Connect with us

صحت

وزارت صحت عامه از «روز جهانی پوشش صحی همگانی» تجلیل کرد

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه از روز جهانی پوشش صحی همگانی که مصادف به دوازدهم دسامبر است تحت شعار «صحت آرامش است و آرامش حق هر فرد است» گرامی‌داشت کرد.

حسن غیاثی، معین اداره و پالسی وزارت صحت عامه در گرامی‌داشت از این روز می‌گوید جهت‌ تأمین پوشش‌ صحی همگانی، برنامه‌های جامع عرضۀ خدمات صحی را در سراسر کشور راه اندازی کرده‌اند.

آقای غیاثی می‌افزاید وزارت صحت عامه مصمم است با راه اندازی این برنامه‌ها، دسترسی تمام شهروندان را به‌ صورت عادلانه و بدون فشار پولی مساعد کند.

وی می‌گوید: «صحت عامه تلاش می‌کند تا خدمات صحی را برای شهروندان کشور به صورت عادلانه، متوازن و با کیفیت عرضه کند.»

از سویی هم، عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد گفته است که اعتبار دولت روی سه عامل استوار است که صحت، معارف و رشد اقتصادی می‌باشد.

آقای نظری می‌گوید: «به هر میزان که ما فیصدی بی‌سوادی را در کشور کاهش دهیم و نیروی متخصص را تربیت کنیم به همان اندازه به توسعه و ترقی کشور کمک خواهیم کرد.»

در همین حال، میرنجم الدین هاشمی، نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان ابراز کرده که در حال حاضر نیمی از مردم جهان برای دسترسی به خدمات صحی دچار مشکل مالی هستند اما این سازمان در امر کمک‌رسانی به مردم افغانستان متعهد است.

آقای هاشمی گفت: «ما به اطفال و جوانان کمک می‌کنیم تا در مکتب بمانند و اطمینان حاصل کنیم تا شهروندان نباید در انتخاب بین پرداخت به غذا و دوا قرار داشته باشند.»

ملالی، نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت: «یونیسف متعهد است که در تقویۀ سیستم صحی افغانستان سهم داشته باشد.»

از این روز در حالی تجلیل می‌شود که نظام صحی افغانستان بیش از هر زمان دیگر دچار مشکلات است و برخی‌ها به این باور اند که جامعه جهانی مانند سال‌های گذشته باید نظام صحی کشور را حمایت کند.

صحت

وزیر صحت افغانستان در هند: دشمن من مرض است و برای مبارزه با آن از هر کشوری کمک می‌گیرم

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفرش به هند اعلام کرد که دشمن اصلی او مرض است و برای ریشه‌کن‌ساختن آن، آماده است از هر کشوری کمک و همکاری دریافت کند.

جلالی به خبرنگاران گفت که هدف این سفر، گشودن فصل تازه‌ای از همکاری‌ها در بخش صحت میان افغانستان و هند است.

او افزود که بخش عمده‌ای از نیاز افغانستان به ادویه پیش از این از پاکستان تأمین می‌شد، اما با سردی روابط با اسلام‌آباد، امارت اسلامی به دنبال گزینه‌های بدیل است و هند می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد.

Continue Reading

صحت

افغانستان خواهان همکاری هند در بخش معیاری‌سازی طب سنتی شد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌عامه امارت اسلامی افغانستان در دیدار با پرتاپراو جادف، وزیر طب طبیعی، یونانی، آیورویدی و طب سنتی هند خواهان همکاری دهلی‌نو در زمینه معیاری‌سازی طب سنتی شد.

در این دیدار، دو طرف روی ایجاد انستیتیوت و مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، آموزش متخصصان این بخش و امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

وزیر صحت‌عامه کشور با تأکید بر نیاز جدی به معیاری‌سازی طب سنتی، همکاری هند را با توجه به تجربه این کشور در این بخش، ارزشمند خواند.

از سوی دیگر، پرتاپراو جادف تعهد سپرد که در بخش ایجاد مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، تطبیق نصاب تعلیمی، ایجاد انستیتیوت، همکاری همه‌جانبه صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت عامه نشستی را با نمایندگان نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه، نشستی را با نمایندگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسف، بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی، اتحادیه اروپا، دفتر امور خارجه کشورهای مشترک‌المنافع و توسعه بریتانیا و سایر نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد.

براساس خبرنامه وزارت صحت، در این نشست نمایندگان نهادهای بین‌المللی درباره چگونگی ارائه خدمات صحی و انکشافی، بهبود مدیریت کمک‌ها و منابع در بخش صحت، ادغام مراکز صحی و تطبیق آن با پالیسی جدید، ارائه خدمات صحی مطابق پالیسی وزارت صحت عامه، تقویت بخش معافیت و واکسین، ارائه خدمات بر اساس اولویت‌ها و تأمین هماهنگی دوامدار بحث و تبادل نظر کردند.

آقای جلالی در جریان این نشست، بر ضرورت شفافیت و توجه به اولویت‌های وزارت صحت عامه برای افزایش مؤثریت و نتیجه‌دهی خدمات صحی تأکید کرد و افزود که ارائه خدمات صحی باید مطابق پالیسی این وزارت و مدیریت کمک‌های موجود بین‌المللی صورت گیرد.

او با اشاره به کمپاین‌های واکسین گفت که کمپاین اخیر واکسین سرخکان و پولیو به‌گونه بسیار خوب تطبیق شد و لازم است برای کمپاین‌های پیش‌رو تدابیر لازم اتخاذ گردد.

وی همچنان در مورد بازنگری پکیج‌های صحی BPHS و EPHSو ایجاد یک سیستم معیاری از طریق کمیته‌های تخنیکی توضیح داد.

در این نشست، ادوین سینیزا، رئیس سازمان صحی جهان برای افغانستان، بر همکاری‌های دوامدار با وزارت صحت عامه اطمینان داد و از رهبری این وزارت به‌خاطر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آنان در راستای بهبود نظام صحی قدردانی کرد.

نمایندگان این نهادها تعهد کردند که هماهنگی مؤثر و دوامدار را ادامه خواهند داد و مطابق پالیسی‌ها و اصول وزارت صحت‌عامه، خدمات خود را در داخل کشور ارائه خواهند کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!