Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی یونیسف از گزارش ممنوعیت گروه‌های کمکی از تحصیل در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارش‌ها مبنی بر این‌که حکومت افغانستان کمک سازمان‌های غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد این گزارش‌ها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

یونیسف در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما به شدت نگران گزارش‌هایی هستیم که نشان می‌دهد در صورتی که سازمان‌های غیرحکومتی که در زمینه تعلیم کار می‌کنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله ۳۰۰ هزار دختر از تعلیم با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در طی یک ماه آینده محروم شوند.»

یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیردولتی افغانستان و ۱۲ سازمان بین‌المللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتاده‌ترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی می‌کند.

این صنوف معمولاً در ساختمان‌ها یا خانه‌های محلی در مناطقی که هیچ مکتبی وجود ندارد، برگزار می‌شود و کودکان برنامه‌های درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا می‌گیرند.

پیش از این حکومت افغانستان در اواخر حمل سال جاری، ۶۲۰ صنف آموزشی محلی را در ولایت‌های کندهار و هلمند تا اطلاع بعدی مسدود کرده بود.

استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارش‌ها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بین‌المللی در شماری از ولایات گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان به‌ ویژه زنان، دختران، جوانان و به طور عمومی برای افغانستان خواهد بود.»

وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل در این ‌باره با مقام‌های امارت اسلامی صحبت خواهد کرد تا مشخص شود قرار است چه چیزی اتفاق بیفتد، زیرا هیچ سند رسمی بر منع فعالیت آموزشی مؤسسات بین‌المللی در افغانستان وجود ندارد.

یونیسف پیش از این از گسترش برنامه‌های آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.

بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند.

سازمان ملل پیش بینی کرده است که ۸.۷ میلیون افغان در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه برای آموزش نیاز دارند.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ده‌ها نیازمند غزنی مساعدت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

بنیاد بیات در ادامه کمک‌های رمضانی‌اش در افغانستان، این‌بار به ده‌ها خانواده نیازمند در ولایت غزنی مواد خوراکی توزیع کرده است.

مسوولان بنیاد بیات می‌گویند که این کمک‌ها پس از انجام سروی دقیق، به مستحقین آن توزیع شده است.

کمک‌های توزیع‌شده مشمول آرد، برنج و روغن می‌باشد.

در همین حال، خانواده‌های که از این کمک‌ها مستفید شده‌اند، از دیگر نهادهای خیریه نیز می‌خواهند که در این شرایط سخت دست نیازمندان را بگیرند.

پیش از این نیز بنیاد بیات به باشندگان نیازمند غزنی کمک‌های قابل توجه داشته است.

گفتنی است که بنیاد بیات همچنان در برخی از ولایات دیگر در تأمین آب آشامیدنی صحی، ساخت مساجد، مراکز صحی و مکاتب کمک‌های چشمگیری داشته است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل: ادامه ممنوعیت‌ها ۴ میلیون دختر افغان را تا ۲۰۳۰ از تحصیل محروم می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد هشدار داده اگر امارت اسلامی به ممنوعیت‌ها ادامه دهد، بیش از چهار میلیون دختر افغان تا سال ۲۰۳۰ از تحصیل محروم خواهند شد.

آقای دوجاریک در یک کنفرانس خبری در نیویورک روز دوشنبه (۲۴ مارچ) گفت که یونیسف گزارش داده است که ۴۰۰ هزار دختر دیگر در سال تحصیلی جدید که این هفته آغاز شده، از تحصیل در مکاتب متوسطه محروم شده‌اند.

او گفت: «یونیسف به ما می‌گوید که سال تحصیلی جدید در افغانستان امروز آغاز شد، اما ۴۰۰ هزار دختر دیگر از حق تحصیل خود محروم شده‌اند، که تعداد کل دخترانی که از این حق اساسی محروم هستند به ۲.۲ میلیون نفر می‌رسد.»

وی افزود: «این یعنی ۲.۲ میلیون دختر امروز از تحصیل محروم هستند. این سه سال از آغاز ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع متوسطه را نشان می‌دهد. یونیسف می‌گوید اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، که ما امیدواریم ادامه نیابد، بیش از چهار میلیون دختر از حق تحصیل پس از مقطع ابتدایی محروم خواهند شد.»

سخنگوی سازمان ملل متحد تصریح کرد: «افغانستان نمی‌تواند نیمی از جمعیت خود را به دلیل این ممنوعیت کنار بگذارد.»

وی اشاره نمود که یونیسف به حدود ۴۴۵ هزار کودک از طریق آموزش‌های مبتنی بر جامعه دسترسی به تحصیل فراهم کرده است که ۶۴ درصد آن‌ها دختر هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد

صادق خان بر تعهد پاکستان به تعامل مستمر با افغانستان تاکید کرد و بر اهمیت حل مسائل باقی مانده برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه تاکید کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

محمدصادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، سفر سه روزه خود به کابل را به پایان رسانده و با شماری از مقامات امارت اسلامی در مورد موضوعات مختلف از جمله تجارت، روابط دوجانبه، ارتباط منطقه‌ای و امنیت گفتگو کرد.

به گفته وزارت خارجه پاکستان، این سفر همچنین منجر به نهایی شدن برنامه زمانی روابط نهادی شد و توافق شد که جلسه کمیته هماهنگی مشترک (JCC) قبل از 15 اپریل برگزار شود.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، صادق در جریان این سفر با امیرخان متقی سرپرست وزیر امور خارجه افغانستان دیدار و در مورد منافع دوجانبه، صلح و امنیت، تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو طرف تبادل نظر کردند.

صادق خان بر تعهد پاکستان به تعامل مستمر با افغانستان تاکید کرد و بر اهمیت حل مسائل باقی مانده برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه تاکید کرد.

دو طرف بر افزایش تعاملات و گفتگوها در سطح بالا برای ارتقای همکاری بین دو کشور توافق کردند.

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد وزرای تجارت افغانستان و پاکستان قبل از عید فطر برای گفتگو با یکدیگر دیدار خواهند کرد و نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت قرار است بعد از عید به پاکستان سفر کند تا امور مربوط به تجارت را نهایی کند.

پاکستان و افغانستان همچنین توافق کردند که یک نشست عالی رتبه کمیته هماهنگی مشترک (JCC) را قبل از ۱۵اپریل در کابل تشکیل دهند. رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که صادق به همراه مقامات ملکی و نظامی در نشست JCC شرکت خواهند کرد.

صادق همچنین با نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان دیدار کرد و در آن دو طرف در مورد تجارت دوجانبه، روابط اقتصادی و همکاری در دهلیزهای تجاری و ارتباط منطقه‌ای گفتگو کردند.

نماینده پاکستان بر لزوم استفاده کامل از ظرفیت تجارت منطقه‌ای و مسیرهای ترانزیتی به نفع هر دو کشور تاکید کرد.

رسانه‌های محلی پاکستان گزارش داده اند که صدیق پس از بازگشت به پاکستان، اسحاق دار، معاون صدراعظم را در جریان دیدارهای خود با مقامات افغانستان قرار داد و بر نتایج و زمینه‌های پیشرفت در تعامل دوجانبه و همکاری های منطقه‌ای تاکید کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!