Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل متحد در آینده نزدیک یک نشست بین المللی درباره افغانستان برگزار می‌کند

منتشر شده

در

معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل گفته است که به ابتکار این سازمان در آینده نزدیک یک کنفرانس بین‌المللی در مورد افغانستان برگزار می‌شود که امارت اسلامی بخش مهم آن خواهد بود.

سکات سمیت این موضوع را در دیدار با مولوی ذاکر، رئیس عمومی دفتر معاونیت سیاسی ریاست الوزرا در کابل بیان کرده است. او اما زمان و مکان این نشست را مشخص نکرده است.

حسن حقیار، رئیس مطبوعات معاونیت سیاسی ریاست الوزرا می‌گوید: «نماینده یوناما تذکر داد که عنقریب یک کنفرانس بزرگ بین المللی راجع به افغانستان تدویر می‌یابد که در آن بیش از ۲۰ کشور شرکت می‌کنند و مردم سرشناس افغانستان نیز حضور خواهند داشت و ما کوشش می‌کنیم که به امارت نیز در آن دعوت داده شود.»

سخنگوی امارت اسلامی اما می‌گوید تا هنوز دعوت نامه‌ای دریافت نکرده اند و هرگاه دعوت شوند در دومین نشست نمایندگان کشورها در امور افغانستان به رهبری انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد شرکت خواهند کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «اگر به امارت اسلامی افغانستان دعوت داده شود طبعاً شرکت خواهد کرد، اما چنین معلوم نمی‌شود چون موضوع به رسمیت شناختن از سوی سازمان ملل هنوز باقی مانده و کرسی افغانستان هم سپرده نشده است.»

گزارش هماهنگ‌کننده‌ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان نیز در نشست پیش‌رو به بررسی گرفته می‌شود و در مورد آن تبادل نظر صورت خواهد گرفت.

فریدون سینیرلی اوغلو گزارشی درباره افغانستان تهیه کرده و در اختیار نمایندگان کشورها در امور افغانستان قرار داده است.

آگاهان اما می‌گویند حضور نمایندگان افغانستان در نشست‌های بزرگ مهم و حتمی است.

کریم امین، عضو شورای رهبری حزب اسلامی می‌گوید: «این نشست‌ها بخاطر بیرون رفت از بحران فعلی افغانستان است. در این بخش دوم نشست‌ها، عدم حضور هیئت ها از تنظیم امارت اسلامی طالبان بدون شک مثبت نخواهد بود، بنابراین حضور هیئت های طالبان یک امر قطعی و تعیین کننده در نشست هایی است که در آن راه حل بحران افغانستان به صورت جدی مورد بحث و مداقه قرار می‌گیرد.»

انتونیو گوترش دور اول این نشست را در دوحه، پایتخت قطر پشت درهای بسته برگزار کرد. با این حال برخی دیگر مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند که نشست ها درباره افغانستان زمانی نتیجه مثبت در پی دارد که نماینده امارت اسلامی در آن حضور داشته باشد.

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: مبارزه برای افغانستان عاری از پولیو باید ادامه یابد

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده است.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مناسبت روز جهانی پولیو تأکید کرده است که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌سازی این بیماری در افغانستان باید ادامه یابد و همه کودکان در برابر آن واکسین شوند.

یونیسف افغانستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی پولیو است و این مناسبت فرصتی برای برجسته‌ساختن تلاش‌های ملی در راستای افغانستان عاری از پولیو و قدردانی از کارکنان صحی خط مقدم فراهم می‌کند.

این نهاد افزوده است که کارکنان صحی با تلاش‌های پیگیرانه خود برای واکسین‌کردن کودکان و پایان‌دادن به پولیو فعالیت می‌کنند.

درهمین حال، نهاد افغانستان عاری از پولیو روز پنج‌شنبه ۳۰ میزان هشدار داد که حضور ویروس فلج اطفال در هر منطقه می‌تواند تهدیدی برای سلامت همه کودکان در سراسر کشور باشد. این نهاد از مردم خواسته است تا در روند واکسیناسیون تمامی کودکان همکاری کرده و اجازه ندهند هیچ فرزندی از دریافت واکسن محروم شود.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که ویروس فلج اطفال هنوز هم در افغانستان به‌طور گسترده شایع است و سازمان ملل متحد از ثبت موارد متعدد ابتلا خبر داده است. همچنین سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده و علاوه بر آن، شش مورد نیز در کشور پاکستان گزارش شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!