Connect with us

تجارت

نشست دو روزه شورای عالی «د افغانستان بانک» در کابل برگزار می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

د افغانستان بانک نشست شورای عالی این بانک را برگزار می‌کند، نشستی که در آن قرار است شاه محمد محرابی، یکی از چهار عضو صندوق امانی افغانستان در سویس نیز شرکت کند.

مسوولان در بانک مرکزی می‌گویند این نشست قرار است تا دو روز دیگر برگزار شود که هدف آن حل مشکلات بانکی در کشور است.

بحث مهم دیگر در این نشست مسأله ذخایر منجمدشدۀ ارزی کشور است که نیمی آن توسط امریکا به سویس انتقال داده شده است.

آگاهان اقتصادی می‌گویند با توجه به اینکه در این نشست آقای محرابی، عضو صندوق امانی افغانستان در سویس شرکت می‌کند یک تدبیر لازم برای مدیریت بحران مالی در کشور گرفته شود.

سید مسعود، آگاه اقتصادی می‌گوید: «این می‌تواند به معنای توانمندی بخشیدن به حاکمیت افغانستان باشد. این هم‌چنان نیمه به رسمیت شناختن‌اش را پیشکش می‌کند. فکر می‌کنم این یک سفر بسیار خوب است زیرا این فرد (محرابی) لابی گری‌های فراوان انجام داده و در حقیقت هرآنچه امریکا می‌گوید تطبیق می‌کند. از این لحاظ یک نوع رابطه غیرمستقیم بین امریکا و حاکمیت افغانستان برقرار می‌شود.»

لعل ځاځی، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی کشور ابراز کرد: «تا زمانیکه دارایی‌های افغانستان به د افغانستان بانک سپرده نشود، این را نمی‌توانیم یک خبر مثبت تلقی کنیم. پولی را که آن‌ها در صندوق گذاشته‌اند برای پیشبرد اهداف غیر پولی است که به هیچ صورت قابل قبول افغانستان نیست و این بر ارزش افغانی و وضعیت اقتصادی اثر منفی خواهد گذاشت.»

قرار است شورای عالی بانک مرکزی در مورد پالیسی‌ها، برنامه‌ها، نظارت از چاپ، نشر و مصرف پول بحث و گفتگو کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که برای مدیریت مالی کشور اعضای صندوق امانی ارتباطات غیر رسمی با وزارت مالیه و د افغانستان بانک دارند تا کشور را از این بحران مالی نجات دهند.

نشست شورای عالی بانک مرکزی چند روز پس از نخستین نشست اعضای صندوق امانی افغانستان در سویس برگزار می‌شود. دیده شود که آیا د افغانستان بانک قادر خواهد شد برنامه‌هایی را روی دست گیرد تا وضعیت مالی کشور بهتر شود یا نه؟

تجارت

Pakistan’s deputy PM discusses Trans-Afghan Railway Line project with Uzbek FM

On Thursday, in a post on X, Pakistan’s Foreign Ministry said Dar hoped that the three countries would soon sign the framework agreement for this important regional connectivity project.

Published

on

(Last Updated On: )

Pakistan’s Deputy Prime Minister and Foreign Minister Ishaq Dar held a telephone conversation with the Foreign Minister of Uzbekistan, Saidov Bakhtiyor Odilovich, on Thursday to discuss the Trans-Afghan Railway Line Project.

This comes after Dar’s recent visit to Kabul, where he held talks with officials on the planned Uzbekistan-Afghanistan-Pakistan Railway Line Project.

The three neighboring countries signed an agreement in February 2021 to construct a 573-kilometer railway line through Afghanistan, connecting landlocked Central Asia to Pakistan seaports, with an estimated cost of $4.8 billion to enhance regional economic connectivity.

On Thursday, in a post on X, Pakistan’s Foreign Ministry said Dar hoped that the three countries would soon sign the framework agreement for this important regional connectivity project.

The two leaders also discussed strengthening bilateral relations, enhancing economic and trade connectivity, promoting people-to-people ties, and exchanged views on current regional and international issues.

Continue Reading

تجارت

گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بی‌ثباتی جهانی همچنان نامطمئن است

بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۵-۲۶ تنها به طور متوسط به ۲.۲ درصد افزایش خواهد یافت.

Published

on

(Last Updated On: )

در حالی که بی‌ثباتی در اقتصاد جهانی افزایش یافته، دورنما رشد اقتصادی در جنوب آسیا تضعیف شده و پیش‌بینی‌ها در اکثر کشورهای این منطقه، از جمله افغانستان، کاهش یافته است.

بانک جهانی در گزارش دو بارۀ سالانۀ خود تحت عنوان «به‌روزرسانی توسعۀ جنوب آسیا» که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت که افزایش بسیج درآمدهای داخلی می‌تواند به کشورهای منطقه کمک کند تا موقعیت مالی شکننده خود را تقویت کرده و در برابر تغییرات ناگهانی آینده مقاومت بیشتری داشته باشند.

براساس این گزارش، با وجود کاهش کمک‌های خارجی، تخمین زده می‌شود که اقتصاد افغانستان در سال مالی ۲۰۲۴-۲۵ به میزان ۲.۵ درصد رشد کرده است که این میزان کمتر از رشد جمعیت کشور بوده است.

بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۵-۲۶ تنها به طور متوسط به ۲.۲ درصد افزایش خواهد یافت.

همزمان با انتشار گزارش منطقه‌ای جنوب آسیا، گزارش به‌روزرسانی توسعۀ افغانستان نیز از سوی بانک جهانی منتشر شد که وضعیت کشور را به‌طور مفصل‌تری تشریح کرده است.

در این گزارش آمده است که هرچند اقتصاد کشور به‌تدریج در حال بهبود است، اما چشم‌انداز آینده همچنان نامطمئن است، به دلیل فشارهای مالی رو‌به‌رشد، کسری تجاری گسترده و تداوم فقر و ناامنی غذایی.

این عوامل همچنان فشار زیادی بر خانواده‌ها وارد کرده و مانع رشد فراگیر می‌شوند.

با این حال، بانک جهانی اعلام کرده است که افغانستان در سال ۲۰۲۴ دومین سال پیاپی رشد اقتصادی را تجربه کرده که این رشد عمدتاً ناشی از بخش زراعت بوده است.

در عین حال، بخش‌های تولید و خدمات به دلیل محیط نامساعد تجاری، موانع پایدار صادراتی و کاهش کمک‌های خارجی همچنان ضعیف باقی مانده‌اند.

در گزارش آمده است که افزایش اندک در مصرف خصوصی و سرمایه‌گذاری در بخش املاک به رشد اقتصادی کمک کرده، اما واردات فزاینده باعث تشدید کسری تراز (تغییرات در صادرات و واردات) تجاری شده و آسیب‌پذیری‌های خارجی را افزایش داده است.

در همین حال، رشد سریع جمعیت و بازگشت مهاجران، همچنان فشار زیادی بر ایجاد اشتغال و ارائۀ خدمات عمومی وارد کرده و شکنندگی اقتصاد را عمیق‌تر ساخته است.

در سال ۲۰۲۴، روند کاهش قیمت‌ها (دِفلِیشن) ادامه یافت و قیمت مواد غذایی به شدت کاهش پیدا کرد. تورم در بخش غیرغذایی ثابت باقی ماند.

با وجود رشد اندک دستمزدها، بیکاری بلندمدت و محدودیت‌های موجود بر زنان همچنان معیشت مردم را تحت فشار قرار داده‌اند.

اوایل امسال، ۱۴.۸ میلیون نفر با کمبود مواد غذایی روبه‌رو بودند و سوء‌تغذیۀ شدید که اکنون ۴.۷ میلیون زن و کودک را در بر می‌گیرد، در حال بدتر شدن است. بانک جهانی هشدار داده است که اگر اقدامات عاجل صورت نگیرد، توسعۀ سرمایه انسانی بیشتر تضعیف خواهد شد.

از سوی دیگر، فشارهای مالی همچنان بالا باقی مانده‌اند، زیرا با وجود بسیج نسبتاً قوی درآمدهای داخلی، این درآمدها برای جبران کاهش شدید کمک‌ها کافی نیستند.

در گزارش همچنین آمده است که صادرات افغانستان در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته، در حالی که واردات به‌طور چشمگیری افزایش یافته‌اند و موجب تشدید کسری تجاری شده‌اند.

افزایش واردات عمدتاً ناشی از تقاضای صنعتی رو‌به‌رشد و جایگزینی کالاهای مصرفی داخلی بوده است.

ارز افغانی که در سال ۲۰۲۳ به دلیل ورود قوی ارزهای خارجی به طور قابل توجهی تقویت شده بود، در سال ۲۰۲۴ اندکی کاهش یافته اما در وضعیت نسبتاً با ثبات باقی مانده است. با این حال، بخش بانکی همچنان شکننده است.

بانک جهانی پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۵ به ۲.۲ درصد کاهش خواهد یافت، اما به‌تدریج در سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۷ به ۲.۵ درصد خواهد رسید.

این نهاد هشدار داده، در حالی که جوانان افغانستان منبع مهمی از مقاومت و ظرفیت بالقوه هستند، اقدامات عاجل برای ایجاد فرصت‌های شغلی برای آن‌ها ضروری است.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: تجارت میان افغانستان و قزاقستان ۳۲ درصد افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در پایان روز نخست مجمع تجاری و افتتاح نمایشگاه قزاق–افغان می‌گوید که حجم تجارت میان افغانستان و قزاقستان ۳۲ درصد افزایش یافته است و دو طرف همچنان در نظر دارند تا میزان دادوستد میان دو کشور به سه میلیارد دالر برسد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، آقای عزیزی ضمن استقبال از سفر هیئت قزاقستان به افغانستان، از برنامه دیجیتال‌سازی ادارات افغانستان، ‌کمک‌های بشردوستانه و سایر همکاری‌ها از سوی این کشور ابراز امتنان کرد.

عزیزی با تأکید به وصل آسیای مرکزی به جنوبی از مسیر افغانستان، در رابطه به افزایش قراردادهای تجاری، برگزاری نمایشگاه‌های محصولات و تولیدات دوطرف در دو کشور، ایجاد مرکزهای تجاری در کابل و آلماتا و زمینه‌سازی به کالاهای صادراتی و وارداتی یک‌دیگر گفتگو کرده است.

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان نیز با تأکید به اینکه افغانستان و قزاقستان شرکای کلیدی و استراتیژیک در منطقه می‌باشند، برگزاری مجمع تجاری میان دو کشور را در تقویت همکاری‌های اقتصادی، ایجاد روابط تجاری جدید، تبادل تجربیات و ترویج ابتکارات مشترک مهم دانسته است.

آقای ژومانگارین گفته است: «ما باورمندیم که افغانستان با ثبات و مرفه عامل مهم برای صلح و ثبات در منطقه است که می‌تواند به یک مرکز لوژیستیکی کلیدی بین آسیای مرکزی و جنوبی تبدیل شود.»

گفتنی است که نمایشگاه محصولات و تولیدات قزاقستان به دعوت وزارت صنعت و تجارت با اشتراک ۲۵ شرکت قزاقستانی برگزار گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!