Connect with us

تجارت

ملا برادر: تولید دواهای داخلی در افغانستان به‌گونه چشمگیر افزایش یافته است

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا تاکید کرد که با وجود پیشرفت‌های موجود، نیاز است فابریکه‌های تولید دوا بیشتر معیاری شده و تولیدات خود را مطابق معیارهای بین‌المللی توسعه دهند.

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز سه‌شنبه دومین نمایشگاه تخصصی ملی و بین‌المللی ابو علی سینا بلخی را افتتاح کرد و از رشد قابل توجه صنعت دوا سازی در افغانستان خبر داد.

او در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت که در حال حاضر بخش بزرگی از نیازمندی‌های مردم به دوا از طریق تولیدات داخلی تأمین می‌شود و حمایت از تولیدات داخلی، بهترین راه مقابله با فشارها و تحریم‌های اقتصادی است.

به گفته وی، کاهش واردات دواهای خارجی در ماه‌های اخیر باعث رشد چشمگیر سکتور تولید دوا در کشور شده و مردم بیشتر به استفاده از دواهای داخلی روی آورده‌اند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا تاکید کرد که با وجود پیشرفت‌های موجود، نیاز است فابریکه‌های تولید دوا بیشتر معیاری شده و تولیدات خود را مطابق معیارهای بین‌المللی توسعه دهند.

ملا برادر همچنان از تاجران خواست از احتکار و فروش دوا به قیمت بلند خودداری کنند و از نهادهای مسئول خواست با چنین اقدامات برخورد جدی داشته باشند.

او همچنین از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت کرد تا در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و اطمینان داد که امارت اسلامی برای ساده‌سازی روند سرمایه‌گذاری و ایجاد سیستم الکترونیکی تلاش می‌کند.

ملا برادر همچنان گفت که امارت اسلامی تنها بر اقتصاد داخلی تمرکز ندارد، بلکه خواهان گسترش روابط اقتصادی منطقه‌ای و جهانی نیز است و به گفته وی که تعاملات اقتصادی با کشورهای منطقه و همسایه افزایش یافته است.

براساس معلومات ارائه‌شده، در حال حاضر ۱۳۴ فابریکه تولید دوا در افغانستان فعال است که ۱۱۷۰ نوع دوا تولید می‌کنند. در این بخش حدود ۴۵۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری شده و ۳۸ درصد نیاز کشور تأمین می‌شود؛ رقمی که هشت ماه پیش ۲۵ درصد بود.

نمایشگاه تخصصی ابو علی سینا بلخی با اشتراک ده‌ها شرکت تولید دوا برای چهار روز ادامه خواهد داشت.

تجارت

هیأت اتاق مشترک تجارت ایران و افغانستان برای گسترش همکاری‌های اقتصادی به کابل آمد

هدف از این سفر، گسترش روابط تجاری میان افغانستان و ایران و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور است.

Published

on

یک هیأت از اتاق مشترک تجارت ایران و افغانستان به هدف اشتراک در یک نمایشگاه بین‌المللی وارد کابل شده است.

سفارت ایران در افغانستان در پیامی در صفحه ایکس اعلام کرده است که این هیأت در نمایشگاه ملی و بین‌المللی صنعت و معادن افغانستان اشتراک کرده و با مقام‌های افغان نشست‌ها و گفتگوهای تجاری برگزار خواهد کرد.

در این پیام آمده است که هدف از این سفر، گسترش روابط تجاری میان افغانستان و ایران و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور است.

نمایشگاه ملی و بین‌المللی صنعت و معادن افغانستان روز چهارشنبه، ۲۹ جون ۲۰۲۶ در کابل افتتاح شده و میزبان اشتراک‌کنندگان داخلی و خارجی در بخش‌های صنعت، معادن و تجارت است.

افغانستان و ایران روابط اقتصادی دیرینه دارند و همکاری‌های تجاری میان دو کشور با وجود چالش‌های سیاسی و مالی منطقه همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان واردات برنج بسمتی از هند را افزایش می‌دهد

Published

on

روزنامه «هندو» گزارش داده است که افغانستان در پی تنش‌های اخیر با پاکستان، در تلاش است تا واردات مستقیم برنج بسمتی از هند را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، قرار است ماه آینده صادرکنندگان هندی و واردکنندگان افغان برای بررسی راه‌های گسترش تجارت مستقیم برنج بسمتی با یکدیگر دیدار کنند. این نشست پس از سفر اخیر هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به هند، برنامه‌ریزی شده است.

افغانستان سالانه حدود ۵۰۰ هزار تُن برنج بسمتی مصرف می‌کند و بیشتر نیاز خود را از پاکستان تأمین کرده است. اما تنش‌های اخیر میان کابل و اسلام‌آباد، افغانستان را به سمت یافتن تأمین‌کنندگان جدید، از جمله هند، سوق داده است.

در گفتگوهای اخیر، نمایندگان سفارت افغانستان در دهلی‌نو نیز حضور داشتند و خواستار افزایش واردات برنج بسمتی از هند شدند. در حال حاضر، بخشی از برنج هندی از طریق تاجران در ایران و دبی به افغانستان می‌رسد که هزینه حمل و نقل آن بیشتر است.

به گزارش روزنامه «هندو»، یکی از گزینه‌های مورد بررسی، انتقال برنج از طریق بندرعباس ایران است؛ طرحی که اجرای آن به توافق میان دو طرف بستگی دارد. همچنین قرار است در نشست آینده درباره حمل‌ونقل، شیوه‌های پرداخت و امکان تجارت جنس به جنس نیز گفتگو شود. در این چارچوب، صادرات میوه خشک افغانستان به هند می‌تواند بخشی از مبادلات تجارتی باشد.

بر بنیاد گزارش، در صورت عملی شدن این طرح، هند می‌تواند سهم بیشتری از بازار برنج بسمتی افغانستان را به دست آورد؛ بازاری که سال‌ها در اختیار صادرکنندگان پاکستانی بوده است.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و قرقیزستان برای گسترش همکاری‌های اقتصادی «شورای تجارت» ایجاد کردند

سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

Published

on

سفارت افغانستان در قرقیزستان اعلام کرده است که مجمع تجاری افغانستان و قرقیزستان با حضور مقام‌های دو کشور در شهر بیشکک برگزار شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، عبدالشکور حقانی، سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

در این خبرنامه آمده است که دو طرف تفاهم‌نامه ایجاد «شورای تجارت» افغانستان و قرقیزستان را با هدف تقویت روابط میان تاجران، هماهنگی ابتکارهای مشترک و گسترش و حمایت از پروژه‌های اقتصادی امضا کرده‌اند.

همچنین، سیدکریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، روز گذشته در رأس یک هیأت تجاری به قرقیزستان سفر کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117