Connect with us

تجارت

وزارت معادن ۶۸ معدن را به داوطلبی می‌سپارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در ۲۳ ولایت کشور ۱۰۸ معدن را تثبیت کرده است که از این میان داوطلبی ۶۸ معدن از سوی شورای عالی اقتصاد تصویب و به زودی به داوطلبی سپرده خواهد شد.

محمد هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم، میگوید که ۸۰۰ میلیون افغانی در این معادن سرمایه گذاری شده است.

به گفته وزیر معادن و پترولیم از این معادن سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون افغانی عاید بدست خواهد آمد و حدود ۳،۰۰۰ نفر در آن مشغول کار خواهند شد.

چخانسوری در این باره گفت: ” بالای معادن که عواید آن بیشتر است تمرکز زیاد صورت میگیرد. روند استخراج معادن در سه بخش جریان دارد. در قدم نخست روی معادن کوچک، بعدا معادن متوسط و در نهایت روی معادن بزرگ سرمایه گذاری میشود.”

آقای چخانسوری همچنان میگوید که کار عملی پروژه تاپی نیز تا یک ماه دیگر آغاز خواهد شد اما در این باره جزیات نداد.

در همین حال، سرمایه گذاران میگویند که فساد گسترده و حضور گروه‌های مخالف حکومت چالش بزرگ در برابر استخراج معادن است.

حکومت و نهادهای بین المللی نیز استخراج غیر قانونی معادن را منبع کلان مالی برای مخالفان مسلح عنوان کرده است.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتحادیه کارخانه های ذوب آهن، در این باره گفت:”سکتور خصوصی حاضر است تا در بخش استخراج معادن سرمایه گذاری کند. اما حکومت باید به نیازمندی‌ها ما توجه کند. ما هم به معادن نیاز داریم و ظرفیت استخراج آنرا نیز داریم.”

با آنکه حکومت بارها از قانونمند شدن روند استخراج معادن سخن گفته اما سرمایه گذاران فساد در اجرای قراردادها و حاکمیت زورمندان بالای این معادن را چالش بزرگ در برابر سرمایه گذاری عنوان کرده اند.

تجارت

تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالی‌که میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد که میزان تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است، که بخش اعظم آن را صادرات افغانستان تشکیل می‌دهد.

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالی‌که میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.

به گفتهٔ آقای جواد، اقلام عمدهٔ صادراتی افغانستان به هند شامل انجیر خشک، هینگ (انغوزه)، تخم هینگ، زعفران، کشمش، زیره و بادام می‌باشند؛ محصولاتی که در بازارهای هند به دلیل کیفیت بالا و ویژگی‌های خاص، از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.

هند همچنان یکی از شرکای مهم تجاری منطقه‌ای برای افغانستان باقی مانده و آمار تجارت میان دو کشور نشان‌دهندهٔ تقاضای مداوم برای کالاهای افغانستان، علی‌رغم چالش‌های ژئوپولیتیکی و لوجستیکی است.

Continue Reading

تجارت

یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر می‌گوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.

به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاست‌الوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شده‌است.

این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بسته‌بندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام می‌دهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز می‌کند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز می‌شود.

Continue Reading

تجارت

معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

Published

on

(Last Updated On: )

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.

این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه می‌یابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.

معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینه‌ساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور گردد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!