Connect with us

جهان

نتانیاهو: هر کس در امریکا رییس‌جمهور شود، اسرائیل قوی‌ترین متحدش خواهد بود

ملاقات نتانیاهو با بایدن به طور موقت برای روز سه‌شنبه برنامه‌ریزی شده است؛ به شرطی که بایدن از کووید-۱۹ بهبود یافته باشد.

منتشر شده

در

صدراعظم اسرائیل روز دوشنبه اول اسد پیش از پروازش به امریکا با اشاره به ۹ ماه جنگ در اسرائیل و بلاتکلیفی سیاسی در امریکا، گفت صرف نظر از اینکه چه کسی رییس جمهور ایالات متحده شود، اسرائیل قوی‌ترین متحد این کشور در خاورمیانه خواهد ماند.

بنیامین نتانیاهو پیش از ترک اسرائیل به سوی واشینگتن گفت که از جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، به دلیل حمایتش از اسرائیل در جریان جنگ تشکر می‌کند.

به گفته نتانیاهو، او قرار است با بایدن درباره «آزادی گروگان‌ها، پیروزی بر حماس و مقابله مشترک با تروریسم و محور شرارت به رهبری ایران» صحبت کند.

سفر نتانیاهو فرصتی برای بهبود بخشیدن به روابط سرد اسرائیل با امریکا دانسته شده تا همکاری‌های دوجانبه را در مورد بحران خاورمیانه تقویت کند.

این نخستین سفر نتانیاهو به مهم‌ترین متحد بین‌المللی خود از زمان بازگشت به قدرت در سال ۱۴۰۱ است.

خانواده‌های شماری از گروگان‌های اسرائیلی و همچنین نوعا آرگمانی، گروگان اسرائیلی که چند هفته پیش در عملیات اردوی اسرائیل آزاد شد، در این سفر نتانیاهو را همراهی می‌کنند.

ملاقات نتانیاهو با بایدن به طور موقت برای روز سه‌شنبه برنامه‌ریزی شده است؛ به شرطی که بایدن از کووید-۱۹ بهبود یافته باشد.

هر چند این سفر تحت‌الشعاع تصمیم بایدن مبنی بر عدم شرکت در انتخابات قرار گرفته اما روز یک‌شنبه منبعی آشنا با برنامه‌های رییس‌جمهور امریکا گفت که او طبق برنامه قبلی در کاخ سفید با نتانیاهو دیدار خواهد کرد.

همچنان نتانیاهو قرار است روز چهارشنبه سوم اسد در کنگره امریکا سخنرانی کند.

پس از ماه‌ها روابط سرد با واشینگتن بر سر نحوه برخورد کاخ سفید با حملات اسرائیل به غزه، این سفر فرصتی برای نتانیاهو است تا روابط خود را با امریکا بازسازی کند.

با توجه به خطر گسترش جنگ غزه به منطقه‌، انتظار می‌رود او در سخنان خود در کنگره بر هماهنگی پاسخ‌های احتمالی اسرائیل و امریکا به وضعیت ناپایدار خاورمیانه تمرکز کند.

دعوت نتانیاهو برای سخنرانی در جلسه مشترک کنگره افتخاری نادر است و معمولا شامل نزدیک‌ترین متحدان امریکا می‌شود.

رهبری جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان امریکا که بایدن را به عدم حمایت کافی از اسرائیل متهم کرده‌اند، میزبان نتانیاهو در کنگره خواهند بود.

سفر نتانیاهو به واشینگتن در شرایطی است که او تحت فشار داخلی برای بازگرداندن گروگان‌ها و فشار دولت بایدن برای پایان دادن به جنگ غزه قرار دارد.

پس از فشارهای امریکا بر اسرائیل برای از سرگیری مذاکرات با فلسطینی‌ها و تهدید امریکا به توقف ارسال تسلیحات، ادعای تضعیف روابط این کشور با واشینگتن در دوران نتانیاهو تقویت شد.

هم‌زمان در اسرائیل، نتانیاهو با درخواست‌های فزاینده برای توافق جنگ غزه و بازگشت ۱۲۰ گروگان این کشور روبه‌روست.

به گفته یوناتان فریمن، متخصص روابط بین‌الملل در پوهنتون عبری اورشلیم، بخشی از هدف این سفر نشان دادن این است که با وجود همه اعتراضات، نتانیاهو همچنان رهبر است و روابط قوی با امریکا دارد.

هیچ نشانه‌ای از احتمال دیدار نتانیاهو با دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری امریکا وجود ندارد.

ترامپ که در دوران ریاست‌جمهوری خود رابطه نزدیکی با نتانیاهو داشت، اخیرا او را مورد انتقاد قرار داده و خواستار پایان سریع جنگ غزه شده است.

نتانیاهو در مقابل فشارها برای تحقیق در مورد شکست‌های امنیتی قبل از حمله هفتم اکتبر به اسرائیل که در آن هزار و ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند، مقاومت کرده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند اکثر اسرائیلی‌ها او را مقصر می‌دانند و در صورت برگزاری انتخابات، به او رای نخواهند داد.

جهان

در حملات تازه اسراییل بر غزه، ۳۷ نفر کشته شده‌اند

مقام‌های صحی فلسطین می‌گویند که کمپ‌های مهاجران در این حمله‌ها هدف قرار گرفته‌اند که در میان قربانیان، زنان و کودکان نیز شامل‌اند.

Published

on

خبرگزاری رویترز به قول از نیروهای اسراییلی گزارش داده است که در این حمله‌ها، مراکز مربوط به حماس هدف قرار گرفته‌اند.

در همین حال، مقام‌های صحی فلسطین می‌گویند که کمپ‌های مهاجران در این حمله‌ها هدف قرار گرفته‌اند که در میان قربانیان، زنان و کودکان نیز شامل‌اند.

اسراییل حماس را به استفاده از مردم و تاسیسات ملکی برای مقاصد نظامی متهم کرد که حماس آن را رد کرده است.

مقام‌های صحی گفتند که بعداً روز سه شنبه، دو حمله جداگانه اسراییلی پنج فلسطینی را در رفح در نوار غزه جنوبی و در حومه زیتون شهر غزه هدف قرار دادند.

مقام‌های صحی افزودند که در خان یونس نیز شش فلسطینی در یک حمله هوایی اسراییل بالای یک خیمه که در آن بیجا شده‌گان زندگی میکردند کشته شدند.

Continue Reading

جهان

اردوی اسرائیل عملیات زمینی محدود خود را در خاک لبنان آغاز کرد

وزارت خارجه امریکا در این‌باره ضمن تاکید حمایت از آتش‌بس در لبنان در عین حال اعمال فشار نظامی را ضروری دانست.

Published

on

ایالات متحده امریکا شب گذشته (دوشنبه ۹ میزان) از آغاز عملیات زمینی محدود اردوی اسرائیل در داخل خاک لبنان خبر داد.

واشینگتن پس از بیان این‌که اسرائیل امریکا را از قصد خود برای انجام عملیات محدودی در نزدیکی مرزها برای هدف گرفتن زیربنا‌های نظامی حزب‌الله مطلع ساخته است، اعلام کرد که اردوی اسرائیل «هم‌اکنون در حال انجام» عملیات زمینی محدودی در داخل خاک لبنان است.

در همین راستا رسانه‌های امریکایی گزارش دادند که اسرائیل برای منهدم کردن‌ زیربنا‌های گروه حزب‌الله در نزدیکی مرزها به خاک لبنان نفوذ و سپس از آن عقب‌نشینی می‌کند.

وزارت خارجه امریکا در این‌باره ضمن تاکید حمایت از آتش‌بس در لبنان در عین حال اعمال فشار نظامی را ضروری دانست.

مثیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا به خبرنگاران گفت:« این چیزی است که به من اطلاع دادند، این‌که آنها در حال انجام عملیات محدودی با هدف منهدم کردن زیربنا‌های حزب‌‌الله در نزدیکی مرزها هستند».

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی گزارش کرد که اردوی لبنان تا مسافت ۵ کیلومتری از مرز با اسرائیل» عقب‌نشینی می‌کند.

به گزارش العربیه شماری از نیروهای اردوی لبنان با ترک هشت پسته اصلی نظارت مرزی خود در فاصله ۵ کیلومتری از مرز با اسرائیل مستقر شدند.

از سویی هم رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که دولت اسرائیل برای اعلان جنگ علیه لبنان آماده می‌شود.

همچنین گزارش شده است که یگان‌های توپخانه‌ای اردوی اسرائیل مناطق گسترده‌ای را از کوهپایه‌های «الخیام» در غرب تا بلندی‌های «کفرشوبا» و «شبعا» در شرق تیر باران کردند.

Continue Reading

جهان

شمار قربانیان سیلاب در نیپال به بیش از ۱۰۰ تن افزایش یافت

بیش از ۳۰۰۰ نیروی امنیتی برای کمک به آسیب دیدگان، همراه با هلیکوپترها و قایق‌ها توظیف شده اند تا نجات یافتگان را به ساحات امن انتقال دهند.

Published

on

به نقل از رویترز، در پی بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب و لغزش زمین در نیپال، دست کم ۱۰۲ نفر جان باختند.

بخش‌های وسیعی از شرق و مرکز نیپال از روز جمعه تحت تاثیر باران و سیلاب قرار گرفته است. براساس اعلام منابع نیروهای امنیتی نیپال، ۶۴ نفر در این حادثه مفقود و ۴۵ تن نیز زخمی شده‌اند.

دره کتماندو با ۴۸ قربانی، بیشترین سهم را در میان جانباختگان دارد. همچنین دست کم ۱۹۵ خانه و ۸ پل خسارت دیده‌اند. تیم‌های کمک و نجات حدود سه هزار و ۱۰۰ تن را نجات داده‌اند.

شاهدان عینی می‌گویند که در ۴۰ تا ۴۵ سال اخیر، شاهد چنین سیلاب ویرانگر و طغیانی در دریا‌های دره کاتاماندو نبوده‌اند.

ادارهٔ هواشناسی نیپال گفته است که در طول ۲۴ ساعت تا صبح شنبه در کتماندو کم از کم ۲۴۰ میلی‌متر باران باریده بود که به گزارش روزنامهٔ کتماندو پست، از سال ۱۹۷۰ به اینسو این حجم بارندگی در آن شهر پیشینه نداشته است.

بیش از ۳۰۰۰ نیروی امنیتی برای کمک به آسیب دیدگان، همراه با هلیکوپترها و قایق‌ها توظیف شده اند تا نجات یافتگان را به ساحات امن انتقال دهند.

کم و بیش ۱۵۰ پرواز به دلیل اوضاع وخیم جوی، روز جمعه به کتماندو لغو شده بود، اما بر اساس گزارش‌ها،‌ پروازها به داخل و بیرون از کتماندو روز یک‌شنبه از سر گرفته شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!