رویداد های اخیر

نگاهی به پیشرفت‌های اقتصادی افغانستان در سال ۱۴۰۲

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۲)

با وجودی که نظام مالی کشور هنوز تحت تحریم‌ها قرار دارد، اما در سال ۱۴۰۲ هجری – خورشیدی کارهای بزرگی هم برای رشد اقتصادی کشور انجام شده است.

در سال ۱۴۰۲ هجری – خورشیدی، امارت اسلامی با امکانات اندک توانست برخی پروژه‌های بزرگ را از عواید داخلی تکمیل کند.

تکمیل بخش اول کانال قوش تیپه و بازسازی بخشی از شاهراه سالنگ، از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که در این سال کار آن تکمیل شده است.

جلب سرمایه گذاری ۶.۵ میلیارد دالری بر هفت معدن بزرگ کشور، گسترش روابط تجارتی با کشورهای همسایه، حفظ ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی، جلوگیری از قاچاق دالر به بیرون از کشور و همچنان جلوگیری از استفاده اسعار خارجی در معاملات روزمره از دست‌آورد های دیگر امارت اسلامی به شمار می‌رود.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که سال ۱۴۰۲ هجری – خورشیدی، سال پر دست‌آورد از نظر اقتصادی به شمار می‌رود.

در سال ۱‍۴۰۲ صادرات افغانستان به کشورهای دیگر افزایش یافت. بر بنیاد آمار دفتر معاونیت اقتصادی رئیس الوزرا، صادرات در یک سال اخیر به یک میلیارد و ۷۱۷ میلیون دالر می‌رسد. کالاهای تجارتی افغانستان به کشورهای ایران، پاکستان، هند، تاجیکستان، ازبکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، چین ، قزاقستان و امریکا صادر شده است.

در سال ۱۴۰۲، همچنان کارهای زیادی در بخش جلب سرمایه گذاری داخلی و خارجی انجام شده است چنانچه سرمایه گذاران زیاد خارجی به افغانستان آمدند و اعلام کردند که در این کشور سرمایه گذاری می‌کنند.

در این سال، ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی بالا رفت، بانک مرکزی جلو معاملات تجارتی با استفاده از اسعار خارجی را گرفت و همچنان نگذاشت که دالر به بیرون از افغانستان قاچاق شود.

در یک سال اخیر، افغانستان ۲۱ درصد واردات را از ایران، ۱۸ درصد وارات از چین، ۱۸ درصد از پاکستان، ۱۴ درصد واردات را هم از امارات متحده عربی داشته است. بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بین المللی، با وجودی که فقر دامن‌گیر افغانستان است، اما اقتصاد افغانستان در حال تقویت است و امارت اسلامی می‌خواهد به تنهایی افغانستان را از مشکلات اقتصادی بیرون کند.

Trending

خروج از نسخه موبایل