Connect with us

علم و تکنالوژی

سقوط اپل از جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل جهان

منتشر شده

در

گزارش موسسه تحقیقاتی IDC نشان می‌دهد بارگیری محموله‌های آیفون اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی کاهش یافته که دلیل این امر افزایش رقابت با موبایل سازان اندروید است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق گزارش مذکور درجنوری-مارچ تعداد محموله‌های بارگیری شده موبایل جهان ۷.۸ درصد رشد کرد و به ۲۸۹.۴ میلیون دستگاه رسید. سهم بازار یک تولید کننده موبایل ک (سمسنگ) ۲۰.۸ درصد رسید و به این ترتیب شرکت مذکور جایگاه بزرگترین فروشنده موبایل را از اپل گرفت.

فروش شدید محصولات اپل در حالی رخ داده که عملکرد این شرکت در سه ماهه منتهی به دسامبر ۲۰۲۳ میلادی بسیار قدرتمند بود، به طوریکه اپل توانست جایگاه شرکت کوریایی به عنوان برترین تولید کننده موبایل جهان را از آن خود کند. اما اکنون اپل دوباره به جایگاه دوم بازگشته و ۱۷.۳ درصد از سهم بازار فروش موبایل در جهان را دارد. در این میان سهم شرکت‌های چینی از بازار در حال افزایش است.

اپل در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی ۵۰.۱ میلیون آیفون برای فروش بارگیری کرده که نسبت به ۵۵.۴ میلیون دستگاه بارگیری شده در همین بازه زمانی از سال گذشته میلادی کمتر است. همچنین تعداد محموله‌های آیفون بارگیری شده به چین درسه ماهه آخر ۲۰۲۳ میلادی نسبت به همان بازه در سال قبل از آن ۲.۱ درصد کاهش یافته بود.

این امر نشان دهنده چالش‌های پیش روی شرکت امریکایی در سومین بازار بزرگ خود است. از سوی دیگر برخی شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی چین نیز استفاده از دستگاه‌های آیفون را برای کارمندانشان محدود کرده اند. چنین اقدامی در حقیقت نوعی مقابله با محدودیت هایی است که دولت امریکا بر استفاده از اپ‌های چینی برای کارمندانش وضع کرده است.

گزارش مذکور یک شرکت چینی (شومی) را به عنوان سومین تولید کننده بزرگ موبایل جهان معرفی کرده که ۱۴.۱ درصد از سهم بازار این دستگاه‌ها را در سه ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی به خود اختصاص داده است.

علم و تکنالوژی

آغاز نخستین خدمات آزمایشی 5G در کابل؛ گام تازه در توسعه مخابرات افغانستان

به گفته مسئولان شرکت افغان بیسیم، از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون ۴۶ سایت مخابراتی جدید ساخته و به بهره‌برداری سپرده شده و ۱۸۶ سایت دیگر نیز در حال ساخت است.

Published

on

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی اعلام کرده است که برای نخستین بار خدمات انترنت 5G به‌گونه آزمایشی در شهر کابل آغاز شده است.

بر بنیاد اعلام این وزارت، ظرفیت ۷۴ آنتن مخابراتی در کابل به‌صورت آزمایشی به فناوری 5G ارتقا یافته و این پروژه در حال حاضر در مرحله تست قرار دارد. مقام‌ها می‌گویند پس از تکمیل زیربنا‌ها و موفقیت دوره آزمایشی، این خدمات در سایر ولایت‌های کشور نیز گسترش خواهد یافت.

این موضوع در دیدار حمدالله نعمانی با رئیس شرکت مخابراتی افغان بیسیم علی‌الله سروری مطرح و درباره توسعه پوشش مخابراتی، بهبود کیفیت خدمات و دسترسی مناطق دوردست به خدمات مخابراتی بحث صورت گرفته است.

به گفته مسئولان شرکت افغان بیسیم، از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون ۴۶ سایت مخابراتی جدید ساخته و به بهره‌برداری سپرده شده و ۱۸۶ سایت دیگر نیز در حال ساخت است.

مسئولان این شرکت همچنان از همکاری وزارت مخابرات در راستای تسهیل روند خدمات‌دهی و توسعه شبکه مخابراتی قدردانی کرده‌اند.

مقام‌های وزارت مخابرات تأکید دارند که توسعه تکنالوژی و گسترش خدمات ارتباطی، نقش مهمی در رشد اقتصادی و تسهیل ارتباطات در کشور خواهد داشت و همکاری با شرکت‌های مخابراتی در این زمینه ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

استارلینک ایلان ماسک در مقابل چالش امنیتی ایران

امریکا، چین و روسیه با دقت نتیجه عملکرد استارلینک در ایران را دنبال می‌کنند، زیرا این سیستم نه تنها اهمیت نظامی و اطلاعاتی دارد، بلکه آینده رقابت‌های اینترنت ماهواره‌ای را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ناآرامی‌های اخیر در ایران، انجینران کمپنی اسپیس ایکس، مالک استارلینک، را با یکی از سخت‌ترین آزمایش‌های امنیتی خود مواجه کرده است. ایران با استفاده از پارازیت‌اندازهای ماهواره‌ای و تاکتیک‌های جعل سیگنال تلاش می‌کند کارکرد استارلینک را مختل کند.

به گفته رویترز، اسپیس ایکس هفته گذشته برای مقابله با قطع اینترنت در ایران و پس از سرکوب معترضان، اشتراک استارلینک را برای ایرانی‌ها رایگان کرده است. استارلینک از زمان استفاده آن در جنگ روسیه و اوکراین، به ابزاری مهم برای رفع مشکل قطع اینترنت و مقابله با سرکوب حکومت‌ها تبدیل شده است.

جان پلامب، رئیس پیشین بخش سیاست فضایی وزارت دفاع اامریکا، به رویترز گفت: «رژیم‌های سرکوبگر فکر می‌کنند که هنوز می‌توانند ارتباطات را خاموش کنند. اما روزی فرا می‌رسد که این کار غیرممکن باشد.»

رویترز همچنین نوشته است که امریکا، چین و روسیه با دقت نتیجه عملکرد استارلینک در ایران را دنبال می‌کنند، زیرا این سیستم نه تنها اهمیت نظامی و اطلاعاتی دارد، بلکه آینده رقابت‌های اینترنت ماهواره‌ای را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

تلاش روسیه برای ساخت فابریکه تولید برق هسته‌ای روی ماه تا سال ۲۰۳۶

Published

on

روسیه قصد دارد تا ده سال آینده یک فابریکه تولید برق هسته‌ای روی ماه بسازد تا برنامه‌های فضایی خود و ایستگاه تحقیقاتی مشترک روسیه-چین را تأمین انرژی کند.

سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) قراردادی با شرکت هوافضای لاووشکین امضا کرده است و شرکت هسته‌ای روسیه روساتوم و مؤسسه کورچاتوف نیز در پروژه مشارکت دارند.

این فابریکه، برق روبات‌ها، رصدخانه و زیربنا‌های ماه را تأمین خواهد کرد و گامی به سوی تحقیقات درازمدت در ماه به جای مأموریت‌های یک‌باره محسوب می‌شود. دیمیتری باکانوف، رئیس روسکاسموس، همچنین برنامه‌هایی برای تحقیقات روی سیاره زهره دارد.

امریکا نیز برنامه مشابهی دارد و ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک راکتور هسته‌ای روی ماه نصب کند تا برق لازم برای پایگاه ها فراهم شود.

در حالی که قوانین بین‌المللی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در فضا را ممنوع کرده است، منابع انرژی هسته‌ای مجاز است. تحلیل‌گران می‌گویند ماه دارای منابع ارزشمندی مانند هلیوم-۳ و فلزات نادر است که می‌تواند برای پروژه‌های علمی و تکنالوژی در آینده اهمیت داشته باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!