Connect with us

رویداد های اخیر

نشست وزیران خارجه ناتو: درس‌های آموخته شده از افغانستان موضوع بحث است

Published

 on

(Last Updated On: قوس ۶, ۱۴۰۰)

ینس ستولتنبرگ، سرمنشی عمومی سازمان ناتو، روز گذشته (جمعه، ۵ قوس) گفته که هفته آینده وزیران خارجه این سازمان در باره فعالیت این نهاد در افغانستان و درس‌های آموخته شده بحث خواهند کرد.

قرار است این نشست روز سه شنبه آینده در ریگا پایتخت لتونی آغاز شود.

ستولتنبرگ افزوده که در باره فعالیت‌های این سازمان در افغانستان ارزیابی کرده است.

وی میگوید”بدنبال سقوط سریع حکومت افغان و نیروهای مسلح در افغانستان من در باره تعامل خود ارزیابی جامع راه اندازی کرده ام.”

ستولتنبرگ افزوده که ناتو برای جلوگیری از حملات ترورستان به افغانستان رفته بود.

وی افزود:” بعد از حمله ۱۱ سپتمبر از افغانستان حمله تروریستی علیه ما صورت نگرفته است. اما باید بدانیم که طی سال‌های گذشته، جامعه بین‌المللی خواست‌های را تعیین کرده بود که فراتر از هدف اصلی مبارزه با تروریسم بود که ما آن را با وجود قربانی‌ها و سرمایه گذاری‌ها بدست آورده نتوانستیم.”

سرمنشی عمومی ناتو در باره وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

او گفته وضعیت بشری افغانستان “وخیم، وخیم و بسیار دشوار است و این البته برای همه ما بسیار نگران کننده است. و زمستان در راه است. و ما می‌دانیم که بسیاری از مردم در خطر رنج و سختی در زمستان استند.”

ستولتنبرگ از ادامه کمک‌های بشردوستانه اعضای ناتو به افغانستان استقبال کرده و آن تعهد کشورهای ناتو در قبال مردم افغانستان خوانده است.

سرمنشی ناتو افزوده که در باره آینده افغانستان با پاکستان گفتگو خواهد کرد.

او گفت:” ناتو سال‌ها است که تماس‌های منظمی با پاکستان داشته است، نه تنها در مورد وضعیت افغانستان، بلکه ما تماس‌های سیاسی داشته ایم. تماس‌ها و گفت‌وگوهای نظامی منظم داریم و فکر می‌کنم این مهم است که این تماس‌ها ادامه پیدا کند، زیرا هنوز چالش‌های زیادی در منطقه وجود دارد، به ‌ویژه مربوط به آینده افغانستان.”

ستولتنبرگ میگوید که وزیران خارجه ناتو در باره افزایش‌های نیروهای روسی در سرحدات اوکراین نیز بحث خواهد کرد.

او افزود:” «این تنش‌ها را افزایش می‌دهد و خطر اشتباه محاسباتی را به همراه دارد. روسیه باید شفافیت نشان بدهد، تنش‌ها را کاهش دهد و تنش زدایی نکند. رویکرد ناتو نسبت به روسیه بدون تغییر باقی مانده است. ما دفاع خود را قوی نگه داشتیم و در عین حال برای گفتگو آماده استیم.”

او گفته که وزیران خارجه این سازمان در باره وضعیت و سوء استفاده از مهاجران در بلاروس نیز بحث خواهند کرد.

ستولتنبرگ افزوده که موضوعات دیگر بشمول اقدامات تهاجی روسیه، اقدامات چین و تغییرات آب وهوا در این نشست بحث خواهد شد.

رویداد های اخیر

ملل متحد: ۶۴۵ خانواده در هفت ولایت افغانستان از اثر سیلاب‌ها متاثر شده اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۲)

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که باران‌های شدید و جاری شدن سیلاب‌ها حدود ۶۴۵ خانواده را در هفت ولایت افغانستان متاثر ساخته است.

اوچا گفته است که نهادهای کمک ‌رسان در حال ارزیابی بخش‌های آسیب‌دیده و ارایه کمک در صورت نیاز استند، اما بودجه محدود توانایی آن‌ها را برای افزایش کمک‌ها محدود می‌کند.

با این حال، سازمان بین المللی مهاجرت برای بیش از ۵۰۰ خانواده آسیب دیده از سیلاب‌های اخیر در ولایت بلخ کمک نقدی کرده است.

برخی از آسیب دیدگان در ولسوالی شولگره ولایت بلخ اما از اندک بودن این کمک‌ها شاکی اند و می‌گویند که به کمک‌های بیشتر نیاز دارند.

سلطان علی، باشنده ولسوالی شولگره ولایت بلخ می‌گوید: «اگر کمک‌ها بگونه جدی در ولسوالی زارع فراهم نشود، در آینده عواقب بدی برای مردم خواهد داشت.»

قادر خان، باشنده دیگر این ولسوالی می‌گوید: «چاه های ما را سیل از خاک پر کرد. آب صحی بکلی نداریم.»

در همین حال وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث تاکید می‌کند که برخی از کمک‌‌ها را به سیلاب زدگان در ولایت‌های مختلف رسانیده اند اما نیاز است که به آنان کمک‌‌های بیشتر صورت گیرد.

به گفته این وزارت، در اثر سرازیر شدن سیلاب و زلزله از اول حمل ۱۴۰۲ تاکنون در ۲۳ ولایت کشور ۱۰ تن جان باخته، ۷۶ تن زخم برداشته، ۱۷۷۹ منزل مسکونی تخریب و ۲۲ هزار جریب زمین زراعتی از بین رفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اعضای شورای امنیت سازمان ملل حمله بر غیرنظامیان در افغانستان را نکوهش کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۲)

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای در واکنش به حمله‌ی انتحاری روز گذشته (سه شنبه ۸حمل) در چهارراهی ملک اصغر شهر کابل این حمله را شنیع خوانده و آن را نکوهش کرده‌اند.

در بیانیه این سازمان آمده است که هراس‌افگنی در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی‌ترین تهدیدها برای صلح و امنیت در افغانستان و جهان است.

اعضای این شورا گفته اند که هرگونه اقدام هراس افگنانه صرف نظر از انگیزه‌ی آن، در هر کجا، هر زمان و توسط هر کسی که مرتکب شده باشد، مجرمانه و غیرقابل توجیه است.

اعضای این شورا خواهان محاکمه عاملان این چنین حمله‌ها شده اند.

در بیانیه این شورا آمده است: «شورای امنیت اقدام تروریستی علیه غیرنظامیان افغانستان را به شدت محکوم می‌کند.»

انفجار انتحاری روز گذشته در چهارراهی ملک اصغر در شهرکابل جان شش غیر نظامی را گرفت و شماری را هم زخمی ساخت.

مسوولیت این حمله را گروه داعش به عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی از امریکا خواست سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۲)

معین سیاسی وزارت امور خارجه امارت اسلامی از ایالات متحده امریکا خواسته است تا سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند.

شیرمحمد عباس ستانکزی در دیدار از قونسلگری افغانستان در شهر دبی، امارات متحده عربی گفت: «مسئولیت‌های خودرا ادا بکنیم. بیایید سفارت خودرا باز کنید. امنیت تان را ما می‌گیریم. وقتی شما بیایید دیگر کشورها هم این کار را می‌کنند. حالا بسیاری از کشورها در ملاقات خصوصی با ما می‌گویند که اگر امریکا روابط خودرا با شما ترمیم کند، ما فوراً می‌آییم.»

در حالی که امارت اسلامی در پی ایجاد تعامل مثبت در پرتو شریعت اسلامی و منافع ملی با جهان است، اما امریکا می‌گوید که قرار نیست هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.

شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در یک نشست آنلاین با شماری از خبرنگاران زن افغان گفته است هرچند برخی مراکز دیپلماتیک افغانستان در اختیار امارت اسلامی قرار گرفته است، اما هیچ کشوری برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی ندارد.

کرن دیکر همچنین تاکید کرده است که ایجاد روابط خوب امارت اسلامی با زنان و مردان در داخل افغانستان، به معنی ایجاد روابط خوب سایر کشورهای جهان با امارت اسلامی است.

او گفت: «ما از همه این کشورها شنیده ایم که به رسمیت شناختن حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به مثابه حکومت مشروع افغانستان در برنامه ندارند. درک من این است که هیچ کشوری به شمول کشور خودم وجود ندارد که حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به رسمیت بشناسد. بنابراین اگر طالبان (امارت اسلامی) خواهان روابط خوب با سایر کشور های جهان اند، باید با زنان و مردان کشور خود روابط خوبی داشته باشند.»

همزمان با این وزارت خارجه امریکا گفته است که ادامه محدودیت‌ها بر زنان، سبب می‌شود تا ایجاد روابط عادی امارت اسلامی با کشور های سراسر جهان در زمان طولانی هم اتفاق نیافتد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «طالبان (امارت اسلامی) به دنبال روابط عادی با کشورهای سراسر جهان هستند. این امر در مدت زمان طولانی اتفاق نمی‌افتد. آنها به پیشبرد اقدام‌های سرکوب گرانه علیه زنان ادامه می‌دهند. ما امیدواریم آنها پیامدهای برخی از این تصمیمات فاجعه بار، مانند ممنوعیت زنان از مکاتب و موضوعات از این قبیل را درک کنند.»

آقای پاتل همچنان تاکید کرد که ایالات متحده در همکاری با شرکایش از ابزارهای که در اختیار دارد برای پاسخگو قرار دادن امارت اسلامی استفاده می کند.

او گفت: «ما همچنان ابزارهایی در اختیار داریم تا طالبان (امارت اسلامی) را پاسخگو قرار دهیم، محدودیت های ویزه و غیره و همچنین ابزارهایی که می‌توانیم با متحدان و شرکای خود دنبال کنیم.»

امارت اسلامی بارها اعلام کرده که سیاست فشار در افغانستان نتیجه نمی‌دهد و باید کشورها با افغانستان تعامل کنند زیرا کابل خواهان برقراری روابط با همه کشور ها به شمول ایالات متحده است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت: «مسایل سیاسی یا مسایل بیرونی کشور نباید وابسته به مسایل داخلی افغانستان باشد. مسایل داخلی افغانستان مربوط به مردم افغانستان است. مردم افغانستان درمورد مسایل داخلی کشور مستقلانه تصمیم می‌گیرند.»

در دست کم یک ماه پسین، سفارت افغانستان در تهران، قونسلگری افغانستان در شهر دبی امارات متحده عربی و قونسلگری افغانستان در شهر استانبول ترکیه به امارت اسلامی واگذار شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!