Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امارت اسلامی: گزارش یوناما مستند نیست

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به گزارش یوناما در باره نقض حقوق بشر می‌گوید، گزارش یوناما مستند نیست و ادعاهایی این گزارش هیچ کدام اثبات و تایید نشده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در موارد نقض حقوق بشر و قتل‌های فرا قانونی نسبت به سال‌های قبل کاهش بوجود آمده و اوضاع حقوق بشری در مقایسه به سال‌های گذشته بهتر شده است.

یک روز پس از انتشار گزارش صدها مورد نقض صریح حقوق بشر از سوی مقام‌های حاکم در افغانستان علیه مقام‌ها و نیروهای وابسته به نظام قبلی، وزارت امورخارجه این گزارش را یکجانبه خوانده وآنرا رد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با شبکه خبری “الجزیره” می‌گوید که ادعاهایی مطرح شده در گزارش یوناما هیچ یک مستند نیست واثبات نشده است.

عبدالقهار بلخی می‌گوید، موارد نقض حقوق بشر نسبت به سال‌های قبل از روی کار آمدن امارت اسلامی کاهش یافته است.

عبدالقهاربلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه می‌گوید که:«این یک گزارش استنادی نیست بلکه گزارش از سوی یوناما است که با حکومت و مقام‌های مسوول در مورد آن همکاری نشده تا حکومت هم نظریات خود را ضمیمه آن می‌داشت، موارد ادعا شده در این گزارش تایید و اثبات نشده و جزییات که نشان دهد حوادث چگونه و در کجا اتفاق افتاده وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید، یوناما باید محتویات این گزارش را قبل از انتشار آن با نهادهای عدلی و قضایی شریک می‌کرد تا درمورد آن تحقیق صورت می‌گرفت و در پایان کار یافته‌های عدلی وقضایی نیز در آن ضمیمه می‌شد.

آقای بلخی می‌گوید برعکس وضعیت حقوق بشر پس از روی کارآمدن امارت بهبود یافته و موارد کمتر از نقض حقوق بشر دیده می‌شود.

بلخی می‌گوید که:«تناقض گویی زیادی درگزارش وجود دارد این گزارش در حقیقت به یک کاهش قابل ملاحظه از قتل‌های هدفمند و فراقانونی اشاره می‌کند. اگر این گزارش را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کنیم موارد نقض حقوق بشر به مراتب کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که در امنیت و رعایت حقوق بشر در افغانستان پیشرفت به وجود آمده است”.

با این حال، سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد معافیت مجازات از ناقضین حقوق بشر را بردارد و تحقیقات جامع را دراین خصوص انجام دهد ومرتکبین را پاسخگو قرار دهد.

فیونا فریزر، رییس حقوق بشر دفتر سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که:«می‌خواهیم تعهدات روشن و صریح از مقام‌های حاکم در افغانستان در ارتباط به رعایت حقوق بشر و برداشتن معافیت مجازات از مرتکبین و ناقضین حقوق بشر داشته باشیم. می‌خواهیم فرمان عفو به طور کامل به اجرا درآید؛ می‌خواهیم شاهد دستورالعمل‌های در این خصوص باشیم؛ تحقیقات در این خصوص انجام شود. حکومت مسوولیت دارد تا از نقض حقوق بشر جلوگیری کند و مرتکبین را پاسخگو قرار دهد و نیز از امنیت و محافظت مردم اطمینان دهد.»

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«باوجود اعلام مقامات طالبان (امارت اسلامی) مبنی برعفو عمومی مقامات سابق دولت و اعضای سابق نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان کشته شده اند. سرمنشی از مقام‌های حاکم می‌خواهد تا از کشتارهای فراقانونی جلوگیری کرده و ناقضین را پاسخگو قراردهند.»

گزارش تازه یوناما، ازطریق مصاحبه با صدها تن که اعضای خانواده‌های شان را طی دوسال گذشته از دست داده اند در کابل و سایر ولایات انجام شده است.

رویداد های اخیر

کانگرس امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

قرار است کمیسیون حقوق بشر کانگرس ایالات متحده امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار کند. این نشست روز سه‌شنبه هفته‌ پیشرو با حضور رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان، هیدربار، معاون بخش زنان دید‌ه‌بان حقوق بشر و شماری از زنان افغان برگزار خواهد شد.

بر بنیاد اعلامیه‌ این کمیسیون، اشتراک کنندگان این نشست مسایل حقوق بشری مشمول وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بررسی و توصیه‌هایی را برای اقدام کانگرس امریکا ارایه خواهند کرد.

در اعلامیه‌ کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا آمده است: «از اگست سال ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغان به طرز چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به افزایش محدودیت‌های شدید اعمال‌شده توسط طالبان توانایی مشارکت زنان در زندگی عمومی را به شدت کاهش داده است.»

این کمیسیون همچنان با اشاره به منع زنان از کار و محرومیت از دسترسی به آموزش افزوده که کنترول بر زندگی خصوصی زنان افزایش یافته است.

همزمان با این، کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است که بحران بشری و اقتصادی، امنیت افغانستان و همسایه‌هایش را تضعیف می‌کند. او در این نشست که در پارلمان اروپا برگزار شد، افزود که امریکا متعهد به تقویت ثبات در افغانستان از طریق دیپلماسی و کمک‌های بشردوستانه است.

کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «ایالات متحده امریکا همچنان از طالبان خواسته است که به تعهدات شان در عرصه‌های اقتصادی، حقوق بشری و جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان عمل کنند.»

بروکر افزود که امریکا آماده همکاری با کشورهای آسیای مرکزی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در عرصه‌های گوناگون از جمله در تلاش‌های آنان به خاطر پاسخگویی موثر به چالش‌های امنیتی در منطقه و آموزش دختران در افغانستان است.

این درحالی است که امارت اسلامی همواره نگرانی‌ها بابت نقض حقوق زنان در افغانستان را بی‌جا دانسته و تأکید کرده است که متعهد به رعایت حقوق زنان مطابق به شریعت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و ترکمنستان بر سر پروژه تاپی با مشارکت افغانستان و هند توافق کردند

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که مصدق ملک، وزیر نفت این کشور در دیدار با رشید مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روی پیگیری پروژه تاپی با مشارکت افغانستان وهند توافق کرده‌‌اند.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در مورد پروژه خط‌ لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان و هند یا تاپی صحبت شده‌است.

همچینن وزرات خارجه پاکستان نیز با نشر اعلامیه‌ی گفته که اسحاق‌دار با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و بر اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی و برق از جمله پروژه تاپی گفتگو کرده‌اند.

مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روز(سه‌شنبه،۲ اسد) طی یک سفر دو روزه وارد اسلام‌آباد شد.

پروژه تاپی در سال ۲۰۱۶ توسط سران کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند توافق شد که به دلیل تهدیدات امنیتی و تحولات در افغانستان این پروژه متوقف شد.

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

این درحالیست که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه و خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل روز پنج‌شنبه (۴اسد) در مورد گسترش روابط دیپلوماتیک و آغاز کار عملی پروژه تاپی در افغانستان گفتگو کردند.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که آقای متقی پروژه تاپی را از اولویت‌های مهم در افغانستان دانسته و افزوده است که اداره‌های مربوطه در افغانستان در تلاش اند تا کارهای تخنیکی پروژه تاپی به اتمام برسد و کار عملی آن آغاز شود.

 

خبرهای مرتبط:

امیرخان متقی و سفیر ترکمنستان درباره کار عملی پروژه تاپی گفتگو کردند

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه پاکستان با کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان درباره یافتن راه حل پایدار برای مهاجران افغانستان گفتگو کردند

وزارت خارجه پاکستان گفته است که کمیشنری عالی پناهندگان از تصمیم اخیر حکومت پاکستان برای تمدید اعتبار کارت‌های ثبت نام پناهندگان تقدیر کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر خارجه پاکستان در تماس تیلیفونی با کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان گفته است که که روی حل پایدار برای مسئله مهاجران افغان در پاکستان کار می‌کنند.

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه (۴ اسد) از تماس تیلیفونی اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه این کشور با فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد خبر داد.

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که دو طرف درباره مسائل مربوط به همکاری پاکستان و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل بحث کردند.

وزارت خارجه پاکستان گفته است که کمیشنری عالی پناهندگان از تصمیم اخیر حکومت پاکستان برای تمدید اعتبار کارت‌های ثبت نام پناهندگان تقدیر کرده است.

دو طرف توافق کردند که برای پیشبرد همکاری پاکستان و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل و یافتن راه‌حل‌های پایدار برای مسئله پناهندگان افغان به همکاری خود ادامه دهند.

دار گفت که با گراندی درباره «حملات اخیر و تظاهرات خشونت‌آمیز علیه نمایندگی‌های دیپلوماتیک پاکستان در فرانکفورت، لندن و بروکسل نیز بحث شد.»

وی گفت که افغان‌های مقیم اروپا دست به «حمله و تظاهرات خشونت‌بار» علیه نمایندگی‌های دیپلوماتیک پاکستان در شهرهای فرانکفورت، لندن و بروکسل زده‌اند.

روز ۳۰ سرطان، گروهی از معترضان خشمگین وارد محوطه قنسولگری پاکستان در فرانکفورت شده و پرچم این کشور را پایین آوردند. براساس گزارش‌ها، این رویداد در حاشیه تظاهراتی اتفاق افتاد که در حمایت از جنبش تحفظ پشتون‌ها در پاکستان و در اعتراض به کشته شدن گیله‌من وزیر، یکی از اعضای این جنبش، برگزار شده بود.

در این حمله شهروندان پاکستان نیز نقش داشتند. وزیر اطلاعات پاکستان روز ۳۱ سرطان اعلام کرد که تذکره و پاسپورت‌های شهروندان پاکستانی دخیل در حمله به قنسولگری این کشور در فرانکفورت آلمان مسدود خواهد شد.

کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل اوایل ماه جاری برای بررسی وضعیت پناهندگان افغان به پاکستان سفر کرد. او پس از گفت‌وگو با مقام‌های پاکستانی، از توافق برای تمدید کارت اقامت مهاجرین افغان خبر داد.

 

خبرهای مرتبط:

 

کمیشنر عالی پناهندگان سازمان ملل خواهان یافتن راه‌حل درازمدت برای وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان شد

اسحاق‌ دار و فیلیپو گراندی درباره مهاجران افغانستان گفتگو کردند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!