Connect with us

تجارت

نگرانی‌ها از قاچاق زعفران ایرانی به بازارهای کشور

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

تولید کننده‌گان زعفران در کشور می‌گویند که واردات زعفران ایران به بازارهای کشور باعث کاهش قیمت زعفران در افغانستان شده است.

عبدالشکور احراری، مسوول یک شرکت پروسس وتولید زعفران در هرات، می‌گوید که سالانه صدها کیلوگرام زعفران مرغوب هرات را به بازارهای جهانی صادر میکرد، اما حالا زعفران از یران به کشور وارد می‌شود.

او می‌گوید افرادی استند که بخاطر فروش زعفران ایران به بازار هند کمیشن کاری می‌کنند.

عبدالشکور احراری، تولیدکننده زعفران در این باره گفت:” زعفران مشتری ایرانی و هندی هم به نحوی تفاهم می‌کنند با استفاده از همان سهولت‌های که در بحث مسایل تکس افغانستان است تجار افغانی میآید زعفران را کمیشن می کند، این واقعا جفای ملی است متاسفانه.”

تولیدکننده گان زعفران در هرات به این باور اند که افغانستان راه مواصلاتی خوبی برای بازرگانی کشورهای مثل ایران است.

تولیدکننده‌گان می‌افزایند که سال گذشته صادرات هرات ۳۰ درصد افزایش داشته است.

اتحادیه صادرکننده‌گان هرات هم می‌پذیرد که زعفران از مرزهای غیرقانونی وارد کشور میشود.

محمدعثمان انصاری، رییس اتحادیه صادرکننده گان هرات در این باره گفت:” احتمالا ممکن دارد که یک مقداری از آنجا هم آورده شود و بنام زعفران افغانستان صادر شود، اما بسیار کم، زعفران افغانستان شکرخدا تولید و کشت آن زیاد شده است وسرمایه گذاری زیاد بالای آن شده است، فعلا نیاز نیست که از آنجا (ایران) بیاورند و صادر کنند.”

بشیراحمد رشیدی، رییس اتحادیه زعفران کاران افغانستان در این باره گفت:”هیچ وقت نتوانستیم این مسئله را متاسفانه دقیقا ثابت بکنیم که کی‌ها دست دارند در این راستا و کی‌ها به چی پیمانه از ایران زعفران آورده اند، فقط چیزی که در این راستا واقعا ما را متاثرساخته است ضعف در مدیریت و کنترل این مسئله بوده است.”

درحال حاضر کشت زعفران در کشور گسترش پیدا کرده، اما کاهش قیمت زعفران در بازارهای جهانی دهقانان را دلسرد ساخته است.

مقام‌های وزارت صنعت و تجارت می‌گویند، از بهر اینکه افغانستان بهترین زعفران دنیا را تولید می‌کند، بناء واردات زعفران کاملا غیرقانونی است.

احمد فواد احمدی، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت:” از آنجائیکه زعفران مرغوب و با کیفیت خوشبختانه در افغانستان کشت، برداشت و پروسس میشود و طی چند سال گذشته مقام بهترین ذائقه و طعم را از نهادهای بین‌المللی بدست آورده است، وزارت صنعت و تجارت خواستار برخورد جدی با کسانی است که بصورت غیرقانونی زعفران را به شکل قاچاق از کشورهای همسایه وارد افغانستان می کنند.”

برعلاوه زعفران مغزپسته، کرابیه، کشمش، کنجد، تخم ریحان و کُرک از اقلام درشت صادراتی در غرب کشور است.

تجارت

یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر می‌گوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.

به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاست‌الوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شده‌است.

این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بسته‌بندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام می‌دهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز می‌کند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز می‌شود.

Continue Reading

تجارت

معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

Published

on

(Last Updated On: )

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.

این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه می‌یابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.

معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینه‌ساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور گردد.

Continue Reading

تجارت

معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه در اعلامیه‌ای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، روز پنج‌شنبه در یک گفتگوی تیلیفونی با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.

این گفتگو پس از سفر اخیر دار به کابل انجام شد، جایی که او با مقام‌های افغان درباره پروژه برنامه‌ریزی‌شده خط آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان مذاکره کرده بود.

سه کشور همسایه در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای را برای ساخت یک خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقه‌ای می‌باشد.

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه در اعلامیه‌ای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

دو طرف همچنین درباره تقویت روابط دوجانبه، افزایش اتصال اقتصادی و تجاری، ترویج روابط مردم‌با‌مردم، و موضوعات جاری منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!