رویداد های اخیر
نگرانی از هشدار امنیت ملی و طالبان علیه رسانهها

یک عضو مجلس نمایندگان میگوید، رییس عمومی امنیت ملی در نشست سری مجلس گفته است که برخی از کارشناسان و کارمندان رسانه ها زیر تاثیر جنگ تبلیغاتی “دشمن میروند و با آنان همچون هراسافگن برخورد صورت خواهد گرفت.”
محمد عارف رحمانی عضو مجلس نمایندگان میگوید: “ایشان در نشست سری گفت که برخی از تلویزیون ها تبلیغات شان را به نفع طالبان می کنند که شوکه کننده است و قابل تحمل نمی باشد و با چنین افراد همانند یک تروریست برخورد صورت گیرد.”
از سوی دیگر سخنگوی گروه طالبان نیز گفته است که برخی رسانه و خبرنگاران با تاثیر پذیری از اداره استخبارات، بر ضد گروه طالبان پروپاگند نشر می کنند و عواقب ادامه چنین کار ها به دوش مسوولان رسانه و خبرنگاران خواهد بود.
دیدبان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان، خانه آزادی بیان و شمار دیگری از نهاد های حامی رسانه ها، هشدار به خبرنگاران از سوی طالبان و ریاست عمومی امنیت ملی را نگران کننده میدانند.
مجیب خلوتگر رییس دیدبان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان میگوید:” رییس امنیت ملی برخی رسانه ها را متهم به همکاری با طالبان کرده و باید مشخص بسازد که کدام رسانه و کدام شخص این کار را انجام داده و بحث کلی در این باره که همه رسانه ها متهم شوند، خلاف قانون است و طالبان هم رسانه ها را تهدید می کند و با این وضعیت کار رسانه ای در افغانستان با خطر مواجه می شود.”
با این حال شماری از خبرنگاران نیز می گویند که با تهدید خبرنگاران و رسانه ها از سوی طالبان و امنیت ملی، بیشتر نگران آینده کار رسانه های در افغانستان شده اند.
جعفر فیصل خبرنگار میگوید:” کار خبرنگاری دراین وضعیت بسیار مشکل شده از یک سو تهدید های امنیتی و ازسوی دیگر هشدار دادن به خبرنگاران سبب می شود تا کار رسانه یی در کشور با چالش مواجه شود.”
عبدالصبور گلزاد خبرنگار میگوید: “ما به عنوان خبرنگاران تلاش داریم تا حقایق برای مردم برسانیم و نباید مورد تهدید های جانی قرار بگیریم.”
افغانستان یکی از کشور های خطر ناک برای خبرنگاران گفته شده است، و نگرانی هایی وجود دارد که با خروج نظامیان خارجی از افغانستان تهدید در برابر کار خبرنگاری از سوی تمام طرف های جنگ بیشتر شود.
در همین حال ریاست امنیت ملی با نشر اعلامیه ای گفته است که مطالب منتشر شده در مطبوعات و رسانهها که به رییس عمومی امنیت ملی نسبت داده شده، به دور از واقعیت، تحریف شده و جهتگیرانه میباشد.
در اعلامیه آمده است: “افشا و القای تحریف شدهی محتویات مجالس سری در فضای عمومی، غیر قابل پذیرش، خلاف مواد قانون اساسی و خلاف اصول وظایف داخلی مجلس نمایندگان میباشد.”
این ریاست تاکید کرده است که همواره در خط مقدم حفاظت و صیانت از آزادی بیان، رسانهها و خبرنگاران قرار دارد.
رویداد های اخیر
غنی در مصاحبه با ایبیان: «من نظر به قانون اساسی هنوز رییس جمهور افغانستان استم»

اشرف غنی رییس جمهور پیشین افغانستان در تازه ترین مصاحبه تلویزیونی با شبکه نو تأسیس «ایبیان» گفته است که براساس قانون اساسی کشور، هنوز هم رییس جمهور افغانستان است.
آقای غنی دراین مصاحبه گفته است که از ترس اینکه کشته نشود و با سرنوشت داکتر نجیب الله روبه رو نشود پا به فرار گذاشت، اما مدعی است که پیش از وی دیگر مقامهای دولتی به شمول وزیر دفاع فرار کرده بودند.
با این حال، شماری از شهروندان کشور این سخنان آقای غنی را شرمآور میخوانند و می گویند که فرار اشرف غنی عامل همه بدبختیهای امروزی در افغانستان است.
آقای غنی افزوده است: «من به اساس قانون اساسی رییس جمهور استم و تا زمانی که مردم افغانستان به صورت قانونی کسی دیگری را انتخاب کنند، من رییس جمهور استم».
اشرف غنی در پاسخ به پرسشی که چرا از افغانستان فرار کرد میگوید از ترس اینکه شبیه داکتر نجیب الله کشته نشود آخرین نفری بود که از افغانستان بیرون شد و پیشاز وی بیشتر اعضای کابینه به شمول وزیر دفاع ملی فرار کرده بودند.
آقای غنی افزود: «من آخرین نفری بودم که از کشور برآمدم و این هم از خاطر این بود که تجربه تلخ داکتر نجیب راجع به یک رییس جمهور افغانستان تکرار نشود».
آقای غنی همچنان میگوید که در سقوط نظام همه سیاسیون سهم داشتند. او عبدالله عبدالله رییس پیشین شورای مصالحه ملی را نیز مسوول عدم تحکیم جمهوریت میداند و بالای زلمی خلیلزاد هم انتقاد میکند.
رییس جمهور پیشین گفته است: «داکتر عبدالله مسوول عدم تحکیم جمهوریت است و مخصوصاً در هفت سال اخیر و دوم مسوول شورای صلح افغانستان بودی (عبدالله عبدالله) کدام قدم برداشتی در روی کاغذ کدام طرح را آوردی یا در عمل وقتی به دوحه رفتی در یک طیاره خاص و پس آمدی در روز عید و بر مه گفتی که طالبان حاضر به هیچ نوع حرکت نیستند».
اما شهروندان کشور میگویند که اشرف غنی به جای عذر خواهی سخنان بیهوده را به زبان آورده است زیرا فرار او سبب فروپاشی دولت شد، نهادهای امنیتی از هم پاشیدند و مکاتب دخترانه هنوز بسته مانده است.
گفتنی است که اشرف غنی در مسله مقایسهاش با زلنسکی، رییس جمهور اوکراین میگوید که زلنسکی ريیس جمهور ملت متحد است و امرش بالای تمام قوای امنیتی آن کشور اجرا میشود.
رویداد های اخیر
حنفی: امارت اسلامی متعهد به تطبیق شریعت است

محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر میگوید در مسئله «حجاب» در برابر هیچ گونه فشار جهانی تن نخواهند داد و این حکم اسلامی را تطبیق خواهند کرد.
محمد خالد حنفی افزوده است در کنار اعضای امر به معروف و نهی از منکر وجیبه دینی تمامی علما، امامان مساجد و بزرگان قومی است که احکام اسلامی را در جامعه تطبیق کنند.
آقای حنفی مدعی است که در بیست سال گذشته افکار نسل جوان افغانستان صدمه جدی دیده است.
به گفته این وزارت، در حال حاضر هشت هزار تن زیر تشکیلات وزارت امر به معروف ونهی از منکر مصروف کار هستند که بیشتر روی اصلاحات فردی و اجتماعی کار میکنند.
درهمین حال، شماری از عالمان دین اما میگویند برای کسانی که سرگرم امر به معروف و نهی از منکر هستند، تسهیلات فراهم شود.
سرپرست وزارت امر به معروف ونهی از منکر همچنان میگوید حلقات خارجی در پی تخریب امارت اسلامی هستند.
آقای حنفی در پیوند به حقوق زنان یک بار دیگر میگوید که حقوق زنان مطابق شریعت اسلامی تأمین خواهد شد.
رویداد های اخیر
نشست یک روزه برای جذب سرمایهگذاریها در بخش انرژی و آب برگزار شد

امارت اسلامی افغانستان امروز (پنجشنبه ۲۰اسد) یک نشست بزرگ را برای جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی در بخش انرژی و آب برگزار کرد.
در این نشست که از سوی وزارت انرژی و آب برگزار شده بود شماری زیادی از مقامهای ارشد دولتی و شرکتهای خصوصی شرکت داشتند.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا از سرمایه گذاران خواست که در بازسازی و خودکفایی افغانستان همکاری کنند. به گفتهای او تمام مسوولین امارت اسلامی تلاش دارند تا مشکلات کشور حل شود.
معاون اقتصادی ریس الوزرا میگوید که تمامی مسوولان امارت اسلامی تلاش میکنند تا مشکلات کشور را حل کنند و از سرمایهگذاران میخواهند که در بازسازی و خودکفایی افغانستان را همکاری کنند
ملا برادر میگوید که جلب سرمایه گذاری و هم چنان تامین امنیت پروژهها از اولویتهای امارت اسلامی است.
همچنان سرپرست وزارت انرژی وآب میگوید که در چهار دهه گذشته کار برای مدیریت آبها و تولید انرژی در داخل کشور صورت نگرفت، اما آنان کار ساخت بیش از صد بند را آغاز کرده اند که پس از تکمیل این پروژهها بیش از هزار میگاوات برق تولید خواهد شد.
در هیمن حال وزارت معادن و پترولیم میگوید عواید این اداره افزایش یافته است، شهاب الدین دلاور، سرپرست این وزارت میگوید که عواید این نهاد در سه ماه نخست سال مالی در حکومت گذشته ۶۸ میلیون افغانی بود، اما اکنون این عواید به بیش از ۴ میلیارد افغانی رسیده است.
آقای دلاور میافزاید که مسولان شرکت بیات پاور به آنان وعده داده است که ظرفیت تولید برق را در کشور چند برابر افزایش خواهند داد.
اعضای سکتور خصوصی هم ازآمادگیهای شان برای سرمایه گذاری روی تولید انرژی برق سخن زدند.
با این همه به گفتهای آگاهان افغانستان ظرفیتهای بزرگ تولید انرژی برق آفتابی، آبی و همچنان ذغال سنگ را نیز داراست و هرگاه همه این منابع مدیریت درست شود افغانستان یک کشور وارد کننده برق نه بل به کشور صادر کننده برق مبدل خواهد شد.
-
صحت4 روز ago
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش سیاحت داخلی از ولسوالی شولگره ولایت بلخ
-
رویداد های اخیر5 روز ago
آغاز کار ساخت سرک اتصالی ساحه وزیر محمد اکبرخان تا شیرپور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بیشاز ۱۰۰۰ تن در ولایت تخار مبتلا به مریضی اسهالات شدهاند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
تلاشها برای تداوی نهنگی در فرانسه که غذا نمیخورد
-
اخبار ویژه3 روز ago
برگزاری نشست علمی در کابل درمورد شیوع ویروس جلدی حیوانی
-
صحت2 روز ago
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد
-
صحت5 روز ago
بیش از چهار صد تن در ولسوالی سپیره خوست به کولرا مبتلا شده اند