Connect with us

رویداد های اخیر

همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شماری از شرکت‌های هوایی پروازهای بیشتری از طریق افغانستان انجام می‌دهند

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شرکت‌های هوایی سنگاپور، بریتانیا و آلمان پروازهای خود را بر فراز افغانستان افزایش داده اند.

این شرکت‌ها سه سال پیش با تسلط امارت اسلامی و توقف خدمات کنترول ترافیک هوایی، عبور از افغانستان را که در مسیر اصلی بین آسیا و اروپا قرار دارد، متوقف کردند.

به گزارش رویترز، این خدمات هنوز از سر گرفته نشده است، اما شرکت‌های هوایی به طور فزاینده‌ای فضا بین ایران و اسرائیل را خطرناک تر از حریم هوایی افغانستان می‌دانند. بسیاری از آنها پرواز خود را از طریق ایران و خاورمیانه پس از بسته شدن آسمان روسیه به روی اکثر شرکت‌های هوایی غربی در زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بودند.

یان پتچنیک، سخنگوی سازمان ردیابی پرواز «فلایت رادار ۲۴» گفت: «با شدت گرفتن درگیری‌ها، محاسبات استفاده از حریم هوایی تغییر کرده است. شرکت‌ها به دنبال کاهش خطر تا حد ممکن هستند و پرواز بر فراز افغانستان را گزینه مصون تر با توجه به تنش‌های فعلی بین ایران و اسرائیل می‌دانند.»

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

این تغییر در اواسط اپریل در جریان حملات متقابل بین ایران و اسرائیل آغاز شد. اطلاعات ردیابی پرواز از آن زمان نشان می‌دهد که شرکت آلمانی لوفت هانزا، خطوط هوایی سنگاپور، بریتیش ایرویز و شرکت‌های دیگر شروع به انجام چند پرواز در روز بر فراز افغانستان کردند.

اما افزایش اصلی از زمانی رخ داد که کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزب الله در اواخر جولای نگرانی از تشدید تنش‌ها را برانگیخت.

شرکت لوفت هانزا به رویترز گفت که تصمیم از سرگیری پرواز بر فراز افغانستان را در اوایل ماه جولای گرفت.

سایر شرکت‌های هوایی که از اپریل پروازهای خود را افزایش داده‌اند عبارتند از ترکیش ایرلاینز، تای ایرویز و ایر فرانس.

این در حالیست که اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده در اوایل جولای گفته بود که طیاره ها می‌توانند در ارتفاع کم بر فراز قسمتی از شمال شرق افغانستان، دهلیز واخان، پرواز کنند.

یک سال پیش از آن، اداره هوانوردی فدرال امریکا ممنوعیت پروازها بر فراز افغانستان را لغو کرده بود، اما گفته بود که طیاره ها باید بالای ۳۲ هزار فت (۹ هزار و ۷۵۳ متر) بمانند، ارتفاعی که در آن فیر از زمین به هوا تاثیر کمتری خواهد داشت.

رویترز گزارش داده است که در حالی که کنترول ترافیک هوایی در افغانستان وجود ندارد، پیلوت‌هایی که از این کشور عبور می‌کنند، طبق پروتکولی که توسط اداره هوانوردی ایکائو سازمان ملل متحد و اداره هوانوردی افغانستان تنظیم شده است، از طریق مخابره با طیاره ‌های مجاور صحبت می‌کنند.

 

مطالب مرتبط:

شرکت هوایی ایران‌ایر پروازهایش را به کابل آغاز کرد


پس از سه سال توقف، ترکش ایرلاینز پرواز های خود را به افغانستان از سر گرفت

رویداد های اخیر

کرن دیکر می‌گوید گفتگو‌هایی را برای حمایت از زنان افغان انجام داده است

Published

on

چندین دیپلومات بلندپایه امریکایی به حمایت از زنان افغانستان و تلاش برای کمک به افغان‌ها اطمینان داده‌اند. کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید که برای حمایت از حقوق زنان و دختران افغان، تقویه حقوق بشری و کمک به افغان‌ها؛ گفتگوی را با معاون وزارت خارجه امریکا و رینا امیری انجام داده است.

خانم دیکر گفته است که این دیپلوماتان ارشد امریکایی گفته‌اند که تلاش‌های مشترک را برای حمایت از زنان افغان ادامه می‌دهند.

او در این مورد بیان نموده است: «من مشتاقانه منتظر هستم تا به تعقیب کار و فعالیت‌های مثمر و خوب با جان مارک، معاون وزیر امور خارجه و در راستای حفظ منافع امنیت ملی امریکا، حمایت از زنان و دختران افغان، ترویج حقوق بشر تمام افغان‌ها و کمک به مردم افغانستان در مقابل یک بحران جدی بشری به تلاش‌های خود ادامه دهم.»

در همین حال، شماری از فعالان حقوق زنان گفته‌اند که امریکا باید گام‌های موثری را برای تأمین حقوق بشری زنان در افغانستان بردارد و با امارت اسلامی در این زمینه گفتگو کند.

دیوه پتنگ، فعال حقوق زن گفته است: «امروز متأسفانه مردم افغانستان بی باور شده‌اند. گام‌های عملی اتخاذ نمی‌شود و در زندگی مردم تغییرات مثبت دیده نمی‌شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان اظهار کرده‌اند که تلاش‌های جامعه جهانی برای متقاعدکردن حاکمان افغانستان به پذیرش حقوق اساسی زنان در افغانستان تاکنون بی‌نتیجه بوده است زیرا جامعه جهانی برای حل دایمی این معضل، میکانیزم روشن ندارد.

عادله زمانی، فعال حقوق زن گفت: «گرچه بسیاری به خوشبینی به چنین نشست‌های نگاه نمی‌کنند و می‌گویند که در طول سه سال اخیر چنین نشست‌ها نتوانسته وضعیت قابل توجه‌ای را در افغانستان ایجاد کند.»

گفتنی است که یکی از موارد قابل بحث میان امارت اسلامی و جامعه جهانی موضوع حقوق بشری زنان است. با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمی‌‌تواند تعریفی را که غرب از حقوق زنان دارد، بپذیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس شرکت ۷۷ ترکی: امیدواریم قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق جوزجان به امضا برسد

Published

on

سلیمان جیلیو، رئیس عمومی شرکت ۷۷ ترکی در دیدار با هدایت‌الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم ابراز امیدواری کرده که بعد از نهایی‌شدن سندهای این شرکت، قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان میان این دو نهاد به امضا برسد.

وزارت معادن امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای گفته که آقای بدری از فعالیت‌های شرکت ۷۷ ترکی در کشور قدردانی کرده و از آنان خواسته است تا سرمایه‌گذاری بیشتر روی معادن تالک، آهن و مس افغانستان انجام دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر در دیدار با تاجران میوه خشک: با هند برای حل مشکل ویزه صحبت می‌کنیم

وی افزود که برای تاجران میوه خشک در مطابقت با پالیسی امارت اسلامی زمین اختصاص می‌یابد و سهولت‌ها برای شان فراهم خواهد شد.

Published

on

معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران میوه خشک گفته است که امارت اسلامی با مقامات هند برای حل مشکلات مربوط به صدور ویزه صحبت خواهد کرد.

در این دیدار که روز چهارشنبه صورت گرفت، مولوی عبدالکبیر همچنان گفت که کشورهای همسایه باید از ایجاد مشکلات در برابر تاجران افغان دست بردارند و برای رشد تجارت دوجانبه سهولت‌های لازم را فراهم کنند.

وی افزود که برای تاجران میوه خشک در مطابقت با پالیسی امارت اسلامی زمین اختصاص می‌یابد و سهولت‌ها برای شان فراهم خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!