Connect with us

تجارت

نگرانی‌ها از افزایش قیمت مواد سوخت و خوراکه

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۰, ۱۴۰۰)

باشندگان و رانندگان شهر کابل از افزایش قیمت مواد سوختی و خوراکی نگران استند و از امارت اسلامی میخواهند تا قیمت‌ها را کنترول کند.

آنان میگویند که در یک هفته اخیر قیمت مواد سوختی افزایش یافته و مردم با مشکلات زیادی مواجه استند.

عزت‌الله، باشنده شهر کابل، در این باره گفت:”ما توان خرید مواد اولیه و خام را نداریم، از امارت اسلامی میخواهیم تا این مشکل را زود حل کند.”

محمدشاکر، باشنده شهر کابل، در این باره گفت:” ما نمی توانیم تا این قیمتی را در این بیکاری تحمل کنیم. وضعیت ما خراب است، کار نداریم و قیمت‌ها هم بلند رفته استا.”

تیل فروشان کشور نیز می‌گویند که واردات تیل به افغانستان کاهش یافته و بنابر بلند رفتن قیمت تیل در بازارهای جهانی بهای آن در افغانستان نیز در حال افزایش است.

این درحالی است در بازار کنونی یک لیتر تیل پطرول ۷۹ افغانی، یک لیتر تیل دیزل ۸۲ افغانی و یک کیلو گازمایع به ۹۰ افغانی به فروش میرسد.

حسیب‌الله، فروشنده تیل، در این باره گفته:”ما به قیمت بلند تیل خریداری میکنیم و مجبور استیم به قیمت بلند ارایه کنیم. این تنها مربوط افغانستان نیست، بلکه در تمام جهان این موضوع است.”

اعضای اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور جنگ اوکراین را عامل افزایش قیمت نفت دانسته اند.

خان جان الکوزیی، معاون اتاق تجارت و سرمایه گزاری، در این باره گفت:” ما از ترکمنستان واردات مواد نفتی داریم که قیمت آن ثابت نیست، اما قیمت‌های روس‌ها ثابت است و بعضی مردم فرصت طلبی نیز میکنند.”

آگاهان اقتصادی به بحران جاری در بازار جهانی باورمند استند، اما آنها می‌گویند که امارت اسلامی افغانستان باید برای حل این مشکل تلاش کند و وضیعت کنونی را مدیریت نماید.

کماالدین کاکر، آگاه اقتصادی، در این باره گفت:” مدیریت این بحران امکان دارد. امارت اسلامی باید به این موضوع توجه جدی کنند تا این مشکل دیگر توسعه نیابد.”

اما اینکه وزارت تجارت و صنایع برای حل این مشکل چی راه کاری دارند با تلاش‌های زیاد نتوانستیم نظر آنها را داشته باشیم .

تجارت

اداره ملی احصائیه: ارزش صادرات و واردات سال گذشته به ۱۰.۳ میلیارد دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات روز چهارشنبه (۲۶ثور) گفته است که، در سال گذشته ارزش صادرات به یک میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر و ارزش واردات به ۸ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به گفته این اداره میوه‌‌جات در میان اقلام صادراتی کشور در سال گذشته بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش صادرات آن به ۶۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به همین ترتیب نباتات طبی، مواد معدنی و سبزیجات در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

هم‌چنان سال گذشته مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش مجموعی آن به یک میلیارد و ۳۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر می‌رسد و به همین ترتیب ماشین‌آلات، وسایط ترانسپورتی و پرزه‌جات با یک میلیارد و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و منسوجات و فلزات و محصولات فلزی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم تاتارستان روسیه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور اشتراک در پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام عازم جمهوری تاتارستان شد.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آقای عزیزی در راس یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به دعوت رسمی رستم مینی خانوف، رئیس جمهور تاتارستان به تاتارستان سفر کرد.

قرار است پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام به تاریخ ۱۴ ماه می الی ۱۹ماه می سال روان میلادی در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار گردد.

Continue Reading

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!