تجارت
وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید

وزارت صنعت و تجارت امروز (سه شنبه ۸حمل) در کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز اطلاعات و رسانههای، برگزار شده بود، مسوولان این وزارت گزارش اجراات سال مالی ۱۴۰۱ هـ ش، را با رسانهها شریک ساختند.
در جریان این کنفراس مولوی قدرتالله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت گفت:«برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۱۳۵ در صد و در مقایسه با سال ۱۳۹۹، ۱۶۶ در صد افزایش را نشان میدهد.»
به گفته معین این وزارت، اقدامات اخیر ادارات امارت اسلامی در خصوص بهبود بیلانس تجارتی، حفظ ثبات پولی، ایجاد فرصتهای کاری و تامین شفافیت در جمعآوری عواید، از عوامل اساسی و تاثیرگذار بر تجارت و صادرات افغانستان میباشد.
مولوی قدرتالله جمال افزود:« طی یک سال اخیر، به ارزش مجموعی ۹۲۵ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۶۲۹ دالر، ذغال سنگ، پنبه، هنگ، انار، کشمش، انجیر، انگور، بادنجان رومی، جلغوزه سیاه و پیاز به پاکستان، هند، اوزبیکستان، تاجیکستان، امارت متحده عربی، چین، ایران، عراق، ترکیه و قزاقستان، صادر شده است.»
مسوولان میافزایند، به منظور معیاری ساختن و ازدیاد صادرات کشور در نظر است، مراکز پروسس صادرات در سطح ۵ زون کشور ایجاد گردد.
همچنان مسئولان گفته اند که، تسهیلات لازم در بخش واردات فراهم شده و سکتور خصوصی میتواند اقلام وارداتی خویش را به گونه شفاف و به اسرع وقت وارد نموده و به دسترس هموطنان قرار دهند.
معین این وزارت اضافه کرد، به منظور تقویت تجارت، تسهیل صادرات و واردات و گسترش همکاری دو طرف، هماهنگیهای لازم با کشورهای همسایه چنانچه، ایران، پاکستان، روسیه، چین، اوزبیکستان، ترکمنستان تامین شده است.
مسوولان در وزارت تجارت میگویند، در راستای انکشاف و بهبود صنعت در افغانستان گامهای اساسی برداشته شده چنانچه در جریان یک سال اخیر، ۵۰ سکتور مشمول، سکتور ذوب آهن و تولید سیخ گول، سکتور ادویه، سکتور تولید نوشابه، سکتور قالین و سکتور چاپ به خود کفایی رسیده است.
طبق معلومات این وزارت، در سطح کشور ۵۱ پارک صنعتی موجود بوده که طی یک سال اخیر، ۱۴ پارک صنعتی فعال نگهداشته شده و تلاش برای جلب سرمایهگذاری و فعال نگهداشتن تمامی پارکهای صنعتی جریان دارد.
به گفته مسوولان، در خصوص جلب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، با فراهم سازی تسهیلات لازم، موانع سد راه سرمایهگذاران برداشته شده چنانچه در این اواخر یک مرکز خدماتی در میدان هوایی کابل ایجاد شده و تا کنون به تعداد ۱۰۰ سرمایهگذار از طریق این مرکز ویزه دریافت کرده اند.
به همین ترتیب، این وزارت چارچوب حقوقی و مقرراتی را ایجاد کرده تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری نمایند.
برعلاوه، پروسههای پیچیده و زمانگیر اصلاح گردیده و اکنون سکتور خصوصی و متشبثین میتوانند در کمترین وقت جوازهای خویش را دریافت، تمدید و یا لغوه نمایند. برمبنای معلومات این وزارت، طی یک سال اخیر، ۵۱۰۰ جواز توزیع، ۷۲۲۸ جواز تمدید و ۳۳۳ جواز لغوه گردیده و همچنان به تعداد ۷۰۰۰ جلد پاسپورت تجارتی نیز توزیع شده است.
به گفته مسوولان، طی سال ۱۴۰۱، مبلغ ۳۴۱ میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۹۱ افغانی بودجه عادی و مبلغ ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی بودجه انکشافی به این وزارت اختصاص داده شده بود که از مجموع این رقم ۸۳،۳ در صد آن به مصرف رسیده است.
همچنان، در سال ۱۴۰۱، مجموعا مبلغ ۷۰۴ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۳۰ افغانی عواید که در مقایسه با سال گذشته ۴۳،۳۷ در صد افزایش را نشان میدهد، جمعآوری شده است.
ترتیب طرح اقتصادی، صنعت نساجی، تقویت همکاریهای منطقهیی، ازدیاد صادرات و جلب سرمایه گذاری از برنامههای عمده این وزارت برای سال ۱۴۰۲، میباشند.
تجارت
وزارت مالیه: بسته شدن گمرک اسلامقلعه هرات حقیقت ندارد

وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان امروز چهارشنبه (۱۰جوزا) گزاشها از توقف فعالیت گمرک اسلامقلعه ولایت هرات را رد کرد.
مسئولین گمرک اسلامقلعه ولایت هرات میگویند که برخی رسانهها گزارشهای نادرست مبنی بر توقف فعالیت این گمرک را امروز منتشر کرده اند که حقیقت ندارد.
مسئولین گمرک اسلام قلعه گفته اند که:«گزارشهای نادرست منتشر شده در این زمینه را رد و خاطرنشان میکنیم که گمرک اسلام قلعه هرات به طور عادی کار میکند و خدمات لازم را ارائه میدهد.»
تجارت
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد

اتاق صنایع و معادن هرات میگوید که کارخانهداران در یک نمایشگاه پنجروزه در این ولایت تولیدات داخلی خود را به دید عموم گذاشتهاند.
به گفته مسوولان در این اتاق، بیش از ۲۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید و کارخانهداران قراردادهای تازه را با سرمایهداران و تاجران دیگر ولایات امضا کردند.
توریالی غوثی، معاون اتاق صنایع و معادن هرات، در مورد این نمایشگاه میگوید: «غرفهها بسیار خوب بود، امکانات بسیار خوب بود، مردم همه مراجعه کرده بودند، از هرات و سایر ولایات شرکت کرده بودند و اکثر قراردادها در این نمایشگاه صورت گرفته است.»
مسوولان افزودهاند که کارخانهداران تولیدات خود را در ۱۲۰ غرفه به نمایش گذاشتهاند.
لبنیات، مواد غذایی، پلاستیک، دوا و لوازم خانه از اجناس بوده که شرکت کنندگان به این نمایشگاه آوردهاند.
به گفته مسوولان، استقبال مردم در مقایسه با سال گذشته بهتر بوده و کارخانهداران را نسبت به آینده امیدوار کرده است.
یک تن از شرکت کنندگان میگوید: «اگر همیشه از این نمایشگاهها برگزار شود و مردم بیایند اجناس تولیدات داخلی را بیبینند، انشاءالله که ما بتوانیم جلو جنس که از خارج میاید، بگیریم و خود ما برویم به سوی خودکفایی.»
یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز گفت: «بیشتر مردم از تولیدات داخلی آگاهی ندارند و زمانی که همچو نمایشگاهها برگزار میشود، از تولیدات داخلی آگاه میشوند.»
در همین حال، برخی از شرکت کنندگان میگویند که نیاز است به خاطر معرفی تولیدات داخلی، نمایشگاههای بیشتری برگزار شود و مردم با استفاده از اجناس داخلی تشویق شوند.
در حال حاضر شهرک صنعتی هرات در بخش لبنیات، نوشیدنیهای غیرالکولی و برخی مواد غذایی به خودکفایی رسیده است، اما انتظار صنعتکاران این است تا مردم به خرید تولیدات داخلی تشویق شوند.
تجارت
روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شد

وزارت صنعت و تجارت میگوید که روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شده است.
سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید که آنان تلاش میکنند تا برای میوههای تازه کشور بازاریابی کنند تا از این طریق بتوانند میوه تازه را به قیمت مناسب به بازارهای جهانی عرضه کنند.
عبدالسلام جواد آخندزاده در این مورد میگوید: «خوشبختانه ما توانستیم به قزاقستان بیست تُن گیلاس صادر بکنیم و همچنان میوه تازه دیگر ما آلوبالو است که رسیده و تقریباً زیر بستهبندی است و این را به امارات متحده عربی و به قزاقستان صادر میکنیم.»
از سویی هم، اتاق زراعت ومالداری گفته است که هرگاه مشکلات در بخش صدور ویزه از سوی کشورها به تاجران افغان حل شود، میتوانند محصولات بیشتری را صادر کنند.
امید حیدری، مسوول روابط خارجی اتاق زراعت ومالداری، میگوید: «در بخش بستهبندی و در بخش سردخانهها سرمایهگذاری شده و این توانایی را داریم که این بستهبندی را براساس معیارهای جهانی به اروپا و امریکا تنظیم کنیم و صادر کنیم.»
آقای حیدری افزود: «مگر بدبختانه که نسبت به نبود دهلیزهوایی و سبسایدی از طرف وزارت زراعت ما غیرمستقیم میوهجات را به کشورهای هندوستان و پاکستان صادر میکنیم و بعداً تاجرهای هندی و پاکستانی از ما خریداری میکنند و به اروپا صادرات میکنند.»
با این حال، شماری از تاجران هم با توجه به تحریمهای مالی که بر کشور وجود دارد میگویند که هرگاه برای میوه تازه کشور بازاریابی نشود، دهاقین و تاجران آسیب جدی خواهند دید.
حاجی محمد، سرمایهگذار، گفت: «هفت کیلو تربوز ما به پنجاه افغانی فروخته میشود، هفت کیلو تربوز ما از فراه تا اینجا چهل افغانی کرایه اش است، واقعاً دهقان بسیار بیچاره است. سابق مشکل کود داشتیم ولی حالا آب هم باید بخریم.»
به باور آگاهان، هرگاه میوه تازه و دیگر محصولات افغانستان بهگونه منظم به بازارهای منطقه و جهانی صادر شود، عواید ملی کشور افزایش خواهد یافت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
رویداد های اخیر15 ساعت ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
جهان2 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
تجارت2 روز ago
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند