Connect with us

رویداد های اخیر

نشست بین‌المللی «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در پاکستان برگزار شد

منتشر شده

در

نشست بین‌المللی دو روزه زیر نام «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در شهر اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان امروز (شنبه) برگزار شد. طبق اعلامیه حکومت پاکستان، در این نشست ۱۵۰ نماینده از ۴۷ کشور مشمول استادان، عالمان دینی، کارشناسان و فعالان حقوق بشر اشتراک کرده‌اند.

هدف این نشست افزایش آگاهی جوامع مسلمان در مورد اهمیت آموزش دختران گفته شده است.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان ممنوعیت دختران از تحصیل در جوامع اسلامی را نکوهش کرد و گفت که گرفتن حق تحصیل از دختران مانند گرفتن آینده آنان است.

آقای شریف گفت: «علیرغم میراث غنی ما، جهان اسلام از جمله پاکستان با چالش‌های بزرگی در تضمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه است. محروم ساختن دختران از آموزش به مثابه محروم ساختن آنان از صدا و انتخاب است و در عین حال محروم ساختن آنان از حق داشتن آینده‌ای روشن است.»

این نشست به میزبانی وزارت معارف پاکستان و با همکاری «سازمان همبستگی جهان اسلام» مستقر در شهر مکه عربستان سعودی برگزار شده و در آن نمایندگان نزدیک به ۵۰ کشور اسلامی و دیگر نهادهای جهانی حضور یافته‌اند.

مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، نیز در این نشست گفت: «تحصیل کلید پیشرفت و شکوفایی در هر جامعه است. لذا اسلام آموزش علم را یک رکن اساسی برای شکوفایی خود قرار داد و برای بشر به آموزش علم و تحصیل توصیه کرد. براساس هدایات قران، علم تنها برای مردان نیست بلکه یک فریضه برای زنان نیز است. آموزش یک پسر یعنی آموزش یک فرد اما آموزش یک دختر یعنی با سواد ساختن یک خانواده.»

در همین حال، زلمی خلیل‌زاد، نماینده سابق امریکا در امور صلح افغانستان با انتشار پیامی در ایکس نوشته که برگزاری این نشست توسط پاکستان، ناشی از نگرانی صادقانه آن کشور در مورد زنان افغان نیست، بلکه جنبه تبلیغاتی دارد.

آقای خلیل‌زاد نوشته است: «واضح است که این نشست ناشی از هیچ نگرانی صادقانه‌ای در مورد زنان افغان نیست، بلکه یک اقدام تبلیغاتی به عنوان بخشی از درگیری جاری با طالبان است. اما گاهی اوقات، حتی دشمن شما می‌تواند در نهایت به شما لطفی کند. این واقعیت است که محدودیت شدید امارت اسلامی بر تحصیل زنان، غیراسلامی، مضر به منافع ملی کشور و نقض حقوق بشر است.»

پیش از این، وزیر معارف پاکستان گفته بود که از هیأت امارت اسلامی افغانستان نیز برای اشتراک به این نشست دعوت شده اما تاهنوز گزارشی از شرکت هیأت افغانی منتشر نشده است.

این نشست فردا (یکشنبه) نیز ادامه می‌یابد و با مراسم امضای اعلامیه اسلام‌آباد که تعهد مشترک جوامع اسلامی به آموزش زنان و دختران را انعکاس می‌دهد، به پایان خواهد رسید.

رویداد های اخیر

جستجوی طلا در بستر دریاها؛ تلاش باشندگان کنر برای تأمین معیشت

Published

on

در حالی‌که فرصت‌های کاری در افغانستان محدود باقی مانده، صدها تن از باشندگان ولایت کنر به جستجوی ذرات طلا در بستر دریا‌ها روی آورده‌اند؛ کاری دشوار که برای بسیاری به منبع بدیل درآمد تبدیل شده است.

بر اساس گزارش «خبرگزاری فرانسه»، این افراد در امتداد دریای کنر و در مناطق کوهستانی نزدیک با پاکستان، با استفاده از روش‌های سنتی به استخراج طلا می‌پردازند.

کارگران محلی با کندن بستر خشک دریا و شست‌وشوی سنگ‌ریزه‌ها تلاش می‌کنند ذرات کوچک طلا را جدا سازند. برخی دیگر نیز با انتقال خاک از کوه‌ها و الک‌کردن آن، در پی یافتن این فلز قیمتی هستند.

شاه‌زاده گل‌الله، مرد ۵۰ ساله و پدر هشت فرزند، که پیش از این در بخش ساختمان کار می‌کرد، می‌گوید: «فرصت‌های کاری در کشور اندک است و ما مجبور شده‌ایم خود برای خود کار ایجاد کنیم.» به گفته او، طلای به‌دست‌آمده اغلب بسیار کوچک‌تر از یک دانه گندم است.

در همین حال، برخی کارگران می‌گویند که در صورت موفقیت، می‌توانند تا یک گرام طلا در هفته به‌دست آورند؛ مقداری که ارزش آن به حدود ۸ هزار افغانی می‌رسد.

مسوولان محلی می‌گویند که این فعالیت‌ها از سال‌ها پیش در این ولایت جریان دارد و هزاران تن به‌گونه سنتی در این بخش مصروف کار اند. با این حال، نگرانی‌هایی نیز در مورد استفاده از ماشین‌آلات سنگین و آسیب به محیط زیست مطرح شده است.

با افزایش توجه به منابع طبیعی افغانستان، استخراج معادن به یکی از محورهای مهم اقتصادی در کشور تبدیل شده؛ اما برای بسیاری از شهروندان، روش‌های ابتدایی مانند جستجوی طلا در دریاها همچنان تنها گزینه برای تأمین معیشت باقی مانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید ازبکستان و ناروی بر تداوم گفتگوها درباره روند حل‌وفصل افغانستان

سفیر ناروی در این دیدار، از تلاش‌های ازبکستان در راستای شکل‌دهی به یک موضع منسجم منطقه‌ای در قبال افغانستان قدردانی کرد.

Published

on

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ازبکستان در امور افغانستان، اسمت‌الله ایرگاشف، با سفیر تازه‌منصوب ناروی، هلنه سند آندرسن، دیدار و درباره وضعیت همکاری‌های دوجانبه در ارتباط با افغانستان گفتگو کرد.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه ازبکستان، دو طرف در این دیدار بر اهمیت حفظ و تداوم گفتگوهای منظم درباره روند حل‌وفصل وضعیت افغانستان تأکید کردند.

سفیر ناروی در این دیدار، از تلاش‌های ازبکستان در راستای شکل‌دهی به یک موضع منسجم منطقه‌ای در قبال افغانستان قدردانی کرد.

همچنین در این نشست، دیدگاه‌ها پیرامون بازسازی اقتصاد ملی افغانستان و چشم‌انداز ادغام این کشور در پروژه‌های اتصال منطقه‌ای مورد تبادل نظر قرار گرفت.

دو طرف بر ادامه همکاری‌ها و تقویت تعاملات منطقه‌ای برای حمایت از ثبات و توسعه در افغانستان تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با سفیر عربستان سعودی در مورد مذاکرات اخیر کابل-اسلام‌آباد در چین گفتگو کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه و فیصل بن طلق البقمی، سفیر عربستان سعودی در کابل در دیدار هم درباره تحولات منطقه‌ای و مذاکرات اخیر میان افغانستان و پاکستان در شهر ارومچی چین گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در مورد مذاکرات اخیر با طرف پاکستانی در ارومچی روشنی داد و ابراز امیدواری کرد که تفاوت‌های تفسیری و برخی مسائل تخنیکی جزئی مانع پیشرفت روند مذاکرات نشود.

متقی روابط میان افغانستان و عربستان سعودی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که روابط میان دو کشور برادر در بخش‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.

سفیر عربستان سعودی نیز گفت که برای کشورش، ثبات سیاسی و امنیتی و همچنان پیشرفت اقتصادی در افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است و ریاض در این زمینه‌ها از افغانستان حمایت می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!