در اعلامیه ی این نهاد که امروز به نشر رسید، آمده است که با افزایش خشونت، فقر و پایبندی به برخی از اعتقادات و رفتارهای سنتی در افغانستان، خصوصا در روستاها و مناطق دور افتاده، دختران زیر سن در معرض خطر قرار گرفته اند.

بر اساس اعلامیه: “این خطرات نه تنها دختران را از حقوق بشری شان دور نگه میدارد، بلکه باعث محدود شدن حقوق اجتماعی آنها، جلوگیری از تعلیم وتربیه، وارد کردن آسیب ها، مختل کردن محافظت آنها، و تهدیدات صحی از جمله صحت باروری ، برنامه ریزی خانوادگی، و حقوق مادرانه‌ی آینده شان نیز می شود.”

داکتر ناتالیا کانم، رییس اجراییه صندوق جمعیت ملل متحد میگوید: “رفتارهای مضر علیه دختران باعث ایجاد صدمات عمیق و دوامداری می شود، و حق شانرا جهت رسیدن به ظرفیت کامل، از ایشان سلب می کند.”

اعلامیه افزوده است که بسیاری از اعمال که نقض حقوق بشر عنوان شده اند، ناشی از هنجارهای تبعیض آمیز جنسیتی است که موجب نابرابری می شود. و این اعمال، بدون توجه به رضایت زنان و دختران، علیه آنان تحمیل می شوند.

در همین حال این نهاد گفته است که خشونت علیه زنان در جریان قرنطین ویروس کرونا افزایش یافته است. دادستانی کل کشور، ۲۴۹ قضیه‌ی لت و کوب بانوان،را در جریان ثبت کرده است.

به گفته ناتالیاکانم: “این پاندمی هم کار ما را سخت تر، و هم فوری تر می کند، زیرا بسیاری از دختران اکنون در معرض خطر هستند، ما تا زمانی که حقوق، انتخاب ها و اختیارات فزیکی دختران را کاملا به خودشان تعلق ندهیم، متوقف نخواهیم شد.”

سازمان ملل گفته است که این وظیفه دولت ها است که از پایان دادن به خشونت ها علیه دختران  اطمینان حاصل کنند، زیرا آنها معاهدات بین المللی را برای حمایت از حقوق زنان و اطفال به تصویب رسانده اند.

در اعلامیه آمده است: “افغانستان برای حمایت از اطفال، از جمله ازدواج زودهنگام، بیشر کنوانسیون های بین المللی را امضاکرده است. از منظر پالیسی، تدابیر ملی برای از بین بردن ازدواج زود هنگام و اطفال در افغانستان، به تصویب رسیده است و  این یک پیشرفت اساسی در پیشگیری و  پایان دادن به ازدواج زودهنگام در  این کشور است، اما اجرای آن همچنان یک چالش است که خواستار اقدام دولت و  همه همکاران ملی و بین المللی است.”

این نهاد تاکید کرده است که ازدواج اطفال و زودهنگام یک نقض اساسی حقوق بشری است كه دختران را از تحصيل، صحتمندی، سلامتی، موفقیت دراز مدت باز داشته و این حقوق را از آنها سلب می کند. از بین بردن ازدواج اطفال نیاز به اقدام مشترک دولت افغانستان، جوامع مذهبی و روحانیون، جامعه مدنی و همکاران ملی و بین المللی دارد.

بر اساس اعلامیه: “ما باید تعهد خود را در این زمینه تجدید نموده و اطمینان حاصل کنیم که با جلوگیری از این عمل نادرست، دختران را محترم شمرده و حقوق آنها را رعایت نماییم.”

رویداد های اخیر

پاکستان برای رانندگان افغان ویزه یک‌ساله صادر می‌کند

Published

on

سفارت پاکستان در کابل اعلام کرده که دولت این کشور تصمیم گرفته است برای رانندگان افغانستان که در حمل‌ونقل کالاها کار می‌کنند، ویزه مولتیپل (چندبار ورود) با اعتبار یک‌ساله صادر کند.

این سفارت امروز (جمعه) در صفحه ایکس خود افزوده که قیمت این ویزه صد دالر امریکایی تعیین شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، متقاضیان این ویزه باید عکس، کاپی پاسپورت، تذکره، سند مؤقت پذیرش، تصدیق‌نامه شرکت ترانسپورتی که به آن تعلق دارند و جواز رانندگی را با خود بیاورند.

پیش از این رانندگان لاری‌ها با سند ورود موقت یا «تاد» اجازه ورود به پاکستان را داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت در مورد افغانستان هفته آینده نشست برگزار می‌کند

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که شورای امنیت این سازمان روز دوشنبه هفته آینده برای ارزیابی وضعیت افغانستان نشست برگزار می‌کند.

قرار است که روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد و رئیس یوناما در کابل، در این نشست سخنرانی کند و گزارش خود را از وضعیت افغانستان ارایه دهد.

یونانا در اعلامیه‌ای نوشته است که در این نشست انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل نیز گزارش جدید خود از وضعیت افغانستان را به اشتراک کنندگان شریک خواهد کرد.

یوناما به گونه ربع‌وار از وضعیت افغانستان به شورای امنیت سازمان ملل گزارش ارایه می‌کند، اما باورها بر این است که طی چهارسال گذشته، نشست‌های سازمان ملل مرتبط با اوضاع افغانستان تأثیرگذاری مؤثری بر بهبود اوضاع نداشته و همواره موضوع افغانستان در حد نگرانی در این نشست‌ها مطرح شده و اقدام عملی نداشته است.

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که یوناما همواره در گزارش‌های خود موضوعات کوچک را بزرگ نمایی کرده و تصویر نادرستی از وضعیت افغانستان ارایه می‌دهد.

ذبیح الله مجاهد از یوناما می‌خواهد که در گزارش‌ها، حقایق موجود افغانستان را درنظر بگیرد و دستاوردهای دولت فعلی را نیز بازتاب دهد.

این در حالی است که طی کمتر از چهار سال گذشته با وجود تلاش‌های مکرر، امارت اسلامی موفق به دست آوردن کرسی سازمان ملل نشده که به باور مقام‌های امارت اسلامی، این امر سبب شده حقایق موجود در افغانستان در این سازمان ارایه نشود و همواره مسایل بر خلاف آنچه در افغانستان موجود است، انعکاس داده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: حوادث امنیتی و سرقت در افغانستان افزایش یافته است

Published

on

سرمنشی سازمان ملل متحد در گزارش تازه خود در مورد افغانستان گفته است که حوادث امنیتی و سرقت در این کشور افزایش یافته است.

بر بنیاد این گزارش که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، طی سه ماه (از اول فبروری تا ۳۰ اپریل) ملل متحد ۲ هزار و ۲۹۹ حادثه مربوط به مصونیت و امنیت را به ثبت رسانده است که افزایش سه درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد.

در این مدت، ۱۷۵ مورد سرقت نیز رخ داده است که هفت درصد بیشتر از حوادث مدت زمان مشابه در سال گذشته است.

ملل متحد خاطرنشان کرده که فعالیت‌های مخالفان مسلح هیچ چالش قابل توجهی را برای حاکمیت امارت اسلامی ایجاد نکرده است.

این گزارش همچنان به دو حمله گروه داعش در این سه ماه اشاره کرده است که در کندز و کابل رخ داد.

سرمنشی ملل متحد گفته است که مردم افغانستان همچنان از چالش‌های متعددی از جمله فقر گسترده و فزاینده، بیکاری مداوم، دسترسی محدود به خدمات اساسی و همچنین از رویدادهای طبیعی رنج می‌برند.

بر بنیاد گزارش، در سال ۲۰۲۵، حدود ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های نجات‌دهنده نیاز دارند و کمبود منابع مالی تأثیرات گسترده‌ای بر عملیات بشردوستانه گذاشته است؛ چنانچه صدها مرکز صحی بسته شده، خدمات تغذیه کودکان محدود گردیده و برنامه‌های حمایتی متوقف شده اند.

با این حال، امارت اسلامی در مورد این گزارش یوناما تاکنون چیزی نگفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!