رویداد های اخیر
نگرانی یونیسف از گزارش ممنوعیت گروههای کمکی از تحصیل در افغانستان

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارشها مبنی بر اینکه حکومت افغانستان کمک سازمانهای غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد این گزارشها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
یونیسف در بیانیهای اعلام کرد: «ما به شدت نگران گزارشهایی هستیم که نشان میدهد در صورتی که سازمانهای غیرحکومتی که در زمینه تعلیم کار میکنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله ۳۰۰ هزار دختر از تعلیم با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در طی یک ماه آینده محروم شوند.»
یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیردولتی افغانستان و ۱۲ سازمان بینالمللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتادهترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی میکند.
این صنوف معمولاً در ساختمانها یا خانههای محلی در مناطقی که هیچ مکتبی وجود ندارد، برگزار میشود و کودکان برنامههای درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا میگیرند.
پیش از این حکومت افغانستان در اواخر حمل سال جاری، ۶۲۰ صنف آموزشی محلی را در ولایتهای کندهار و هلمند تا اطلاع بعدی مسدود کرده بود.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارشها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در شماری از ولایات گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان به ویژه زنان، دختران، جوانان و به طور عمومی برای افغانستان خواهد بود.»
وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل در این باره با مقامهای امارت اسلامی صحبت خواهد کرد تا مشخص شود قرار است چه چیزی اتفاق بیفتد، زیرا هیچ سند رسمی بر منع فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در افغانستان وجود ندارد.
یونیسف پیش از این از گسترش برنامههای آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل میدهند.
سازمان ملل پیش بینی کرده است که ۸.۷ میلیون افغان در سال جاری به کمکهای بشردوستانه برای آموزش نیاز دارند.
رویداد های اخیر
متقی برای شرکت در نشست «ترانس همالیا» عازم چین شد

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در رأس یک هیئت به منظور شرکت در سومین نشست «ترانس همالیا برای همکاریهای بینالمللی» عازم چین شد.
حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه در صفحه ایکس اش گفته است که آقای متقی به دعوت رسمی چین عازم این کشور شد.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد و تعداد دیگر مسئولین امارت اسلامی در این سفر آقای متقی را همراهی میکنند.
معاون سخنگوی وزارت خارجه گفت که در این نشست کشورهای ماحول کوه های همالیا درمورد همکاریهای اقتصادی، اتصال منطقهای و تغییرات ایکولوژیکی بحث میکنند.
وی افزود که هیئت امارت اسلامی همچنان در حاشیه این اجلاس با وزیر خارجه چین و نمایندگان سایر کشورها نشست دوجانبه خواهد داشت.
رویداد های اخیر
پاکستان قوانین ورود افغانها به این کشور را تشدید کرد

اسلام آباد تصمیم گرفته است که سر از ماه آینده میلادی، تمامی شهروندان افغانستان، مانند اتباع سایر کشورها، ملزم به ورود به پاکستان با پاسپورت و ویزه معتبر خواهند بود.
بربنیاد سیاست قبلی، افراد قبایل تقسیم شده میان دو طرف خط دیورند میتوانستند با مجوز ویژه سفر وارد پاکستان شوند.
به گزارش صدای امریکا، بر اساس یک دستورالعمل رسمی که به مقامات مهاجرت در تمام گذرگاه های مرزی افغانستان ارسال شده است «پاسپورت به عنوان تنها سند مسافرتی از اول نومبر ۲۰۲۳ اجرا میشود.»
در این سند آمده است: «هیچ سند دیگری برای سفر از افغانستان به پاکستان پذیرفته نمی شود.»
دولت پاکستان هنوز در مورد سیاست جدید اعلام رسمی نکرده است.
یک مقام پاکستانی به صدای امریکا گفته که امیدوار است مقامات امارت اسلامی در تطبیق سیاست جدید برای کمک به جلوگیری از عبور غیرقانونی شورشیان و قاچاقچیان همکاری کنند.
امارت اسلامی تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.
این در حالی است که پاکستان اقدامات اش را علیه افغانهایی که به طور غیرقانونی در این کشور زندگی میکنند، تشدید کرده است.
پنجشنبه گذشته، جلیل عباس جیلانی، سرپرست وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که دولت، مهاجرین غیرقانونی از افغانستان و سایر کشورها را اخراج خواهد کرد.
رویداد های اخیر
سفر گردشگران خارجی به هلمند برای بازدید از اماکن تاریخی

با تامین امنیت در افغانستان، گردشگران خارجی برای دیدن مکانهای تاریخی این کشور که دهها سال از دسترس مسافران دور بود، شروع به بازدید از آن کرده اند.
گروهی از گردشگرانی که به لشکرگاه در ولایت هلمند سفر کردند، از دیدن قلعه بست با قدامت سه هزار سال که به خاطر طاق قرن یازدهم خود شهرت دارد، شگفت زده شدند. طاق قسمتی از بقایای یک مسجد است.
این گروه ۱۱ نفره از آلمان، امریکا، نیوزیلند و افریقای جنوبی شامل پنج زن بود که همگی از فرصت بازدید از قلعه و سایر مکانهای تاریخی در کشور استقبال کردند.
گردشگران گفتند که با توجه به برقراری صلح، زمان مناسبی برای بازدید از افغانستان است.
یک گردشگر از افریقای جنوبی گفت: «افغانستان از نظر مواد معدنی، کشور غنی است، آنها باید برای مردم و کشور خود تلاش کنند تا خود را از وابستگی به کشورهای دیگر نجات دهند.»
یک گردشگر امریکایی گفت: «خوشحالم که به همراه دوستانم از قلعه بست و برخی مناطق تاریخی دیگر این ولایت تاریخی دیدن کردم.»
در همین حال، سلطان محمد حنیف، مسئول فرهنگ و گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند گفت که از زمان رویکار آمدن امارت اسلامی، گردشگران زیادی از کشورهای مختلف به این ولایت سفر کرده اند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
تجارت1 روز ago
یک فابریکه تولید سیروم به ارزش ۲۵ میلیون دالر در کابل افتتاح شد
-
ورزش3 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت