Connect with us

رویداد های اخیر

هم‌صدایی رهبران جهان برای نقش برجسته زنان افغان در روند صلح

منتشر شده

در

بیشتر از صد رهبر از سراسر جهان با امضای یک نامه‌ی سرگشاده خواهان حضور معنی‌دار زنان افغان در روند صلح که امروز در دوحه آغاز شد، شده اند.

آنها اظهار کردند كه مشاركت اساسی زنان در گفتگوهای صلح باعث می شود كه توافقات حاصل شود و مورد تاييد قرار گيرد.

این نامه از سوی انستیتوت زنان، صلح و امنیت جورج تاون منتشر شده است. از جمله کسانی که آن را امضا کرده اند، مادلین آلبرایت  وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه و همکاری بین المللی امارات متحده عربی، لورا بوش  بانوی اول سابق ایالات متحده، آنجلینا جولی ، فرستاده ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، هیلاری رادهام کلینتون وزیر خارجه سابق ایالات متحده، بان کی مون دبیرکل سابق سازمان ملل و جان کری وزیر خارجه سابق ایالات متحده و شمار زیاد از رهبران جهان اند.

در کل ۱۰۴ رهبر از سراسر جهان این نامه را امضا کرده و از “همه بازیگران ملی، منطقه ای و بین المللی” خواسته اند که به دنبال دستیابی به یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات از طریق تضمین مشارکت کامل زنان در روند صلح باشند.

به گفته آنان پس از ۴۰ سال جنگ بالاخره فرصتی برای صلح پیش آمده است که جامعه جهانی مسوولیت دارد  که از دوام صلح و از بین نرفتن این فرصت اطمینان حاصل کند.

در این نامه آمده است:” ما بعنوان رهبران جهانی و کارشناسان سیاست خارجی شاهد ثبوت روشن از نقش زنان در برقراری صلح پایدار و پایدار بوده ایم.”

نامه افزوده است: “مشارکت اساسی زنان در مذاکرات صلح باعث می شود توافق نامه ها حاصل شده و مورد تایید قرار گیرند. ما اخیرا  از کلمبیا تا فیلیپین ، شواهدی از تاثیر قدرتمند زنان در روند صلح را دیده ایم.”

 رهبران جهان در این نامه از جامعه جهانی خواسته که حضور پرمعنی زنان برای دستیابی به امنیت دراز مدت را اولویت قرار دهد.

به گفته آنان پیشرفت در افغانستان زمانی شروع شد که زنان با جامعه ادغام شدند.

در نامه آمده است: ” زنان از تحت سلطه طالبان  بیرون شده و به پولیس، معلم، مقامات دولتی، شهردار و کارآفرین تبدیل شده اند.”

در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۸ درصد پارلمان افغانستان را زنان تشکیل میداد.

رهبران جهان در این نامه پیشنهاد کرده اند:

  1. زنان بخش از روند صلح باشند نه موضوعی برای بحث در این روند.
  2. زنان در هر مرحله این روند دخیل باشند.
  3. چشم انداز زنان و جوانان باید در هر توافقی منعکس شود.

رویداد های اخیر

متقی با همتای چینی‌اش در مورد روابط دو جانبه گفتگوی تلیفونی کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی با وانگ یی، وزیر خارجه چین در یک تماس تلیفونی در مورد گسترش روابط دو جانبه میان افغانستان و چین، وضعیت امنیتی منطقه و تأثیرات تحولات جاری منطقه‌ای گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه وزارت خارجه کشور، آقای متقی بر سیاست خارجی اقتصادی‌محور امارت اسلامی تأکید کرد و گفت که افغانستان خواهان توسعه اعتماد، احترام متقابل و همکاری‌های اقتصادی با تمامی کشورهای همسایه و منطقه است.

او همچنین به آخرین وضعیت‌های امنیتی منطقه اشاره کرد و تأکید نمود که امارت اسلامی تنها راه حل هر گونه بحران را گفتگو و دیپلوماسی می‌داند.

وی همچنین موضع امارت اسلامی در مورد تجاوزات اخیر پاکستان به حاکمیت ملی افغانستان را شریک ساخت و روشن نمود که افغانستان حق مشروع دفاع از مردم و تمامیت ارضی خود را دارد، اما در عین حال از راه‌حل سیاسی به جای گسترش بحران حمایت می‌کند.

در این تماس، آقای وانگ یی بر اهمیت تقویت روابط مثبت میان افغانستان و چین تأکید کرد و گفت که چین توافق سیاسی و مکانیزم‌های حل مشکلات را برای ثبات و امنیت منطقه مهم می‌داند. وی همچنین از رویکرد مبتنی بر گفتگو افغانستان استقبال نمود و اعلام کرد که هدف قرار دادن مردم عادی و تأسیسات ملکی برای چین قابل قبول نیست.

وانگ یی همچنین درباره وضعیت میان افغانستان و پاکستان گفت که اقدامات نظامی راه حل مشکلات نیست و باعث افزایش سطح بحران می‌شود. او افزود که چین آماده است نقش سازنده‌ای در ایجاد تفاهم و اعتماد ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: تلفات غیرنظامیان در افغانستان در پی درگیری‌های اخیر افزایش یافته است

یوناما با ابراز نگرانی از ادامه خشونت‌ها تأکید کرده است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان باید درگیری‌ها فوراً متوقف شود.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که در نتیجه حملات هوایی پاکستان شب گذشته در منطقه پل‌چرخی کابل، دست‌کم چهار غیرنظامی «جان باخته» و ۱۴ تن دیگر زخمی شده‌اند که در میان آنان زنان و کودکان نیز شامل هستند.

یوناما با ابراز نگرانی از ادامه خشونت‌ها تأکید کرده است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان باید درگیری‌ها فوراً متوقف شود.

این نهاد افزوده است که غیرنظامیان، به‌ویژه زنان و کودکان، بیشترین بهای تشدید خشونت‌های اخیر را می‌پردازند. بر اساس آمار یوناما، از ۲۶ فبروری تاکنون دست‌کم ۷۵ غیرنظامی «جان باخته» و ۱۹۳ تن دیگر در افغانستان زخمی شده‌اند.

این درحالیست که پیش از این جورجیت گانیون، سرپرست یوناما و معاون نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد اعلام کرد که سازمان ملل متحد به شدت نگران افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان است.

وی که در یک کنفراس خبری سخنرانی می‌نمود گفت که هرچند درگیری‌ها تاکنون عمدتاً در مناطق مرزی متمرکز بوده، ادامه تبادلات آتش خطرات جدی به همراه دارد. به گفته وی «تاکنون این حوادث به ۱۴ روز متوالی در شش ولایت و هشت ولسوالی افغانستان رسیده است.»

گانون تأکید کرد که سازمان ملل به دقت اثرات این درگیری‌ها بر غیرنظامیان، از جمله تلفات، آوارگی و محدودیت‌های جدید برای دسترسی‌های بشردوستانه را زیر نظر دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: حملات هوایی افغان‌ها بر مراکز نظامی پاکستان در کوهاټ موفقیت‌آمیز بود

در این عملیات، تاسیسات نظامی قلعه، مرکز قوماندانی، انبارهای مهمات و محل استقرار سربازان منهدم شد.

Published

on

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده است که در واکنش به تجاوزات شب گذشته رژیم نظامی پاکستان، نیروهای هوایی افغان صبح امروز مناطق کوهاټ، خیبرپشتونخوا را هدف قرار داده‌اند.

به گفته وزارت دفاع، در این حملات قلعه نظامی کوهاټ منهدم شد و همچنین در فاصله حدود دو کیلومتر از قلعه، مرکز قوماندانی جنگی خط فرضی دیورند و دفتر قوماندان قلعه نظامی با دقت هدف قرار گرفتند.

در این عملیات، تاسیسات نظامی قلعه، مرکز قوماندانی، انبارهای مهمات و محل استقرار سربازان منهدم شد و به گفته وزارت دفاع، در نتیجه این حملات، دشمن دچار خسارات جانی و مالی سنگین شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!