Connect with us

تجارت

منصور با رئیس یک شرکت هندی در باره تسلیم دهی سب استیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی گفتگو کرد

با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر می‌گیرد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت انرژی و آب با رئیس یک شرکت هندی درباره تحویل دهی سب‌استیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی دیدار و گفتگو کرده است.

عبداللطیف منصور به مسوولان این وزارت دستور داده تا برای تحویل و چگونگی انتقال ترانسفارمرهای سب‌استیشن آمادگی‌های لازم را بگیرند.

با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر می‌گیرد.

امان‌الله غالب، رئیس پیشین شرکت برشنا می‌گوید: «ظرفیت این لین در حدود یک هزار میگاوات برق است. این می تواند برق ترکمنستان و ازبکستان را مستقیماً به کابل انتقال دهد و از کابل می‌تواند برق ولایت های مشرقی، جنوبی و حتی مرکزی را تامین کند.»

به باور آگاهان، هرگاه کار پروژه انتقال لین ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان تکمیل شود، حدود ۱ هزار میگاوات برق دیگر وارد افغانستان می‌شود و این برق تا جایی مشکلات مردم را در پایتخت و ولایت های دیگر حل خواهد کرد.

امین‌الله احساس، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «مشکل اینست که بخش زیادی از انرژی افغانستان از کشورهای همسایه تامین می‌شود و هرگاه این کشورها در داخل به انرژی نیاز داشته باشند، انرژی افغانستان را قطع می‌کنند و خانه ها و فابریکات با کمبود قابل ملاحظه برق مواجه می‌شوند.»

افغانستان با وجودی که منابع وافر در بخش تولید برق دارد اما بخش بزرگ برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد می‌‌کند و سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر را به کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان پرداخت می‌کند.

تجارت

در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر امریکایی از طریق دهلیزهای هوایی کشور صادرات و واردات انجام شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت می‌گوید که ارزش صادرات در این سال به ۱۲۵ میلیون دالر و ارزش واردات به ۱۶۷ میلیون دالر می‌رسد.

وی می‌افزاید که اقلام مهم صادراتی کشور را میوه های خشک، زعفران، انجیر خشک و تازه، عناب، جلغوزه سیاه و صنایع دستی تشکیل می‌دهد و اما اقلام عمده وارداتی انواع دواها و وسایل برقی می‌باشد.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کند که این صادرات از طریق میدان های هوایی کابل، کندهار و بلخ به کشورهای امریکا، آلمان، چین، هند، بریتانیا، افریقای جنوبی، اتریش، امارات متحده عربی و برخی کشورهای دیگر انجام شده است.

دهلیزهای هوایی یکی از راه های مطمئن برای صادرات افغانستان دانسته می‌شود که به باور آگاهان، با ایجاد آن، اقتصاد و تجارت کشور از گروگان برخی کشورهای همسایه به ویژه پاکستان نجات داده شده است.

Continue Reading

تجارت

عمان و افغانستان راه هایی را برای تقویت بیشتر روابط تجاری دوجانبه بررسی می‌کنند

دو طرف راه‌های گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های تجاری، سرمایه‌گذاری و اقتصادی و همچنین توسعه روابط در بخش‌های لوجستیک و سیاحت را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

Published

on

Mutaqqi in Oman
(Last Updated On: )

فیصل عبدالله الرواس، رئیس اتاق تجارت و صنایع عمان روز چهارشنبه (22حوت) از امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان استقبال کرد.

این دیدار در چارچوب ارتقای روابط عمان و افغانستان در زمینه‌های اقتصادی و تجاری برگزار شده است.

دو طرف راه‌های گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های تجاری، سرمایه‌گذاری و اقتصادی و همچنین توسعه روابط در بخش‌های لوجستیک و سیاحت را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دو طرف همچنین بر حمایت از پروژه‌های مشترک که به تحریک رشد اقتصادی کمک می‌کند، اشاره کردند و بر اهمیت تبادل تجارت و دانش در این زمینه‌ها تاکید کردند.

در این دیدار برای تسهیل مبادلات تجاری بین دو کشور و استفاده از فرصت‌های موجود در جهت منافع متقابل توافق شد.

امیر خان متقی روز یک‌شنبه به عمان سفر کرد. وزارت امور خارجه اعلام کرد که این سفر به دعوت وزیر امور خارجه عمان انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت برای حمایت از تشبثات کوچک و متوسط با ۱۵ موسسه تفاهم‌نامه امضا کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که برای حمایت و تقویت تشبثات کوچک و متوسط در کشور، با ۱۵ موسسه به ارزش بیش از ۱۲میلیون دالر امریکایی قرارداد امضا کرده است.

مسوولان وزارت صنعت در جریان امضای این تفاهم‌نامه گفتند که در طول اجرای پروژه‌ها باید تلاش شود تا از کسانی که واقعاً به فعالیت اقتصادی می‌پردازند، حمایت شوند.

به گفته این وزارت، ۷هزار و ۶۷۳ تن در ولایات کابل، پکتیا، پکتیکا، خوست، بلخ، کندهار، لوگر، کندز، بغلان، بدخشان، بادغیس، فاریاب، جوزجان، ننگرهار، تخار و بامیان از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، گفته است: «قرار است این ۱۵ موسسه پروژه‌های توسعه‌ای و انکشافی و آموزشی را به ارزش ۱۲میلیون و ۴۷۵ هزار و ۴۰۶ دالر به خصوص در بخش‌های توسعه مهارت‌های کارآفرینی و اساسی، رشد و توسعه انکشاف صنعت قالین، صنعت جواهرات و صنایع دستی انجام دهند.»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که حمایت از تشبثات کوچک و متوسط می‌تواند بر فعالیت‌های انکشافی و اقتصادی کشور تاثیر مثبت داشته باشد.

آنها افزوده‌اند اگر سرمایه‌گذاری و حمایت منظم در بخش صنایع قالین صورت گیرد، از بیکاری در سطح وسیع در کشور جلوگیری می‌شود و نقش مهمی در توسعه اقتصادی قریه‌ها ایفا خواهد کرد.

اعضای بخش خصوصی تصریح نموده‌‌اند که تجارت‌های کوچک نیازهای اساسی زندگی مردم را برآورده می‌کنند و همچنان به آموزش پرسونل حرفه‌ای، فنی و توسعه صنایع بزرگ کمک خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!