Connect with us

رویداد های اخیر

هنرمندان افغان: طالبان نباید موسیقی را ممنوع کند

منتشر شده

در

نخستین آرکستر زنان افغانستان یک کارزار  جمع آوری پول تحت عنوان «سیاحت نروید یا لوازم نخرید؛ به جای آن پناهگاه زیر زمینی بسازند تا در هنگام حمله به آن پناه ببرند» راه اندازی کرده اند.

در صفحه ای از این کارزار تحت نام «با زهره همگام باشید» اولین درخواست «کمک مالی کنید» به چشم میخورد.

در این صفحه آمده است: "کمک مالی شما میتواند در ساخت یک محل زیرزمینی نان خوری استفاده شود تا در صورت وقوع حمله از آن به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گیرد."

هزینه ساخت این تاسیسات ۱۵۰،۰۰۰ دالر امریکایی تعیین شده است.

این در حالی است که دو سال قبل کنسرت‌های آرکستر زهره در کشورهای اروپایی  تماشاچیان زیادی را جذب کرد، اما حالا که وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شده، این نوازندگان، هنرمندان و دیگر بازیگران در باره وضعیت جاری کشور نگران استند.

در دوران حکمرانی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، موسیقی، تلویزین، سینما و تیاتر ممنوع بود. در این دوران خیلی از هنرمندان افغانستان را ترک کردند.

حالا طالبان ادعا میکنند که تغییر کرده اند؛ اما این گروه دو هفته قبل نظر محمد مشهور به «خاشه جوان» یک کمیدین را در کندهار و همچنان دواخان مینه پال، رییس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت را در کابل ترور کردند.

احمد سرمست، رییس انستیتوی ملی موسیقی افغانستان، که ارکستر زهره را مدیریت میکند به روزنامه دیلی میل بریتانیا گفته که " ما این فلم (رژیم طالبان) را قبلا تماشا کرده ایم. تمام ملت در دوران طالبان محکوم به خاموشی بود و موسیقی ممنوع بود."

آقای سرمست تاکید کرده است که نمی‌خواهد دوران طالبان دوباره تکرار شود.

او در این باره گفت:" افغانستان امروزی نسبت به سال ۱۹۹۶ بسیار تغییر کرده است به ویژه جوانان که از حقوق خود آگاه استند که کسی اجازه نخواهند داد تا آنها را به عقب برگرداند."

بر اساس گزارش دیلی میل انستیتوت ملی موسیقی افغانستان ۳۵۰ شاگرد دارد که یک بر سه آن دختران استند.

در میان این دختران مینا کریمی نیز شامل است که سال گذشته در یک سفر به بریتانیا رفته بود.

مینا کریمی میگوید که وی و شاگردان دیگر هر روز در باره سقوط ولایات بحث میکند.

وی افزود که شاگران این انستیتوت در باره حملات راکتی بر ارگ ریاست جمهوری شوکه شده است.

او در این باره گفت: "برایم تکان دهنده بود، وقتی خانه رییس جمهور مورد حملات راکتی قرار میگیرد، وضعیت بسیار بد است، اما ما باید قوی باشیم. من درباره طالبان داستان‌های ترسناکی را شنیده ام، اما من فکر میکنم که نسل امروز بسیار قوی استند. من و رفیق‌های من اجازه نخواهیم داد تا طالبان موسیقی ما را متوقف کند."

 این ارکستر از سال ۲۰۱۴ تاکنون سه بار مورد حمله قرار گرفته است، اما مینا میگوید که موسیقی برای وی ارزش دارد.

مینا در این باره گفته است: "وقتی من غمگین باشم موسیقی می نوازم. پس از این جنگ‌ها کشور ما به آن (موسیقی) نیاز دارد."

ماه قبل انستیتیوت ملی افغانستان به مکان دیگر منتقل شد و چندین پیانو و وسایل دیگر موسیقی نیز به این انستیتیوت خریداری شده است.

آقای سرمست رییس این نهاد گفته است: "ما کار خود را متوقف نمی کنیم و با طالبان توسط هنر زیبای موسیقی مبارزه خواهیم کرد."

این در حالی است که  نوازندگان در آرکستر ملی موسیقی افغانستان اولین کسانی در افغانستان استند که از سراسر افغانستان در انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان هنر موسیقی را فرا میگیرد.

رویداد های اخیر

بایدن با خانواده‌های امریکایی‌های زندانی در افغانستان گفتگو کرد

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

Published

on

جو بایدن رئیس جمهور امریکا روز یک‌شنبه (۲۳جدی) با خانواده‌های سه شهروند امریکایی‌ زندانی در زندان‌های امارت اسلامی در افغانستان گفتگو کرد.

قصر سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، بایدن و خانواده‌های رایان کوربت، جورج گلزمن و محمود حبیبی درباره تلاش‌های صورت گرفته برای آزادی این افراد گفتگو کردند.

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

محمود حبیبی، رییس پیشین اداره هوانوردی افغانستان است و به گفته برادرش امارت اسلامی او را در آگست ۲۰۲۲ از مقابل منزلش در کابل بازداشت و به جای نامعلومی بردند.

رایان کوربت هم در آگست ۲۰۲۲ در جریان سفر به شمال افغانستان از سوی امارت اسلامی بازداشت شد. او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مدیریت یک شرکت را در کابل برعهده داشت.

مدتی بعد از بازداشت کوربت و حبیبی و در همان سال، جرج گلزمن نیز که برای سیاحت وارد افغانستان شده بود، از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت شد.

به گفته قصر سفید، دولت جو بایدن در چهار سال گذشته بیش از ۷۵ امریکایی را که در کشورهای مختلف از جمله افغانستان و ایران بازداشت شده بودند، به خانه بازگردانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر عربستان سعودی در کابل خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شده است.

بربنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار که امروز (یکشنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد گسترش روابط دوجانبه، ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی و استفاده از فرصت‌های موجود گفتگو کردند.

امیرخان متقی روابط افغانستان و عربستان سعودی را ارزشمند و تاریخی خواند و تاکید کرد که رفت و آمد هیات‌ها بین دو کشور باید افزایش یابد.

او همچنین از دولت عربستان سعودی خواست تا سهمیه حج برای افغان‌ها را افزایش دهد و در ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی کمک کند.

سفیر عربستان سعودی نیز به نوبه خود روابط دوجانبه افغانستان و عربستان سعودی را تاریخی توصیف کرد و تاکید کرد که کشورش می خواهد با حضور در کابل به افغان‌ها در زمینه های مختلف کمک کند.

فیصل طلق البقمی همچنان گفت که دو کشور می‌توانند در زمینه های مختلف کار کنند و هدف از آغاز دوباره فعالیت سفارت عربستان سعودی در کابل استفاده از تمام ظرفیت های موجود است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تداراکات ملی پروژه های به ارزش مجموعی سه میلیارد افغانی را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی قرارداد ۱۷ پروژه به ارزش حدود سه میلیارد افغانی را منظور کرده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که در نشست این کمیسیون به ریاست ملا عبدالغنی برادر، قرارداد ۹ پروژه دیگر تعدیل شد.

به گفته‌ این نهاد، پروژه‌های منظور و تعدیل شده شامل ساخت ترمینل ترانسپورتی در ارغندی ولایت کابل، ایجاد ایستگاه برای موترهای باربری در ولسوالی گذره ولایت هرات، ترمیم پروژه‌های راه‌آهن آقینه – اندخوی و تورغندی، توسعه شبکه فایبر نوری در ولایات کندهار، هلمند و فراه، ساخت اساسی برخی سرک‌های داخلی شهر کابل، تکمیل کارهای باقیمانده شماری از پروژه‌های برق در ولایات مختلف و چندین پروژه دیگر می‌باشد که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌‌شود.

این در حالی است که یکی از راه های حل مشکلات اقتصادی عملی ساختن همین پروژه های انکشافی و زیربنایی است که امارت اسلامی می‌گوید برای راه اندازی چنین پروژه ها متعهد هستند و می‌خواهند که کشور را از بحران اقتصادی نجات دهند، هرچند که به کمک‌های جامعه جهانی نیز نیاز دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!