Connect with us

رویداد های اخیر

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان برگزار شد

نماینده ایالات متحده، دروتی شی، گفت که سیاست واشنگتن در قبال افغانستان در حال بازنگری است.

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی ویژه درباره وضعیت افغانستان برگزار کرد. در این نشست، رزا اتونبایوا، رئیس هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، با ارائه جزئیاتی از طرح جامع سازمان ملل موسوم به «طرح موزاییک» تأکید کرد که هدف این ابتکار، عادی‌سازی وضعیت نیست، بلکه تحقق منافع مردم افغانستان است.

اتونبایوا گفت: «هدف تعامل هدفمند با افغانستان، رسیدن به کشوری است که با خود و همسایگانش در صلح باشد، به تعهدات بین‌المللی پای‌بند باشد و دوباره در جامعه جهانی ادغام شود، نه آن‌که شاهد تکرار چرخه‌های خشونت باشد.»

وی هشدار داد که تداوم ممنوعیت آموزش دختران، افغانستان را از جامعه جهانی جدا خواهد کرد و از حکومت سرپرست خواست تا این محدودیت‌ها را لغو کرده و حقوق اساسی زنان و دختران را بازگرداند. به گفته او، این محرومیت‌ها «مانع اصلی در مسیر ادغام مجدد افغانستان در نظام بین‌الملل» به شمار می‌روند.

در ادامه، سیما بحوث، رئیس نهاد زنان سازمان ملل نیز تأکید کرد: «مشارکت معنادار و فراگیر زنان، کلید مشروعیت هر روند سیاسی و صلح در افغانستان است. بدون تضمین نقش فعال زنان، نه ثبات پایدار تحقق می‌یابد و نه پیشرفتی واقعی صورت خواهد گرفت.»

نماینده ایالات متحده، دروتی شی، گفت که سیاست واشنگتن در قبال افغانستان در حال بازنگری است. او تصریح کرد: «چهار سال از تسلط طالبان (امارت اسلامی) می‌گذرد، اما وضعیت همچنان وخیم است. تمرکز اصلی امریکا اکنون، حفاظت از جان شهروندان امریکایی، کاهش تهدیدهای تروریستی و آزادی اتباع بازداشت‌شده است.»

در همین حال، گنگ شوانگ، نماینده چین در سازمان ملل، از جامعه جهانی خواست تا با رویکردی عمل‌گرایانه، زمینه تعامل با امارت اسلامی را فراهم سازند. او تأکید کرد که «نباید کمک‌های بشردوستانه سیاسی شود» و در عین حال، مسائل زنان را تنها شاخصه وضعیت افغانستان ندانست.

وی افزود: «باید به عرف، شرایط و فرهنگ افغانستان احترام گذاشت و از اعمال خواسته‌های بیش از حد سخت‌گیرانه پرهیز کرد.»

در بخش دیگری از نشست، نماینده قطر اعلام کرد که این کشور میزبان دو نشست کاری در چارچوب روند دوحه خواهد بود. نشست‌ها که از تاریخ ۳۰ جون تا ۱ جولای در دوحه برگزار می‌شوند، شامل سومین نشست گروه کاری سازمان ملل در مبارزه با مواد مخدر و دومین نشست گروه کاری سکتور خصوصی خواهند بود که با حضور نمایندگان امارت اسلامی افغانستان برگزار می‌گردند.

در مجموع، این نشست بازتابی از تنش‌ها، انتظارات و فرصت‌های دیپلوماتیک در تعامل جامعه جهانی با افغانستان بود.

رویداد های اخیر

نماینده ملل متحد: افغانستان یکی از بالاترین نرخ‌های بی‌سوادی در جهان را دارد

Published

on

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به سطح پایین سواد در کشور، اعلام کرد که افغانستان یکی از بالاترین نرخ‌های بی‌سوادی در جهان را دارد.

او این سخنان را روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه جشنواره کتاب کابل مطرح کرد.

به گفته اوتونبایوا، در حال حاضر تنها ۵۰ درصد مردان و حدود ۲۰ درصد زنان افغان توانایی خواندن و نوشتن دارند. وی از سرمایه‌گذاران و تاجران خواست تا در زمینه‌ سوادآموزی، چاپ و نشر کتاب در کشور مشارکت فعال داشته باشند.

در همین حال، حیات‌الله مهاجر فراهی، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، با اشاره به اقدامات امارت اسلامی برای ترویج مطالعه گفت که بر اساس فرمان رهبری، چاپ کتاب در داخل کشور از پرداخت مالیه معاف شده است. او افزود که این وزارت در راستای گسترش فرهنگ مطالعه، نمایشگاه‌های کتاب متعددی برگزار کرده است.

از سوی دیگر، شماری از استادان و فرهنگیان، نبود کتابخانه‌های معیاری، کمبود امکانات، و محدودیت در ساعات کاری کتابخانه‌ها را از چالش‌های جدی در مسیر ترویج کتاب‌خوانی عنوان کردند.

ضیاء الرحمن لغمانی، استاد پوهنتون، اظهار داشت: «ملت‌ها با کتاب بیدار می‌شوند و پیشرفت می‌کنند. کتاب، پایه شخصیت‌سازی است و آینده روشن در گرو همراهی نسل جوان با کتاب است.»

جشنواره کتاب کابل در شرایطی برگزار می‌شود که دختران بالاتر از صنف ششم همچنان از رفتن به مکتب محروم‌اند و درب پوهنتون‌ها نیز به روی آن‌ها بسته مانده است. آگاهان هشدار می‌دهند که محروم‌سازی دختران از تحصیل، مانع جدی توسعه و خودکفایی ملی است و مسؤولیت دولت‌هاست که زمینه آموزش سالم و برابر را برای همه فراهم سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر معارف ایالت کرالای هند یک خانواده افغان را به صبحانه دعوت کرد

Published

on

واسودیون سیوانکوتی، وزیر معارف ایالت کرالای هند، به همراه همسرش  پارواتی دیوی، روز یکشنبه از یک خانواده افغان برای صرف صبحانه در اقامتگاه رسمی خود، پذیرایی کرد.

به گزارش رسانه‌های هندی، مهمانان این صبحانه، شفیق رحیمی، همسرش زرغونه و فرزندان شان بودند. آن‌ها پس از آن دعوت شدند که وزیر معارف کرالا در جریان بازدید اخیر خود از یک مکتب دولتی به نام «سریکاریام» با کودکان این خانواده دیدار کرد و تحت تأثیر مهارت آنها قرار گرفت.

کودکان در این مهمانی درباره وضعیت زندگی شان صحبت کردند و از وجود امکانات در مکتب شان ابراز رضایت نمودند.

پدر خانواده، شفیق رحیمی، در حال حاضر محقق دکتورای رشته اقتصاد در پوهنتون کرالا است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل متحد از کاهش بودجه برای دوام کمک‌های بشردوستانه به افغانستان هشدار داده است

اوچا همچنان اعلام کرده است که از مجموع سه میلیارد دالری که برای دوام کمک‌های بشرودستانه درسال گذشته میلادی درخواست کرده بود تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد آن تأمین گردید.

Published

on

humanitarian crisis afghanistan

دفتر هماهنگی اموربشردوستانه این سازمان در گزارش تازه‌ای گفته که اگر اقدامات عاجل برای تأمین بودجه انجام نشود، تلاش‌ها برای کاهش بحران بشردوستانه در افغانستان با شکست مواجه خواهد شد.

اوچا همچنان اعلام کرده است که از مجموع سه میلیارد دالری که برای دوام کمک‌های بشرودستانه درسال گذشته میلادی درخواست کرده بود تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد آن تأمین گردید.

در بخشی از گزارش اوچا آمده است که: «تا پایان سال ۲۰۲۴، طرح نیازها و واکنش‌های بشردوستانه افغانستان تنها ۴۷ درصد از درخواست ۳.۶ میلیارد دالری خود را دریافت کرده بود. این رقم را تا ماه مه ۲۰۲۵ به ۵۳ درصد (۱.۶۳ میلیارد دالر) افزایش داد و ۴۱۲.۵ میلیون دالر امریکایی دیگر از سال ۲۰۲۳ به آن اضافه شد. کمبود بودجه خوشه‌های حیاتی مانند آب، صحت و سلامت که هر کدام هدف ۱۰ میلیون نفر یا بیشتر را دارند، آسیب‌پذیری‌ها را تشدید کرد و خطرات شیوع مریضی، سوء تغذیه و مرگ و میر قابل پیشگیری را افزایش داد.»

در گزارش جدید اوچا همچنان آمده است: بیش از ۳ میلیارد دالر بودجه‌ی که برای طرح نیازها و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان در سال گذشته میلادی درخواست کرده بود، تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد و تا ماه می امسال ۵۳ درصد یا ۱.۶۳ میلیارد دالر آن را دریافت کرده است.

در همین حال وزارت اقتصاد دوام کمک‌های بشردوستانه در شرایطی که افغانستان با موج برگشت مهاجرین افغان از کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان مواجه است مهم می‌داند و از سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد برای مهار وضعیت افغانستان را تنها نگذارند.

این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که اوج اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران و پاکستان و بازگشت آنان به کشور نگرانی ها از خطر وقوع بحران انسانی در افغانستان بالا برده است. سازمان کمک اسلامی که به تازگی، ارزیابی را از برگشت مهاجران اخراج شده از ایران در مرز اسلام قلعه انجام داده است، اعلام کرده که نیازهای فوری بازگشت‌کنندگان به سرپناه، خدمات صحی، امنیت غذایی، حفاظت، معیشت و آموزش، بحران جاری بشردوستانه در افغانستان را تشدید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!