رویداد های اخیر
نگرانی امریکا و سازمان ملل از اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان

امریکا بار دیگر از کشورهای همسایه افغانستان به خصوص پاکستان میخواهد که در برابر مهاجران افغان رفتار مناسب داشته باشند و افغانهای را که به محافظت نیاز دارند اجازه حضور در خاک شان را بدهند.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز سهشنبه (۳۰عقرب) در یک نشست خبری همچنان از پاکستان خواست که به تعهدات شان در برخورد با پناهجویان پابند باشد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا همچنان تاکید کرد که، در مورد کسانی که در انتظار ویزه امریکا در پاکستان به سر میبرند با مقامات دولت این کشور در تماس اند.
آقای میلر میگوید: «ما از همه کشورها از جمله پاکستان میخواهیم تا به تعهدات خود در برخورد با پناهجویان پابند باشند. تمایل ما این است که با حسن نیت با دولت پاکستان برای رفع هرگونه نگرانی که ممکن است داشته باشد، کار کنیم.ما در ارتباط نزدیک و دائمی با دولت پاکستان در مورد امنیت افراد در برنامه ایالات متحده هستیم.»
در همین حال نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان در نشستی که در جینوا برگزار شده بود با انتقاد از اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان گفته که برخورد خشونت آمیز و گرفتاری افغان برای بازگرداندن آنها به افغانستان در میان مهاجرین وحشت آفریده است.
فیلیپا کندلر، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان میگوید که: «اعلام تصمیم اخراج و اقدامات بعدی، از جمله گزارشهای ایجاد ارعاب توسط مقامات محلی و اخراج توسط صاحبخانهها، احساس وحشت ایجاد کرده است. ما میخواهیم که بازگشت افغانها باید داوطلبانه باشد و پاکستان باید افراد آسیبپذیری را که نیاز به حمایت بینالمللی دارند شناسایی کند.»
از سوی هم، سازمان ملل متحده میگوید، بربنیاد آماری که سازمان جهانی مهاجرت جمعآوری کرده است در دو ماه گذشته سیصد و ۷۵ هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاههای تورخم و سپین بولدک به افغانستان برگشته اند و این سازمان تلاش میکند تا کمکهای حیاتی را به این عودت کنندهگان فراهم نماید.
فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل میگوید که: «تعداد عودت کنندهگان مرزی از ۲۰۰ روزانه به ۱۷ هزار مورد افزایش یافته است، طبق گزارش سازمان جهانی مهاجرت، نزدیک به سیصد و ۷۵ هزار افغان در دو ماه گذشته عمدتاً از طریق گذرگاههای مرزی تورخم و اسپین بولدک پاکستان را ترک کرده اند. کمکهای حیاتی از جمله سرپناه، آب، خدمات صحی، اقلام ضروری خانگی، مراقبتهای صحی، خدمات حفاظتی و تغذیه، و همچنین پول نقد برای تامین نیازهای اساسی، حمل و نقل و غذا توسط کنسرسیوم مرزی به رهبری سازمان جهانی مهاجرت ارائه میشود.»
دولت پاکستان اما باوجود، هشدارها و نگرانی کشورها و سازمانهای بینالمللی در پیوند به اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان این روند را به شدت ادامه داده و تاکید کرده است که تا جنوری ۲۰۲۴ تمامی مهاجرین غیرقانونی افغان را از پاکستان بیرون خواهند کرد و پس از آن در مورد حضور سایر مهاجرین افغان که دارای اسناد اند تصمیم خواهند گرفت.
رویداد های اخیر
سخنگوی وزارت معادن: کار روی پروژه تاپی تسریع میشود

سخنگوی وزارت معادن و پترولیم میگوید که با گرمشدن هوا در کشور، کار روی پروژه تاپی تسریع خواهد شد. همایون افغان افزوده است که تمامی همکاران پروژه تاپی علاقهمند هستند تا کار این پروژه با سرعت پیش برود.
وی تصریح کرده که از آغاز کار عملی این پروژه تاکنون سروی ۱۷۰۰ کیلومتر از مسیر لوله گاز تاپی تکمیل شده و ۹ کیلومتر در داخل خاک افغانستان نیز لوله تاپی کشیده شده است.
مسوولان این وزارت اظهار کردهاند که با توسعه پروژه تاپی، صدها شغل جدید برای شهروندان در بخشهای عملیاتی، امنیتی، تخنیکی و لوجستکی این پروژه فراهم خواهد شد.
محمد بنی افغان، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد گفت: «اول اینکه این پروژه در ایجاد شغل برای افغانها کمک میکند، دوم برای تقویت اقتصاد افغانستان و سوم ما خود میتوانیم از این پروژه فایده مثبت بهدست بیاوریم.»
کارشناسان مسایل اقتصادی افزودهاند که با تطبیق این پروژه افغانستان سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دالر امریکایی حق ترانزیت به دست میآورد و افزون بر آن، سبب رشد اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری در کشور میشود.
رویداد های اخیر
پاکستان از امارت اسلامی و هند به سازمان ملل شکایت میکند

نماینده دائمی پاکستان در سازمان ملل میگوید که اسلامآباد شکایتی را علیه امارت اسلامی و هند به دلیل «حمایت از تروریزم» به این سازمان ارائه خواهد کرد.
منیر اکرم در گفتگو با رسانههای پاکستانی ادعا کرده که امارت اسلامی افغانستان در حمله بر قطار جعفر اکسپرس دخیل است.
آقای اکرم گفته است: «شواهدی علیه دولت طالبان (امارت اسلامی) موجود است، این بار ما تماسها را ردیابی کردهایم و شواهدی جمعآوری کردهایم که حتماً ارائه خواهیم داد. اما پیش از این نیز اگر به گزارش آخر تیم نظارتی مقابله با تروریزم سازمان ملل نگاه کنید، کاملاً واضح بود که تروریزم از افغانستان ناشی میشود و دولت آنجا نیز در این امر دخیل است.»
این دیپلومات پاکستانی افزوده که هند با استفاده از خاک افغانستان به ترویج تروریزم میپردازد.
از سویی هم، سخنگوی اردوی پاکستان در یک نشست خبری ادعا کرده که هراسافگنان در حادثه اخیر قطار و حملههای قبلی از سلاحهای هندی و افغانستان استفاده کردهاند.
احمد شریف چودری گفته است: «تروریستها در حمله قطار در بلوچستان و دیگر حملات قبلی از سلاحهای ساخت هند و سلاحهای باقیمانده در افغانستان استفاده کرده بودند. ما باید درک کنیم که در این حادثه تروریستی در بلوچستان و سایر حوادث قبلی، حامی اصلی همسایه شرقی ما (هند) است. جنگجویان مستقر در افغانستان نیز همواره به ناامنی در پاکستان دست زدهاند.»
با این حال، آگاهان به این باوراند که مقامهای حکومت پاکستان برای تأمین امنیت شهروندان آن کشور دچار ضعف مدیریتی شده و از همینرو بیشتر تلاش میکنند با اتهام پراگنیها علیه افغانستان ناکارایی و ضعف خود را پنهان کنند.
این درحالی است که امارت اسلامی هرگونه دست داشتن در نا امنیهای پاکستان به ویژه حمله اخیر در بلوچستان را به شدت رد کرده و آن را بیاساس دانسته است.
امارت اسلامی همچنان بارها از مقامات پاکستانی خواسته که بیکفایتیهای خود را در تأمین امنیت مردم آن کشور به افغانستان مرتبط نسازند.
رویداد های اخیر
ترمپ: امریکا باید پایگاه هوایی بگرام را حفظ میکرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا بار دیگر گفته است که اگر او به عنوان رئیس جمهور باقی میماند، پایگاه هوایی بگرام در افغانستان به دلیل نزدیکی آن به چین، حفظ میشد.
ترمپ در سخنرانی اش روز جمعه در وزارت عدلیه امریکا مدعی شد که میدان هوایی بگرام حالا در اختیار چین است.
او گفت که خروج امریکا از افغانستان به شکلی که انجام شد «تحقیر آمیز ترین رویداد» در تاریخ امریکا بود.
ترمپ گفت: «ما پایگاه هوایی بزرگ بگرام را حفظ میکردیم. در حال حاضر، چین آن را تصرف کرده است. دلیل اینکه پایگاه هوایی بگرام را حفظ میکردیم اینست که یک ساعت از جایی فاصله دارد که چین راکتها و سلاحهای هستهای خود را میسازد.»
وی افزود: «آنها آن را رها کردند و در تاریکی شب، چراغها را روشن ماندند و سگها را جا گذاشتند. بسیاری از مردم در مورد سگها میپرسند. چقدر شرم آور است نحوهای که ما خارج شدیم. فکر میکنم تحقیر آمیز ترین زمان در تاریخ کشور ما بود.»
ترمپ گفت که اگر او به عنوان رئیس جمهور باقی میماند، امریکا از افغانستان «عزتمندانه و قدرتمندانه» خارج میشد.
به باور وی، نحوه خروج امریکا از افغانستان احتمالاً باعث شد که روسیه به اوکراین حمله کند.
امارت اسلامی پیش از این ادعای ترمپ مبنی بر تصرف میدان هوایی بگرام از سوی چین را رد کرده است.
-
جهان4 روز ago
پزشکیان خطاب به ترمپ: مذاکره نمیکنم، هر کاری میخواهی بکنی، بکن
-
جهان5 روز ago
سفر رییس جمهور اوکراین به عربستان سعودی در آستانه مذاکرات با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برونو کاهل: آلمان در حال جمعآوری معلومات برای نحوه تعامل با امارت اسلامی است
-
جهان5 روز ago
رئیس جمهور پیشین فیلیپین به حکم محکمه بینالمللی بازداشت شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
متقی و وزیرخارجه عمان درباره روابط سیاسی و اقتصادی گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند میگوید روابط «ویژه» اساس تعامل این کشور با افغانستان بوده است
-
جهان2 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
کرملین درباره نامه ادعایی ترمپ: ایران مستقل است و خود تصمیم میگیرد