Connect with us

علم و تکنالوژی

ناسا یک سفینه فضایی را به «شهاب‌‌سنگ» می‌کوبد

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۱)

اداره عمومی ملی هوانوردی و فضا در امریکا (ناسا) در نظر دارد دوشنبه شب سفینه فضایی «دارت» را به یک شهاب‌سنگ بکوبد تا برای اولین بار تلاشی در راستای تغییر مسیر حرکت شهاب‌سنگ‌ها صورت بگیرد.

شهاب‌سنگ دیمورفوس که در جریان ماموریت فضایی «دارت» مورد هدف قرار خواهد گرفت ۱۱ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد و خطری برای بشر محسوب نمی‌شود.

ستاره شناسان درسراسر جهان ماموریت «دارت» و تاثیر آن را دنبال خواهند کرد.

قرار است آژانس فضایی اروپا با ماموریت «هرا» پس از برخورد سفینه فضایی «دارت» با شهاب‌سنگ دیمورفوس تاثیر آن را بررسی کند. سفینه «هرا» قرار است ماه اکتبر سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شود.

سفینه «هرا» در سال ۲۰۲۶ به شهاب‌سنگ دیمورفوس خواهد رسید تا میزان تاثیر برخورد «دارت» با آن را بسنجد.

سفینه فضایی «دارت» ماه نوامبر سال گذشته از ایالت کالیفرنیای امریکا به فضا پرتاب شد. این سفینه اکنون پس از سفری ۱۰ ماهه با سرعت ۲۰ هزار کیلومتر بر ساعت شهاب‌سنگ دیمورفوس را در ماموریتی «تصادم» هدف قرار خواهد داد.

لحظه برخورد «دارت» با این شهاب‌سنگ به طور مستقیم از طریق کانال ویدئویی ناسا پخش خواهد شد. تلسکوپ‌های فضایی هابل و جیمز وب بر برخورد «دارت» با دیمورفوس نظارت خواهند کرد.

به گفته ستاره شناسان تعداد کمی از شهاب سنگ‌ها به طور بالقوه برای کره زمین خطرناک هستند. این در حالی است که به گفته آنها هیچ کدام از این شهاب سنگ‌ها طی یک قرن آینده خطری برای زمین محسوب نمی‌شوند.

علم و تکنالوژی

افغان بیسیم شبکه فایبر نوری کابل – مزارشریف و مزار – حیرتان را افتتاح کرد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۰, ۱۴۰۲)

شبکه فایبر نوری کابل – مزارشریف و مزار – حیرتان از سوی شرکت مخابراتی افغان بیسیم امروز (دوشنبه، ۲۰ سنبله) طی مراسمی در کابل افتتاح و به بهره‌برداری سپرده شد.

داکتر احسان‌الله بیات، رییس عمومی بیات گروپ، گشایش این شبکه را یکی از پروژه‌های زیربنایی در افغانستان خوانده و تأکید کرده است که این شبکه فایبر نوری، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی را با هم وصل خواهد کرد و افغانستان به نقطه مرکزی وصل کشورها از نظر مخابرات مبدل خواهد شد.

آقای احسان‌الله بیات در این مورد گفت: «این پروژه‌ای است که آسیای میانه را از طریق ازبیکستان به آسیای جنوبی وصل می‌کند و در ضمن، افغانستان را یک محور بسیار مهم مخابراتی در عرصه توزیع تکنالوژی و معلومات معرفی می‌کند.»

رییس شرکت مخابراتی افغان بیسیم همچنان در این مراسم گفته است که این پروژه ۱۵ میلیون دالر هزینه برداشته و تمامی تجهیزات آن از شرکت‌های معتبر جهان خریداری شده که می‌تواند با معیارهای بین‌المللی، خدمات را به مشتریان ارایه کند.

علی‌ الله سروری افزود که در تطبیق این پروژه مصؤنیت فایبری نوری در تمام ابعاد آن نیز در نظر گرفته شده است.

آقای سروری تصریح کرد: «تمام تجهیزات فایبر نوری به ستندرد‌های بین‌المللی برابر است، بهترین کیبل را استفاده کردیم که از کمپنی‌های مشهور دنیا است، تجهیزاتی که فایبر ما را روشن می‌سازد آن هم از بهترین کمپنی‌ دنیا است.»

از سویی هم، مسوولان اداره اترا نیز با استقبال از افتتاح این پروژه گفتند که شرکت مخابراتی افغان بیسیم از نخستین کمپنی‌های است که بالای پروژه‌های زیربنایی توجه و سرمایه‌گذاری‌های بیشتری داشته است.

عطا محمد یار، معاون تخنیکی اداره اترا، گفت: «در میان شرکت‌های داخلی، افغان بیسیم از نخستین شرکت‌های است که این خدمات را آورد و به فعالیت شروع کرد و سرمایه‌گذارهای که در بخش زیربنایی کرده ما از آن قدردانی می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان شرکت مخابراتی افغان بیسیم همچنان تاکید کرده‌اند که در آینده، فعالیت شبکه فایبر نوری را حتی به بیرون از مرزهای کشور گسترش خواهند داد و افغانستان از این طریق به اروپای شرقی نیز وصل خواهد شد.

مسوولان این شرکت افزودند که به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور متعهد هستند و تلاش می‌کنند خدمات با کیفیت را به مشتریان ارایه کنند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

متا در حال توسعه یک سیستم هوش مصنوعی جدید و قدرتمند است

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۰, ۱۴۰۲)

شرکت متا در حال کار بر روی یک سیستم هوش مصنوعی جدید است که به عنوان قدرتمندترین مدل ارایه شده توسط OpenAI طراحی شده است.

به نقل از رویترز؛ وال استریت ژورنال نوشته است که متا قصد دارد مدل جدید هوش مصنوعی خود را در سال آینده آماده کند که چندین برابر قدرتمندتر از نسخه تجاری خود با نام Llama 2 خواهد بود. Llama 2 مدل زبان AI منبع باز متا است که در ماه جولای راه اندازی شد.

این روزنامه گزارش داد: سیستم برنامه ریزی شده، که جزئیات آن ممکن است تغییر کند، به سایر شرکت‌ها کمک می‌کند تا خدماتی را ایجاد کنند که متن، تحلیل و سایر خروجی‌های پیچیده را تولید کنند.

متا انتظار دارد در اوایل سال ۲۰۲۴ آموزش سیستم هوش مصنوعی جدید را که به عنوان یک مدل زبان بزرگ شناخته می‌شود، آغاز کند.

از زمان راه‌اندازی ChatGPT در اواخر سال گذشته، کسب‌وکارها و شرکت‌ها برای قابلیت‌های جدیدتر و اصلاح فرآیندهای تجاری به بازار نوپای هوش مصنوعی هجوم آورده‌اند.

گفتنی است بلومبرگ هم گزارش داده که شرکت اپل هم در حال توسعه سیستم هوش مصنوعی خود به نام آژاکس است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

چهار شمشیر رومی ۱۹۰۰ ساله در غار بحرالمیت کشف شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۱۷, ۱۴۰۲)

باستان‌شناسان در اسرائیل چهار شمشیر با قدمت ۱ هزار و ۹۰۰ ساله را از زیر خاک کشف کردند.

اداره باستان شناسی اسرائیل می‌گوید که این شمشیرها برای آنان یادآور مبارزه شورشیان یهودی در برابر حکومت روم است.

این شمشیرها که در غلاف‌هایی جابه‌جا شده‌اند قرار است برای تحقیق بیشتر فرستاده شوند.

این باستان‌شناسان می‌گویند که این شمشیرها در مغاره‌ای در یک منطقه دورافتاده در صحرای اسرائیل پنهان شده بودند.

ایتان کلین، پژوهشگر گفت: «در جریان بررسی‌های خود، در یک مغاره کوچک در صحرای یهود، انباری از چهار شمشیر رومی در داخل طاقچه‌ای یافتیم که به زیبایی حفظ شده بودند.»

اداره اثرهای باستانی اسرائیل می‌گوید که این چهار شمشیر یادآور مبارزه شورشیان یهودی در برابر حکومت روم است.

این پژوهشگر ادامه داد: «احتمالا این شمشیرها توسط شورشیان یهودی، در جریان شورش بارکوهوا در غار پنهان شده بودند و ما فکر می‌کنیم آن‌ها از یک واحد ارتش روم به سرقت رفته‌اند یا توسط شورشیان یهودی از میدان جنگ جمع‌آوری شده‎‌اند.»

باستان‌شناسان گفته‌اند که شورشیان یهودی در برابر رومیان بین قرن اول پیش از میلاد تا قرن دوم پس از میلاد مبارزه می‌کردند و این بخش‌ها زیر اداره آنان بود.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!