رویداد های اخیر
نگرانی یونیسف از گزارش ممنوعیت گروههای کمکی از تحصیل در افغانستان
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارشها مبنی بر اینکه حکومت افغانستان کمک سازمانهای غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد این گزارشها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
یونیسف در بیانیهای اعلام کرد: «ما به شدت نگران گزارشهایی هستیم که نشان میدهد در صورتی که سازمانهای غیرحکومتی که در زمینه تعلیم کار میکنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک از جمله ۳۰۰ هزار دختر از تعلیم با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در طی یک ماه آینده محروم شوند.»
یونیسف در همکاری با ۱۵ سازمان غیردولتی افغانستان و ۱۲ سازمان بینالمللی ۲۱ هزار صنف آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتادهترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی میکند.
این صنوف معمولاً در ساختمانها یا خانههای محلی در مناطقی که هیچ مکتبی وجود ندارد، برگزار میشود و کودکان برنامههای درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا میگیرند.
پیش از این حکومت افغانستان در اواخر حمل سال جاری، ۶۲۰ صنف آموزشی محلی را در ولایتهای کندهار و هلمند تا اطلاع بعدی مسدود کرده بود.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارشها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در شماری از ولایات گفت: «اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان به ویژه زنان، دختران، جوانان و به طور عمومی برای افغانستان خواهد بود.»
وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل در این باره با مقامهای امارت اسلامی صحبت خواهد کرد تا مشخص شود قرار است چه چیزی اتفاق بیفتد، زیرا هیچ سند رسمی بر منع فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در افغانستان وجود ندارد.
یونیسف پیش از این از گسترش برنامههای آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل میدهند.
سازمان ملل پیش بینی کرده است که ۸.۷ میلیون افغان در سال جاری به کمکهای بشردوستانه برای آموزش نیاز دارند.
رویداد های اخیر
مقامهای امارت اسلامی و ایران در مورد گسترش خدمات ترانسپورتی و ترانزیتی گفتگو کرده اند
شماری از مقامهای ایرانی که این روزها در کابل بسر میبرند با مسوولان وزارت ترانسپورت و هوانوردی، در مورد گسترش خدمات ترانسپورتی و ترانزیتی گفتگو کرده اند.
مقامهای ایرانی میگویند که تلاش دارند تا روابط اقتصادی دو کشور گسترش یابد و آنان میخواهند که در بخش زراعت، مالداری، استخراج معادن و ترانزیت با افغانستان همکاری کنند.
حسین نوری زاده، معاون والی خراسان رضوی ایران میگوید: «بستر صادرات، مخصوصاً محصولات زراعتی افغانستان هم ارگانیک است و هم بسیار با کیفیت است. آمادگی این موضوع را هم داریم که تولید دهقانان عزیز در اینجا روی زمین نماند و جدا از تامین در داخل افغانستان، از طریق جمهوری اسلامی ایران نسبت به صادرات به کشورهای دیگر را انجام دهیم.»
اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید که ایران از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و ظرفیتهای بزرگ برای گسترش روابط اقتصادی و تجارتی وجود دارد و دو کشور باید کار بیشتری در این زمینه انجام دهند.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت وسرمایه گذاری میگوید: «زراعتی که شما دارید، عین زراعت را ما هم داریم. مگر برای ما باید زمینه مساعد شود که به یک کشور بسیار بزرگ که هم دوست شماست و هم دوست تقریباً ما که هندوستان است، ما باید به هندوستان راه پیدا کنیم و بالاخره همین صادرات و میوه و سبزی را به آنجا ببریم.»
اخیراً سرمایه گذاران ایرانی علاقهمند سرمایه گذاری در افغانستان شده اند، به ویژه در بخش زراعت و استخراج معادن، زیرا این کشور بیشتر مواد مصرفی مانند میوه جات و سبزیجات را از کشورهای دور مانند برازیل وارد میکند و اگر بتواند در افغانستان سرمایه گذاری کند، هزینههایش کمتر میشود.
رویداد های اخیر
اسلام آباد: امارت اسلامی به جای لکچر دادن به ما، مشکلات خود را حل کند
در بیانیه تاکید شده است که امارت اسلامی حکومت همه شمول تشکیل دهد، حق آموزش دختران را تامین کند و نگذارد گروه های تروریستی به کشورهای همسایه تهدید ایجاد کنند.
به دنبال خواست امارت اسلامی از حکومت پاکستان برای مذاکره با مخالفان سیاسی اش، اسلام آباد از امارت اسلامی خواسته است تا به جای اینگونه اظهارات مشکلات خود را حل کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای امروز (دوشنبه) گفت که اعلامیه وزارت امور خارجه افغانستان در مورد تظاهرات اخیر در پاکستان، مداخله «غیرقابل قبول» در امور داخلی این کشور تلقی میشود.
در بیانیه تاکید شده است که امارت اسلامی حکومت همه شمول تشکیل دهد، حق آموزش دختران را تامین کند و نگذارد گروه های تروریستی به کشورهای همسایه تهدید ایجاد کنند.
روز گذشته، سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان گفته بود که تنش میان حکومت و مخالفان سیاسی در پاکستان به سطح نگران کننده رسیده است و میتواند بر تمام منطقه تاثیر منفی داشته باشد.
عبدالقهار بلخی گفته بود که بهترین راه برای براورده ساختن «خواستههای مشروع مردم» مذاکره و تفاهم است.
رویداد های اخیر
کار ساخت یک زندان در مرکز ولایت پنجشیر آغاز شد
این زندان گنجایش هزاران زندانی را در خود خواهد داشت.
ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت پنجشیر میگوید که سنگ تهداب زندان مرکزی این ولایت امروز (دوشنبه) توسط مقامهای محلی در بازارک گذاشته شد.
محمد آغا حکیم، والی پنجشیر در مراسمی به همین مناسبت گفت که این زندان در موازی یازده جریب زمین به طور پخته و به هزینه ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار افغانی در منطقه بهارک بازارک ساخته میشود.
وی تصریح کرد که در ابتدا قرار است چهاردیواری، برجهای امنیتی و سیستم آبرسانی زندان مرکزی پنجشیر ساخته شود و سال آینده هم کار روی ساخت تاسیسات اساسی آن انجام میشود.
این زندان گنجایش هزاران زندانی را در خود خواهد داشت.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
به دنبال تنشها در شرق میانه، پروازهای بینالمللی از فضای افغانستان افزایش یافته است
-
جهان4 روز ago
رئیس جمهور امریکا میگوید «جنگ همه جانبه» در شرق میانه رخ نخواهد داد
-
تجارت2 روز ago
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
روسیه: تاکنون اجماعی در مورد اشتراک امارت اسلامی در نشست بریکس شکل نگرفته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس اسلام آباد ۶۰ افغان را در آستانه تظاهرات حامیان عمران خان بازداشت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اولویت نشست فارمت مسکو تسهیل روند مصالحه ملی و گسترش همکاری با کابل است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اسرائیل دفتر مرکزی استخبارات حزب الله را در لبنان هدف قرار داد؛ ایران میگوید عقب نشینی نمیکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک مقام ایرانی: استخدام اتباع خارجی تنها برای کارهای شاقه مجاز است