رویداد های اخیر
هند کمیته «تحریم ها علیه طالبان» شورای امنیت سازمان ملل را رهبری میکند

شورای امنیت سازمان ملل ریاست کمیته تحریمها بر طالبان را به هند سپرده است.
تس تیرمورتی نماینده دایمی هند در سازمان ملل میگوید که این کمیته به عنوان مهم ترین اولویت برای دهلی نو است و هند باور دارد که روند صلح افغانستان همزمان با خشونتها پیش رفته نمیتواند.
آقای تیرمورتی میگوید: “کمیته تحریمها بر طالبان همواره به عنوان بلندترین اولویت برای هند بوده است. و ما همواره متعهد به یک افغانستان پیشرفته، و صلح آمیز بوده ایم. تمرکز ما در حال حاض بیشتر روی حضور هراس افگنان و خراب کاران است که می خواهند روند صلح افغانتسان را مختل کنند”.
از سوی دیگر در دوحه، کمیته فنی و کاری جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان شنبه رایزنی روی موردهای پیشنهادی دو طرف را آغاز میکنند تا روی یک اجندای مشترک برای آغاز مذاکرات به توافق برسند.
گفته میشود که آتشبس به عنوان اولویت جمهوری اسلامی و نوعیت نظام آینده سیاسی همچون اولویت طالبان مطرح خواهد شد.
رویا رحمانی، سفیر افغانستان در امریکا میگوید: “در قدم نخست مهم این است که برایند گفتگوها چه می باشد. اگر برایند آن یک چیز عملی باشد و یا برایندی باشد که بتواند به خواست، صدا و نیاز مردم پاسخ بدهد می تواند موفق باشد. مردم افغانستان، خواهان آزادی بیان، زندگی مسالمت آمیز و عاری از خشونت هستند.”
فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان هم در کابل سرگرم گفتگو با مقامهای دولتی و سیاستگران است، به تازگی زلمی خلیلزاد برای گلبدین حکمتیار پیشنهاد عضویت در شورای عالی مصالحه را داده است.
در این میان، در کابل زمزمه شکل گیری حکومت موقت با همسوی برخی احزاب کلان سیاسی وجود دارد اما کاخ ریاست جمهوری با شکل گیری این گونه حکومت در مخالفت است.
رویداد های اخیر
امریکا ممکن برنامه بورسیه فولبرایت را برای افغانها از سر بگیرد

وزارت خارجه ایالات متحده میگوید که در حال بررسی از سرگیری برنامه بورسیهٔ تحصیلی فلبرایت برای دانشجویان افغان در سال تحصلی آینده میباشد.
یک سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده به صدای امریکا گفته است: “ما به کار در جهت از سرگیری مصوون برنامه فولبرایت برای دانشجویان افغان ادامه میدهیم.”
به گفتهٔ این سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا باوجودیکه وضعیت در افغانستان تغییر نکرده اما آنان در حال برنامه ریزی از سرگیری بورسیه فلبرایت برای محصلین افغان برای سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ میباشند.
او علاوه کرد: “برای این دوره ما متقاضیان نیمه نهایی [سال تحصیلی] ۲۰۲۲-۲۰۲۳ را در نظر میگیریم.”
متقاضیان نیمه نهایی در حال حاضر اکثر مراحل واجد شرایط بودن و امتحانات از جمله امتحان زبان انگلیسی را که برای شمولیت در این برنامه تحصیلی الزامی میباشند،سپری کرده اند.
پس از فروپاشی حکومت پیشین و تسلط امارت اسلامی بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱ ایالات متحده برنامهٔ فلبرایت را برای افغانها لغو کرد.
برخلاف بورسیههای دیگر که محصلین باید هزینه ویزه و مصارف سفر شان را بپردازند، محصلین فولبرایت مبلغی را به حیث کمک هزینه تحصیل طی زمان تحصیل در صنف های درسی شان و همچنین، مبلغی را ماهانه برای مصارف تحصیل شان دریافت میکنند. مزایای بیمه صحی و پرداخت هزینه سفر رفت و برگشت به امریکا، از دیگر امتیازات بورس تحصیلی فولبرایت است.
سالانه حدود ۴۰۰۰ دانشجوی خارجی از دهها کشور بورسیه تحصیلی فولبرایت دریافت میکنند. بیش از ۴۰۰ هزار دانشجو از ۱۶۰ کشور جهان از زمان آغاز آن در سال ۱۹۴۶در این برنامه شرکت کرده اند.
وزارت خارجهٔ امریکا گفته است که درخواستهای جدید برای سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را نمیپذیرد و تاکنون مشخص نیست که آیا افغانها میتوانند برای سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ درخواست بدهند یا خیر.
از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱، بیش از ۹۵۰ افغان از فرصت تحصیلی در مقطع ماستری و دکتورا در برنامه های فولبرایت مستفید شده اند. برنامه های ماستری فلبرایت یک یا دوساله بوده اما دورۀ تحصیلی مقطع دوکتورا پنج ساله میباشد.
رویداد های اخیر
حکمتیار: اگر مکاتب دختران باز نشود، بسیاری از خانوادهها کشور را ترک خواهند کرد

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی گفته است که در صورتیکه مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم باز نشود، بسیاری از خانوادهها افغانستان را ترک خواهند کرد.
حکمتیار در سخنرانی پیش از نماز جمعه روز گذشته گفت که امارت اسلامی نباید مانع تحصیل زنان شود زیرا خداوند، قرآن و اجماع امت اجازه تعلیم را برای زنان و دختران داده است.
حکمتیار گفت: “اسلام چه میگوید؟ مذهب ما چه میگوید؟ ائمه و فقهای ما چه میگویند؟ قرآن و حدیث چه میگوید؟ در ارتباط به این موضوع باید یک فیصله جامع و مورد قبول برای همه مردم داشته باشیم.”
حکمتیار گفت که موضوع بازگشایی مکاتب باید در نشست علما در کابل مورد بحث قرار گیرد.
وی گفت که مسایل مهم دیگر از قبیل ایجاد پارلمان و قانون اساسی جدید نیز باید شامل آجندای این نشست میشد.
رهبر حزب اسلامی همچنان خواستار روشن شدن سیاست حکومت در قبال نقش و فعالیت احزاب شد.
این چهره سیاسی همچنان گفت که آزادی بیان نباید سلب شود زیرا در سکوت جامعه، بیشتر حکومت زیان خواهد دید وجلو فساد گرفته نخواهد شد.
حکمتیار گفت: “هیچ کس حق سلب آزادی بیان را ندارد. جایکه سانسور باشد و به دهن مردم پلستر باشد و حق گفتن گناه را نداشته باشند آنجا ریشه فساد گسترده میشود و آنقدر ریشه فساد قوی میشود که باعث سرنگونی حکومتها میشود. آزادی بیان ارزش حیاتی دارد.”
رویداد های اخیر
پرتاب بمب دستی بر یک مدرسه در ننگرهار هشت زخمی برجا گذاشت

مقامهای محلی در ننگرهار میگویند که در نتیجه پرتاب یک بمب دستی بر یک مدرسه در این ولایت هشت تن زخم برداشتند.
عبدالبصیر زابلی، سخنگوی پولیس ننگرهار امروز (شنبه، ۱۱ سرطان) گفت که مدرسه عثمانی ذوالنورین در قریه زینوی ولسوالی رودات نیمه شب گذشته مورد حمله قرار گرفت.
او گفت که پولیس فوراً به ساحه رسید و زخمیها برای تداوی به شفاخانه منتقل شدند.
سخنگوی پولیس ننگرهار گفت در پیوند به این حادثه هیچ فردی بازداشت نشده اما تحقیقات جریان دارد.
تا کنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بازگشت سه تن از شخصیتها به کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تأکید رهبر امارت اسلامی در گردهمایی علما بر تطبیق احکام اسلام در کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفر امیرمتقی در رأس یک هیأت به دوحه برای گفتگو با نماینده خاص امریکا
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کشمیر زیر اداره پاکستان به زلزله زدگان افغانستان صد میلیون کلدار کمک میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اردوغان: منتظر پاسخ امارت اسلامی درمورد میدان هوایی کابل هستیم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پوتین میگوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار میکند