Connect with us

رویداد های اخیر

نهم سنبله؛ روز خروج آخرین سرباز خارجی از افغانستان

نهم سنبله برابر است با ۳۱ آگست؛ روزی که در سال ۲۰۲۱ میلادی آخرین نیروهای خارجی افغانستان را ترک کردند و به رهبری امریکا جنگ ۲۰ ساله به پایان رسید.

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان با بزرگداشت از نهم سنبله، سالروز خروج آخرین سرباز امریکایی از کشور، این روز را «پرافتخار و تاریخی» برای ملت افغانستان توصیف کرد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی به مناسبت این روز گفت: «نهم سنبله نماد پیروزی و نتیجه‌ی سال‌ها فداکاری و قربانی ملت افغانستان است.»

به گفته‌ی وی، این روز پیام روشنی برای نسل‌های آینده دارد و آن اینکه هرگاه افغان‌ها متحد باشند، سرنوشت هر اشغالگر به شکست خواهد انجامید.

فطرت تأکید کرده است که خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، نشان‌دهنده‌ی اراده‌ی مردم این سرزمین در دفاع از استقلال و آزادی خویش است.

او افزود: «ملت افغانستان بار دیگر ثابت ساخت که این سرزمین غیرقابل تسخیر است و مردم ما برای دفاع از خاک خود از جان و مال خویش می‌گذرند.»

نهم سنبله برابر است با ۳۱ آگست؛ روزی که در سال ۲۰۲۱ میلادی آخرین نیروهای خارجی افغانستان را ترک کردند و به رهبری امریکا جنگ ۲۰ ساله به پایان رسید.

رویداد های اخیر

والی هرات: ملل متحد در خریداری مواد غذایی، تولیدات داخلی افغانستان را اولویت دهد

Published

on

نور احمد اسلام‌جار، والی هرات، در دیدار با مقام‌های سازمان ملل متحد از این سازمان خواسته است که در خریداری مواد غذایی و اجناس مورد نیاز، تولیدات داخلی افغانستان را در اولویت قرار دهد.

طبق خبرنامه دفتر والی هرات، اسلام‌جار با ایندریکا راتواتی، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد، و عرفات جمال، رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در افغانستان، دیدار کرده است.

والی هرات ضمن ستایش همکاری‌های ادارات سازمان ملل متحد، خدمات انجام شده در موج نخست بازگشت مهاجرین را موفقیتی بزرگ خواند و تأکید کرد که در صورت ورود موج جدید مهاجرین، اداره محلی آمادگی کامل برای رسیدگی به نیازهای آنان را دارد.

اسلام‌جار همچنین بر لزوم همکاری نهادهای بین‌المللی در پیدا کردن بازارهای خارجی برای محصولات زراعتی و تولیدات صنعتی افغانستان تأکید کرد و خواستار رفع محدودیت‌های بانکی، تسهیل صدور ویزه و خدمات آنلاین برای سکتور خصوصی و تاجران شد.

در پایان، ایندریکا راتواتی ضمن استقبال از دیدگاه‌ها و پیشنهادات والی هرات، اطمینان داد که سازمان ملل متحد در آینده تلاش خواهد کرد تا خرید کالاهای مورد نیاز را از تولیدات داخلی انجام دهد و همکاری‌های خود با اداره محلی در بخش‌های مختلف ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چهار غیرنظامی در خوست شب گذشته در حملات رژیم نظامی پاکستان شهید شدند

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که چهار غیرنظامی در ولایت خوست شب گذشته در حملات توپخانه‌ای و هاوان رژیم نظامی پاکستان شهید شدند.

این حملات ساعت چهار شب در ولسوالی علیشیر تریزی رخ داده است. جان باختگان اعضای یک خانواده کوچی و شامل یک مرد، یک زن و دو کودک می‌باشند. سه کودک نیز زخمی شده اند.

رژیم نظامی پاکستان شب گذشته در ولایت کنر نیز حملاتی را انجام داده که منجر به تلفات جانی نشده اما برخی خانه‌ها و اموال مردم آسیب دیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین خواستار توقف درگیری‌ها در ایران و کاهش تنش میان افغانستان و پاکستان شد

بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجه چین، وانگ یی در مورد وضعیت در ایران تأکید کرده است که کلید جلوگیری از تشدید بیشتر بحران، توقف عملیات‌های نظامی از سوی امریکا و اسرائیل است.

Published

on

وزارت امور خارجه چینن اعلام کرده است که وانگ یی، وزیر امور خارجه این کشور، در یک گفتگوی تیلیفونی با محمد اسحاق‌دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه‌ای گفتگو کرده است.

بر بنیاد اعلامیه وزارت خارجه چین، وانگ یی در مورد وضعیت در ایران تأکید کرده است که کلید جلوگیری از تشدید بیشتر بحران، توقف عملیات‌های نظامی از سوی امریکا و اسرائیل است.

او در عین حال گفته است که چین از حملات علیه کشورهای خلیج حمایت نمی‌کند و تمامی حملات علیه غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی را محکوم می‌کند.

در این گفتگو همچنین به درگیری‌های اخیر میان افغانستان و پاکستان پرداخته شده است. وانگ یی گفته است که نماینده ویژه چین در امور افغانستان در حال رفت‌وآمد میان دو کشور است تا زمینه گفتگو و آشتی را فراهم کند.

به گفته او، وظیفه فوری جلوگیری از تشدید تنش‌ها و بازگشت هرچه سریع‌تر طرف‌ها به میز مذاکره است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!