Connect with us

رویداد های اخیر

همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شماری از شرکت‌های هوایی پروازهای بیشتری از طریق افغانستان انجام می‌دهند

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شرکت‌های هوایی سنگاپور، بریتانیا و آلمان پروازهای خود را بر فراز افغانستان افزایش داده اند.

این شرکت‌ها سه سال پیش با تسلط امارت اسلامی و توقف خدمات کنترول ترافیک هوایی، عبور از افغانستان را که در مسیر اصلی بین آسیا و اروپا قرار دارد، متوقف کردند.

به گزارش رویترز، این خدمات هنوز از سر گرفته نشده است، اما شرکت‌های هوایی به طور فزاینده‌ای فضا بین ایران و اسرائیل را خطرناک تر از حریم هوایی افغانستان می‌دانند. بسیاری از آنها پرواز خود را از طریق ایران و خاورمیانه پس از بسته شدن آسمان روسیه به روی اکثر شرکت‌های هوایی غربی در زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بودند.

یان پتچنیک، سخنگوی سازمان ردیابی پرواز «فلایت رادار ۲۴» گفت: «با شدت گرفتن درگیری‌ها، محاسبات استفاده از حریم هوایی تغییر کرده است. شرکت‌ها به دنبال کاهش خطر تا حد ممکن هستند و پرواز بر فراز افغانستان را گزینه مصون تر با توجه به تنش‌های فعلی بین ایران و اسرائیل می‌دانند.»

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

این تغییر در اواسط اپریل در جریان حملات متقابل بین ایران و اسرائیل آغاز شد. اطلاعات ردیابی پرواز از آن زمان نشان می‌دهد که شرکت آلمانی لوفت هانزا، خطوط هوایی سنگاپور، بریتیش ایرویز و شرکت‌های دیگر شروع به انجام چند پرواز در روز بر فراز افغانستان کردند.

اما افزایش اصلی از زمانی رخ داد که کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزب الله در اواخر جولای نگرانی از تشدید تنش‌ها را برانگیخت.

شرکت لوفت هانزا به رویترز گفت که تصمیم از سرگیری پرواز بر فراز افغانستان را در اوایل ماه جولای گرفت.

سایر شرکت‌های هوایی که از اپریل پروازهای خود را افزایش داده‌اند عبارتند از ترکیش ایرلاینز، تای ایرویز و ایر فرانس.

این در حالیست که اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده در اوایل جولای گفته بود که طیاره ها می‌توانند در ارتفاع کم بر فراز قسمتی از شمال شرق افغانستان، دهلیز واخان، پرواز کنند.

یک سال پیش از آن، اداره هوانوردی فدرال امریکا ممنوعیت پروازها بر فراز افغانستان را لغو کرده بود، اما گفته بود که طیاره ها باید بالای ۳۲ هزار فت (۹ هزار و ۷۵۳ متر) بمانند، ارتفاعی که در آن فیر از زمین به هوا تاثیر کمتری خواهد داشت.

رویترز گزارش داده است که در حالی که کنترول ترافیک هوایی در افغانستان وجود ندارد، پیلوت‌هایی که از این کشور عبور می‌کنند، طبق پروتکولی که توسط اداره هوانوردی ایکائو سازمان ملل متحد و اداره هوانوردی افغانستان تنظیم شده است، از طریق مخابره با طیاره ‌های مجاور صحبت می‌کنند.

 

مطالب مرتبط:

شرکت هوایی ایران‌ایر پروازهایش را به کابل آغاز کرد

پس از سه سال توقف، ترکش ایرلاینز پرواز های خود را به افغانستان از سر گرفت

رویداد های اخیر

فورم دوحه؛ تمرکز تازه جهان بر نقش افغانستان در اتصال منطقه

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Published

on

در آستانۀ روز دوم فورم دوحه ۲۰۲۵، که با حضور حدود پنج‌هزار نماینده از ۱۶۰ کشور برگزار می‌شود، تمرکز جهانی بر نقش رو‌به‌تحول افغانستان افزایش یافته است.

ذاکر جلالی، رئیس بخش دوم سیاسی وزارت خارجۀ امارت اسلامی، در پیامی در شبکه ایکس گفته است که روز نخست فورم بیشتر بر بحران‌های جاری جهان و نقش قطر در میانجی‌گری متمرکز بود؛ از غزۀ جنگ‌زده و بحران اوکراین گرفته تا سودان، سوریه و دیگر موضوعات داغ بین‌المللی.

به‌گفتۀ جلالی، قرار است امروز در فورم دوحه پنل ویژه‌ای دربارۀ نقش افغانستان در اتصال منطقه برگزار شود. در این نشست، عبدالحی قانت از جانب افغانستان، عصمت‌الله ایرگاشف نمایندۀ ویژۀ رئیس‌جمهور ازبکستان و فیصل بن عبدالله نمایندۀ ویژه وزارت خارجه قطر شرکت خواهند کرد.

او تأکید کرده است که قطر در سال‌های اخیر نمونه‌ای موفق از میانجی‌گری و حل مسالمت‌آمیز منازعات ارائه کرده و افغانستان یکی از مثال‌های برجسته آن است. به باور وی، پرداختن فورم دوحه به مسئلۀ افغانستان در چارچوب نقش این کشور در اتصال، توسعه و همکاری اقتصادی نشان می‌دهد که نگاه جهانی از روایت امنیتی و بحرانی گذشته، به‌سوی روایت تازه‌ای از فرصت، پیشرفت و اتصال منطقه در حال تغییر است.

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: جدا دانستن مکتب و مدرسه «دسیسه اشغالگران» است

Published

on

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که کشورهای غربی تلاش دارند به نام مدرسه و مکتب میان مردم تفرقه ایجاد کنند اما به گفته او، به اهداف‌شان نخواهند رسید.

آقای نوری در مراسم فراغت بیش از ۷۰۰ متعلم و محصل در کابل افزود: «جدا دانستن مکتب و مدرسه فکر غربی و دسیسه اشغالگران است، این یک دسیسه فاسد دشمنان دین خدا و افغانستان است.»

نوری تصریح کرد که حکومت به آموزش‌های دینی، به‌ویژه علوم عصری متعهد است و پیشرفت کشور را بدون آن ناممکن می‌داند.

او تأکید کرد که جهاد و دفاع از خاک امروز بر پایه تکنالوژی انجام می‌شود و در این بخش نیز توجه لازم صورت گرفته است.

در این مراسم، محمد علی جان احمد، معین جرگه‌های این وزارت، آموزش‌های دینی و عصری را فرض عین خواند.

جان احمد گفت: «فراگیری علوم عصری برای امور دینی فرض است. اگر علوم دینی را برای این فرا می‌گیریم که برای مقابله با کفار آماده باشیم، پس یقیناً که علوم عصری برای ما و شما فرض است.»

متعلمان و محصلانی که تازه سند فراغت کسب کرده‌اند، از امارت اسلامی می‌خواهند تا زمینه بیشتر را برای ادامه تحصیل آنان فراهم کند.

مقام‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل همچنان گفتند که در بیست سال گذشته تلاش‌هایی برای ترویج فرهنگ غرب در افغانستان صورت گرفته بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!