صحت
وزارت صحت از برگزاری نشست کمیته تخنیکی برای جلوگیری از آبله میمون خبر داد
معین وزارت صحت عامه تیمها را توظیف نمود تا در مورد تهیه لایحه وظایف و تعریف واقعه آبله میمون با هم کار نمایند تا در نشست هفته آینده این اسناد تایید و اعضای کمیته تخنیکی مطابق آن کارهای خود را به پیش ببرند.
وزارت صحت عامه اعلام کرده است که نشست کمیته تخنیکی برای مبارزه و جلوگیری از بیماری آبله میمون تحت رهبری عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی این وزارت برگزار شده است.
در این نشست رئیسان وزارت صحت عامه و نمایندگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسف و سازمان بین المللی مهاجرت نیز حضور داشتند.
طبق خبرنامه وزارت صحت عامه که روز پنجشنبه منتشر شد، در این نشست اشتراک کنندگان در مورد تهیه لایحه وظایف برای تیم تخنیکی، تعریف واقعه و چگونگی تدابیر لازم برای جلوگیری از مرض آبله میمون در کشور بحث و تبادل نظر نمودند.
معین وزارت صحت عامه تیمها را توظیف نمود تا در مورد تهیه لایحه وظایف و تعریف واقعه آبله میمون با هم کار نمایند تا در نشست هفته آینده این اسناد تایید و اعضای کمیته تخنیکی مطابق آن کارهای خود را به پیش ببرند.
این در حالیست که سازمان صحی جهان حدود یک هفته پیش، آبله میمون را یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده بود.
صحت
وزارت صحت: سالانه حدود ۲۵ هزار نفر در کشور بینایی شانرا از دست میدهند
وزارت صحت عامه میگوید که سالانه حدود ۲۵ هزار تن در کشور بینایی شانرا از دست میدهند. مسوولان این وزارت به مناسبت گرامیداشت از روز جهانی بینایی افزودهاند که سالانه ۱.۵ میلیون نفر به امراض چشمی مبتلا میشوند.
به گفته مسوولان وزارت صحت، اکثر مردم در مناطق دوردست دچار امراض چشمی میشوند.
عبدالولی حقانی، مُعین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه گفته است: «نزدیک به ۱.۵ میلیون تن در سال به ضعف بینایی دچار اند. در افغانستان هر سال حدود ۲۵ هزار تن بینایی خود را از دست میدهند.»
نعیم الله صافی، نماینده سازمان جهانی صحت نیز گفت: «در جهان بیش از دو میلیارد انسان به ضعف بینایی دچار اند.»
به گفته مسوولان صحی، از آغاز سال جاری تاکنون نزدیک به ۴ هزار عملیات پرده چشم در ولایتهای گوناگون انجام شده است.
از سویی هم، افغانستان با کمبود متخصص در بخش چشم نیز مواجه بوده و در سراسر کشور ۳۰۰ متخصص وجود دارد که برخیهای شان بازنشسته و بعضی دیگر هم در بیرون از کشور بسر میبرند.
صحت
وزارت صحت برای جلوگیری از مرض اسهال حاد در پروان نشست برگزار کرد
طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین میشوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.
وزارت صحت عامه از برگزاری نشستی تحت ریاست معین عرضه خدمات صحی این وزارت با رؤسای مرکزی، نمایندگان شفاخانه انتانی و موسسه «جک» برای جلوگیری و رسیدگی به واقعات بیماری اسهال حاد در دره کفشان غوربند ولایت پروان خبر داده است.
طبق خبرنامه این وزارت، در این نشست معین عرضه خدمات صحی، تیم های مختلف صحی را که شامل متخصصین میشوند، توظیف نمود تا برای جلوگیری این بیماری به ساحه بروند و اقدامات عاجلی را که نیاز است، انجام دهند.
همچنان در این نشست به نماینده موسسه تطبیق کننده «جک» در ولایت پروان هدایت داده شد تا همه امکانات صحی را برای تداوی بیماران فراهم نماید.
وزارت صحت عامه گفته است که قرار است نشستی دیگر در این مورد با نمایندگان سازمان صحی جهان و شرکای صحی راه اندازی شود تا آنها نیز در این راستا با وزارت صحتعامه همکاری نموده و خدمات صحی مورد نیاز را ارایه کنند.
چند روز قبل، مقامهای محلی در پروان اعلام کرده بودند که بیش از ۵۰۰ تن در این ولایت به یک بیماری ساری ناشناخته مبتلا شده و دو تن جان خود را از دست داده اند.
به گفته سخنگوی وزارت صحت عامه، مریضان به شفاخانه ولایتی پروان و به شفاخانه انتانی در کابل منتقل شده و وضعیت شان قناعت بخش است.
صحت
نورجلال جلالی: موضوع صحت باید از سیاست جدا باشد
سرپرست وزارت صحت عامه میگوید که موضوع صحت باید به سیاست ربط داده نشود زیرا افغانستان در این بخش آسیبپذیر بوده و نیاز به کمکهای جهانی دارد.
نورجلال جلالی در مراسم افتتاح تعمیر جدید معافیت کتلوی کودکان امروز (چهارشنبه) گفته است که هنوز آمار مرگومیر کودکان در افغانستان بلند است و برای کاهش آن نهادهای بینالمللی باید همکاری کند.
آقای جلالی افزوده است که در سال روان ۱۷ مرکز صحی را در شماری از ولسوالیهای کشور اعمار خواهند کرد.
او اظهار کرد: «من اکثراً میگویم که صحت و سیاست از هم جدا باشند. همکاران بینالمللی که داعیان حقوق مادران و کودکان اند، باید در قسمت صحت زیاد همکاری کنند.»
عبدالولی حقانی، مُعین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه همچنان افزود که حدود ۲ میلیون کودک از واکسینهای معافیتی دور ماندهاند و آنان در تلاش اند تا برای جلوگیری از امراض، تمامی این کودکان را واکسین کنند.
به گفته او، در ۱۸ ماه ۹۰۰ هزار کودک واکسین دریافت خواهند کرد.
معظم، نماینده یونیسف نیز در این نشست بر محو کامل پولیو در افغانستان تأکید نموده است.
نماینده یونیسف گفت: «افغانستان یکی از کشورهای است که واقعات پولیو تاهنوز در آن وجود دارد. بنابرین، این برنامه فرصتی است تا رسیدگی به کودکانی شود که از واکسین باز ماندهاند و ما تلاش داریم تا از کودکان محافطت نماییم و این برنامه را در آینده به بهترین سطح گسترش دهیم.»
گفتنی است که براساس آمار برنامه ملی معافیت کتلوی، هر سال به تعداد چهار تا پنج میلیون کودک از موثریت این برنامه مستفید میشوند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
به دنبال تنشها در شرق میانه، پروازهای بینالمللی از فضای افغانستان افزایش یافته است
-
تجارت4 روز ago
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد
-
جهان3 روز ago
نتانیاهو به مکرون: محدودیت علیه اسرائیل به نفع حکومت ایران و گروههای نیابتیاش است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام ایران: تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر فاقد اسناد قانونی را اخراج میکنیم
-
تجارت2 روز ago
افزایش صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان
-
تجارت2 روز ago
تاکید اتاق تجارت و صنایع پاکستان بر بازگشایی گذرگاه پاکستان و افغانستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات را کاملاً بازسازی کرده است
-
ورزش3 روز ago
برازیل قهرمان مسابقات فوتسال جام جهانی ازبیکستان ۲۰۲۴ شد