تجارت
نصب هفت پایه دستگاه نانپزی در سیلوی مرکزی کابل

در سیلوی مرکزی کابل هفت پایه دستگاه نانپزی تازه نصب شده که با نصب این دستگاهها، این مرکز توانسته است نان مورد نیاز وزارت امور داخله، پوهنتونهای کابل و پلیتخنیک را تهیه کند.
ارزش مجموع این قراردادها به چهارصد وپنجاه میلیون افغانی میرسد.
سیلوی مرکزی کابل نزدیک به شش دهه قبل ساخته شد و پس از چهل سال تأخیر شروع به کار کرده است. فعالیتهای آن روزبهروز در حال توسعه است.
رییس شرکتهای دولتی وزارت مالیه میگوید تلاش میکند که فعالیت تمامی سیلوهای کشور گسترش یابد تا این شرکتهای دولتی بتوانند نقش مهمی را در توسعه اقتصاد کشور داشته باشند.
عبد الحمید آخندزاده، رییس عمومی شرکتهای دولتی وزارت مالیه ابراز کرد: «این شرکت به مردم خدمت میکند. مسوولیت ما اینست که کمک کنیم تمام شرکتها بتوانند نقش خود را ایفا کنند.»
مسوولان سیلوی مرکزی افزودهاند که عواید بیشتری را تاکنون جمعآوری کردهاند.
به گفته آنان، تا پایان سال جاری ۲۰۰ میلیون افغانی عواید جمعآوری خواهند کرد.
مولوی نصرت الله منصور، رییس سیلوی مرکزی کابل گفت: «تا ماه میزان ۱۶۰ میلیون افغانی گردآوری کردیم و تا پایان سال، عواید مان به ۲۰۰ میلیون افغانی خواهد رسید.»
به گفته مسوولان، در حال حاضر ۴۰۰ تن در سیلوی مرکزی مصروف کار هستند.
مسوولان در سیلوی مرکزی میافزایند که هرگاه دستگاههای دیگر این شرکت فعال شود، میتوانند نان بیشتر نهادهای تولیدی را تأمین کنند. آنان از حکومت میخواهند که برای تأمین نان نهادهای دولتی باید هرچه زودتر سیلوهای دیگر را نیز در کشور فعال کند.
تجارت
حمل و نقل به افغانستان از راه خط آهن حیرتان-مزارشریف به حالت تعلیق درآمد

اداره خط آهن افغانستان اعلام کرد حمل و نقل کالا از طریق خط آهن حیرتان-ازبکستان تا اطلاع بعدی متوقف شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرد خط آهن حیرتان-ازبکستان به طور موقت تعطیل شده است.
وی با اظهار اینکه اداره خط آهن افغانستان در بخش فنی و عملیاتی مشکلی ندارد، افزود تعطیلی از سوی ازبکستان صورت گرفته است.
مجاهد با موقتی خواندن تعطیلی این خط آهن، از تاجران خواست تا صبور باشند و کالاهای ضروری را از طریق خط آهن آقینه-اندخوی وارد کنند.
اداره خط آهن افغانستان در توضیح چرایی تعطیلی موقت خط آهن حیرتان-ازبکستان خاطرنشان کرد این اداره در سه ماه گذشته مشغول انتقال مدیریت تمامی امور خط آهن مذکور بوده است و طی دو روز آینده هیئتی از افغانستان عازم ازبکستان خواهد شد تا تفاهمنامه نهایی دراینباره را نهایی کند.
اطلاعیه خط آهن افغانستان افزودها ست:«پس از امضای این تفاهمنامه، روند انتقالات از مسیر حیرتان-مزارشریف بار دیگر آغاز شده و به طور عادی جریان خواهد داشت.»
اداره خط آهن افغانستان ماه گذشته اعلام کرده بود در نتیجه مذاکرات طرف افغانستان با مسئولان خط آهن ازبکستان، مسئولیتهای خط آهن حیرتان-مزار شریف از طرف ازبکستان به افغانستان سپرده شد.
اداره خط آهن افغانستان در اطلاعیهای اعلام کرده بود، براساس این توافق مسئولیتهای خط آهن حیرتان – مزارشریف که از نزدیک به ۱۱ سال گذشته توسط شرکت ازبکستانی “سوگدیانا ترانس” انجام داده میشد، مطابق یک جدول زمانی منظم به اداره خط آهن افغانستان منتقل میشود.
تجارت
برنامهریزی ایران برای سرمایهگذاری تجارتی در افغانستان

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید محمد موسوی، معاون وزارت صنعت، معادن و تجارت ایران روز گذشته (سه شنبه ۱۱دلو) در یک نشست از تصمیم ایجاد یک مرکز تجارتی کشورش در افغانستان خبر داد.
او افزود که این مرکز در ماه آینده ایجاد خواهد شد، اما در گزارش مهر نیامده است که مرکز در کدام منطقۀ افغانستان تاسیس میشود.
موسوی ابراز امیدواری کرده است با ایجاد این مرکز روابط بین کابل و تهران تقویت شود.
موسوی در نشستی زیر نام “فرصتهای تجارت میان افغانستان و ایران” افزوده است که میخواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند و در “رشد پایدار” افغانستان سهم بگیرند.
درهمین حال، مقامهای افغان گفته اند که میزان واردات افغانستان از ایران از قبیل مواد خوراکه و سوخت به بیش از یک میلیارد دالر در سال میرسد.
به گفته مسوولین، میزان صادرات افغانستان به ایران به مراتب کم است و سالانه به کمتر از ۲۰ میلیون دالر میرسد.
درهمین حال، شماری از کارشناسان با اشاره با روابط ایران با مقامات حکومت قبلی افغانستان به این باور استند که ایران در تلاش حفظ منافع خود در کشور همسایهاش است.
تجارت
در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر به هند صادرات داشته است

وزارت صنعت و تجارت میگوید که در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر امریکایی به کشور هند صادرات داشته که بیشتر گیاه هنگ، زعفران و پسته بوده است.
مسوولان در این وزارت میگویند که تلاش خواهند کرد تا روابط اقتصادی میان کابل و دهلینو گسترش یابد زیرا هند میتواند به یکی از شرکای بزرگ اقتصادی افغانستان مبدل شود.
عبدالسلام آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد میگوید: «در نه ماه گذشته، صادرات ما به هندوستان به مبلغ ۱۵۹ میلیون دالر بوده و واردات ما از هند به ۲۹۱ میلیون دالر میرسد.»
به گفته این وزارت، افغانستان به ارزش ۲۹۱ میلیون دالر در مدت نه ماه از هند کالا وارد کرده که میزان داد وستد تجارتی میان دو کشور به ۴۵۰ میلیون دالر میرسد.
آقای آخندزاده گفت: «صادرات که ما داشتیم اقلام مهم آن مانند مغز پسته، کشمش، زیره، زعفران و تخم هنگ بوده و همچنان واردات ما از هندوستان شکر، ادویه طبی و لباسهای مختلف بوده است.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که در حال حاضر مشکلاتی در صادرات و واردات کالا از هند وجود دارد و هرگاه این مشکلات حل شود، میزان تجارت به یک میلیارد دالر خواهد رسید.
گفتنی است که کالاها از افغانستان به هند و از این کشور به افغانستان از طریق دهلیز هوایی، بندر واگه در پاکستان و از بندرعباس در ایران انتقال میشود.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان4 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان
-
جهان4 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت
-
جهان3 روز ago
جنرال امریکایی از احتمال وقوع جنگ میان امریکا و چین در سال ۲۰۲۵ هشدار داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد