Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی امریکا و سازمان ملل از اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امریکا بار دیگر از کشورهای همسایه افغانستان به خصوص پاکستان می‌خواهد که در برابر مهاجران افغان رفتار مناسب داشته باشند و افغان‌های را که به محافظت نیاز دارند اجازه حضور در خاک شان را بدهند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز سه‌شنبه (۳۰عقرب) در یک نشست خبری همچنان از پاکستان خواست که به تعهدات شان در برخورد با پناهجویان پابند باشد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا همچنان تاکید کرد که، در مورد کسانی که در انتظار ویزه امریکا در پاکستان به سر می‌برند با مقامات دولت این کشور در تماس اند.

آقای میلر می‌گوید: «ما از همه کشورها از جمله پاکستان می‌خواهیم تا به تعهدات خود در برخورد با پناهجویان پابند باشند. تمایل ما این است که با حسن نیت با دولت پاکستان برای رفع هرگونه نگرانی که ممکن است داشته باشد، کار کنیم.ما در ارتباط نزدیک و دائمی با دولت پاکستان در مورد امنیت افراد در برنامه ایالات متحده هستیم.»

در همین حال نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان در نشستی که در جینوا برگزار شده بود با انتقاد از اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان گفته که برخورد خشونت آمیز و گرفتاری افغان برای بازگرداندن آنها به افغانستان در میان مهاجرین وحشت آفریده است.

فیلیپا کندلر، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان می‌گوید که: «اعلام تصمیم اخراج و اقدامات بعدی، از جمله گزارش‌های ایجاد ارعاب توسط مقامات محلی و اخراج توسط صاحب‌خانه‌ها، احساس وحشت ایجاد کرده است. ما می‌خواهیم که بازگشت افغان‌ها باید داوطلبانه باشد و پاکستان باید افراد آسیب‌پذیری را که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند شناسایی کند.»

از سوی هم، سازمان ملل متحده می‌گوید، بربنیاد آماری که سازمان جهانی مهاجرت جمع‌آوری کرده است در دو ماه گذشته سیصد و ۷۵ هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک به افغانستان برگشته اند و این سازمان تلاش می‌کند تا کمک‌های حیاتی را به این عودت کننده‌گان فراهم نماید.

فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که: «تعداد عودت کننده‌گان مرزی از ۲۰۰ روزانه به ۱۷ هزار مورد افزایش یافته است، طبق گزارش سازمان جهانی مهاجرت، نزدیک به سیصد و ۷۵ هزار افغان در دو ماه گذشته عمدتاً از طریق گذرگاه‌های مرزی تورخم و اسپین بولدک پاکستان را ترک کرده اند. کمک‌های حیاتی از جمله سرپناه، آب، خدمات صحی، اقلام ضروری خانگی، مراقبت‌های صحی، خدمات حفاظتی و تغذیه، و همچنین پول نقد برای تامین نیازهای اساسی، حمل و نقل و غذا توسط کنسرسیوم مرزی به رهبری سازمان جهانی مهاجرت ارائه می‌شود.»

دولت پاکستان اما باوجود، هشدارها و نگرانی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در پیوند به اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان این روند را به شدت ادامه داده و تاکید کرده است که تا جنوری ۲۰۲۴ تمامی مهاجرین غیرقانونی افغان را از پاکستان بیرون خواهند کرد و پس از آن در مورد حضور سایر مهاجرین افغان که دارای اسناد اند تصمیم خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه ترکمنستان سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان را پذیرفت

آقای مردوف در مراسمی به همین مناسبت گفت که ترکمنستان و افغانستان در حال برنامه ریزی اجرای پروژه های بزرگ هستند از همین رو افزایش سطح روابط دیپلوماتیک یک اقدام ضروری است.

Published

on

(Last Updated On: )

رشید مردوف، معاون شورای وزیران و وزیر امور خارجه ترکمنستان، فضل محمد صابر را به عنوان سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در عشق آباد پذیرفته است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور، آقای مردوف در مراسمی به همین مناسبت گفت که ترکمنستان و افغانستان در حال برنامه ریزی اجرای پروژه های بزرگ هستند از همین رو افزایش سطح روابط دیپلوماتیک یک اقدام ضروری است.

او ابراز امیدواری کرد که با تلاش‌های مشترک دیپلوماتیک دو کشور، کار عملی پروژه های خط لوله گاز تاپی، انتقال برق تاپ و خط آهن بین تورغندی و هرات به زودی آغاز شود.

امارت اسلامی در ماه آگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شد، اما تا کنون هیچ کشوری آن را به عنوان حکومت کشور به رسمیت نشناخته است.

اما برخی از کشورهای منطقه در مقایسه با سایر کشورها روابط نزدیکتر با امارت اسلامی برقرار کرده اند.

در ماه دلو سال گذشته، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین اعتمادنامه اسدالله بلال کریمی را به عنوان سفیر افغانستان در بیجینگ پذیرفت.

 

مطالب مرتبط:

رئیس جمهور چین اعتبارنامۀ سفیر امارت اسلامی را پذیرفت

ضمیر کابلوف: برنامه حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های تروریستی خوب پیش می‌رود

Continue Reading

رویداد های اخیر

کانگرس امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

قرار است کمیسیون حقوق بشر کانگرس ایالات متحده امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار کند. این نشست روز سه‌شنبه هفته‌ پیشرو با حضور رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان، هیدربار، معاون بخش زنان دید‌ه‌بان حقوق بشر و شماری از زنان افغان برگزار خواهد شد.

بر بنیاد اعلامیه‌ این کمیسیون، اشتراک کنندگان این نشست مسایل حقوق بشری مشمول وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بررسی و توصیه‌هایی را برای اقدام کانگرس امریکا ارایه خواهند کرد.

در اعلامیه‌ کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا آمده است: «از اگست سال ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغان به طرز چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به افزایش محدودیت‌های شدید اعمال‌شده توسط طالبان توانایی مشارکت زنان در زندگی عمومی را به شدت کاهش داده است.»

این کمیسیون همچنان با اشاره به منع زنان از کار و محرومیت از دسترسی به آموزش افزوده که کنترول بر زندگی خصوصی زنان افزایش یافته است.

همزمان با این، کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است که بحران بشری و اقتصادی، امنیت افغانستان و همسایه‌هایش را تضعیف می‌کند. او در این نشست که در پارلمان اروپا برگزار شد، افزود که امریکا متعهد به تقویت ثبات در افغانستان از طریق دیپلماسی و کمک‌های بشردوستانه است.

کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «ایالات متحده امریکا همچنان از طالبان خواسته است که به تعهدات شان در عرصه‌های اقتصادی، حقوق بشری و جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان عمل کنند.»

بروکر افزود که امریکا آماده همکاری با کشورهای آسیای مرکزی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در عرصه‌های گوناگون از جمله در تلاش‌های آنان به خاطر پاسخگویی موثر به چالش‌های امنیتی در منطقه و آموزش دختران در افغانستان است.

این درحالی است که امارت اسلامی همواره نگرانی‌ها بابت نقض حقوق زنان در افغانستان را بی‌جا دانسته و تأکید کرده است که متعهد به رعایت حقوق زنان مطابق به شریعت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و ترکمنستان بر سر پروژه تاپی با مشارکت افغانستان و هند توافق کردند

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که مصدق ملک، وزیر نفت این کشور در دیدار با رشید مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روی پیگیری پروژه تاپی با مشارکت افغانستان وهند توافق کرده‌‌اند.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در مورد پروژه خط‌ لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان و هند یا تاپی صحبت شده‌است.

همچینن وزرات خارجه پاکستان نیز با نشر اعلامیه‌ی گفته که اسحاق‌دار با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و بر اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی و برق از جمله پروژه تاپی گفتگو کرده‌اند.

مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روز(سه‌شنبه،۲ اسد) طی یک سفر دو روزه وارد اسلام‌آباد شد.

پروژه تاپی در سال ۲۰۱۶ توسط سران کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند توافق شد که به دلیل تهدیدات امنیتی و تحولات در افغانستان این پروژه متوقف شد.

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

این درحالیست که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه و خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل روز پنج‌شنبه (۴اسد) در مورد گسترش روابط دیپلوماتیک و آغاز کار عملی پروژه تاپی در افغانستان گفتگو کردند.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که آقای متقی پروژه تاپی را از اولویت‌های مهم در افغانستان دانسته و افزوده است که اداره‌های مربوطه در افغانستان در تلاش اند تا کارهای تخنیکی پروژه تاپی به اتمام برسد و کار عملی آن آغاز شود.

 

خبرهای مرتبط:

امیرخان متقی و سفیر ترکمنستان درباره کار عملی پروژه تاپی گفتگو کردند

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!